FXsalt , www.fxsalt.com
Czy zauwazyliscie ze momentami spread na nowych kontach jest bardzo nieatrakcyjny, a na danych potrafi sie rozjechac nawet o 20 pipsow, czego nie obserwuje na starym koncie.
Mam nadzieje ze jest to zwiazane tylko i wylacznie z wprowadzaniem nowego dostawcy, bo w innym wypadku przestaje byc atrakcyjnie. Dodatkowo swap na Edku jest ujemny w dwie strony.
Mam nadzieje ze jest to zwiazane tylko i wylacznie z wprowadzaniem nowego dostawcy, bo w innym wypadku przestaje byc atrakcyjnie. Dodatkowo swap na Edku jest ujemny w dwie strony.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Nie uważacie że z tym EN to jest coś nie tak?.....MajorGC pisze:Czy zauwazyliscie ze momentami spread na nowych kontach jest bardzo nieatrakcyjny, a na danych potrafi sie rozjechac nawet o 20 pipsow, czego nie obserwuje na starym koncie.
Jak na różnych kontach może być różny spred......?
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
- unkle/.seed
- Gaduła
mi się wydaję, że mowa tutaj o kontach demo
faktycznie są 2 rodzaje kont demo
te stare co mają jeszcze commission na poziomie 1pipsa i w miare niskie spready i nowe konta które maja już commission jak aktualnie realne konta czyli rożnie dla każdej pary np 0,6p dla eurusd i jeszcze lepsze spready
w kontach realnych dzwonili do każdego i informowali, ze konto będzie przeniesione na nowy system i można było wybrać stp (commission wliczone w spread) lub ECN niski spread + commision (nowe niższe stawki commision)
a do kont demo przecież nie będą się tak trudzić
nowe zakładane konta demo poprzez stronę już mają te nowe zasady
a że na danych się spread rozjeżdża to jest normalna sprawa na ecn - przecież sporead jest rynkowy
faktycznie są 2 rodzaje kont demo
te stare co mają jeszcze commission na poziomie 1pipsa i w miare niskie spready i nowe konta które maja już commission jak aktualnie realne konta czyli rożnie dla każdej pary np 0,6p dla eurusd i jeszcze lepsze spready
w kontach realnych dzwonili do każdego i informowali, ze konto będzie przeniesione na nowy system i można było wybrać stp (commission wliczone w spread) lub ECN niski spread + commision (nowe niższe stawki commision)
a do kont demo przecież nie będą się tak trudzić
nowe zakładane konta demo poprzez stronę już mają te nowe zasady
a że na danych się spread rozjeżdża to jest normalna sprawa na ecn - przecież sporead jest rynkowy
- denaturaton
- Stały bywalec
Czyli kłamią ? na moje pytanie odnośnie mt4 i ECN oraz "pogłoskami" że to nie możliwe otrzymałem taką odpowiedzMaRCHeW pisze:Witam.
Nie zrobili.Szymon80 pisze:ECN poprzez MT4 ?jak to zrobili ?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
1.Proszę, nie ufać opiniom nie sprawdzonym. Oczywiście realizacja zleceń w technologii ECN jest to możliwe za pomocą MT4 bridge, nowatorskie rozwiązanie. Rzeczywiscie, ma plusy i minusy, mankamenty to wolniejsze odswieżanie cen na wykresie, nie mylić z okenm, delikatnie wykres nie nadąża za ceną. Nasze rozwiązanie jednak gwarantuje bezpośrednie przetwarzanie zleceń kanałem ECN i jest wysokie jakościowo.
- unkle/.seed
- Gaduła
fakt nie jest to pełnoprawny ECN
jednak aktualnie większość brokerów korzysta z tej niepełnoprawności
nie mam jak potwierdzić tych danych
jedynie to takie same tłumaczenia od kilku brokerów
taki bridge powstał dlatego, że metaQuotes nie wyrobiła się kilkukrotnie z MT5, który już miał obsługiwać w pełnii ECNy i dużo brokerów zaczeła naciskać na MQ żeby w takim razie stworzyli w końcu porządne rozszerzenie dla ECN pod M|T4
i tak własnie postal Chockapick a raczej ECN bridge
dane do przelewów chyba są takie same dla każdego
dostępne sa z poziomu konta klienta
Wire transfer
Transfer details
Name:
FXSALT LTD
Trident Chambers, P.O. Box 146,
Wickhams Cay,
Road Town,
Tortola,
British Virgin Islands
Bank Name:
BZWBK
Bank Address:
Bank Zachodni WBK S.A.
ul. Rynek 9/11
50-950 Wrocław
Account details
USD Account: PL68109020530000000115706022 (IBAN)
GBP Account: PL48109020530000000115705994 (IBAN)
EUR Account: PL75109020530000000115705896 (IBAN)
Swift Number: WBKPPLPP
chciałbym jeszcze nadmienić, że jak ktoś ma konto w WBK to pieniądze są u nich od razu i po kilkunastu minutach są już na koncie do transakcji
jednak aktualnie większość brokerów korzysta z tej niepełnoprawności
nie mam jak potwierdzić tych danych
jedynie to takie same tłumaczenia od kilku brokerów
taki bridge powstał dlatego, że metaQuotes nie wyrobiła się kilkukrotnie z MT5, który już miał obsługiwać w pełnii ECNy i dużo brokerów zaczeła naciskać na MQ żeby w takim razie stworzyli w końcu porządne rozszerzenie dla ECN pod M|T4
i tak własnie postal Chockapick a raczej ECN bridge
dane do przelewów chyba są takie same dla każdego
dostępne sa z poziomu konta klienta
Wire transfer
Transfer details
Name:
FXSALT LTD
Trident Chambers, P.O. Box 146,
Wickhams Cay,
Road Town,
Tortola,
British Virgin Islands
Bank Name:
BZWBK
Bank Address:
Bank Zachodni WBK S.A.
ul. Rynek 9/11
50-950 Wrocław
Account details
USD Account: PL68109020530000000115706022 (IBAN)
GBP Account: PL48109020530000000115705994 (IBAN)
EUR Account: PL75109020530000000115705896 (IBAN)
Swift Number: WBKPPLPP
chciałbym jeszcze nadmienić, że jak ktoś ma konto w WBK to pieniądze są u nich od razu i po kilkunastu minutach są już na koncie do transakcji
Ostatnio zmieniony 24 cze 2011, 18:25 przez unkle/.seed, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.
STP czyli wspomniany bridge stosuje już duża część brokerów MT4.
Było już to kilkanaście razy wałkowane na forum. Jak "nie ufasz opiniom nie sprawdzonym" to zapytaj Kovisa. Jego firma (broker) BlackhorseFX chodzi właśnie na wspomnianym bridgu. Kovis też potwierdza, że nie ma technicznych możliwości podpięcia MT4 do ECN'u. Nikomu się to nie udało i nikomu nie uda. Nie takie instytucje jak FxSalt próbowały tego dokonać.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Tak kłamią, ponieważ ich rozwiązanie (czyt. bridge) jest rozwiązaniem typu STP a nie ECN.denaturaton pisze:Czyli kłamią ? na moje pytanie odnośnie mt4 i ECN oraz "pogłoskami" że to nie możliwe otrzymałem taką odpowiedzMaRCHeW pisze:Witam.
Nie zrobili.Szymon80 pisze:ECN poprzez MT4 ?jak to zrobili ?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
1.Proszę, nie ufać opiniom nie sprawdzonym. Oczywiście realizacja zleceń w technologii ECN jest to możliwe za pomocą MT4 bridge, nowatorskie rozwiązanie. Rzeczywiscie, ma plusy i minusy, mankamenty to wolniejsze odswieżanie cen na wykresie, nie mylić z okenm, delikatnie wykres nie nadąża za ceną. Nasze rozwiązanie jednak gwarantuje bezpośrednie przetwarzanie zleceń kanałem ECN i jest wysokie jakościowo.
STP czyli wspomniany bridge stosuje już duża część brokerów MT4.
Było już to kilkanaście razy wałkowane na forum. Jak "nie ufasz opiniom nie sprawdzonym" to zapytaj Kovisa. Jego firma (broker) BlackhorseFX chodzi właśnie na wspomnianym bridgu. Kovis też potwierdza, że nie ma technicznych możliwości podpięcia MT4 do ECN'u. Nikomu się to nie udało i nikomu nie uda. Nie takie instytucje jak FxSalt próbowały tego dokonać.
Pozdrawiam
Karol Marchewka