Tańczący z pipsami

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

OK a teraz poważnie GU AU i EU.

AU wygląda na Klin, jeśli nie przebije linii spodu to wywali sporą świecę w górę.
GU w pobliżu kreski i przy linii dna także. Duże prawdopodobieństwo UP jeśli będzie problem z przebiciem dna.
EU, na którym gram bardziej szczegółowo.
Odbicie od kreski na 1,4130 mój SL to 1,4105 tyle mogę kasy poświęcić na zagranie 2lot. TP jeśli reszta walut zgodnie nie pójdzie poniżej dna to jest szansa na ładne NAD i POD do kreski w okolicach 1,4250-70. Jeśli zobaczę, że cena poradziła sobie z nową kreską, którą pogrubiłem na rysunku to znak że coś niedobrego się z nią dzieje ; ) może Harry Potter ; ) Wtedy zamiast SL postaram się łapać chociaż parę punktów z korekty bo pewnie zrobią nad okrągłym poziomem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Zbliżenie z kreską, dalej trzyma ide na piwo : ) pozdrawiam trejderów i trejderkinie :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Oczekujący sell na EU czekam na RGR 1,4280 SL 1,4300 TP 1,4080. Ide spać pozdrawiam

EDIT. W nocy wlazłem z palca, lekki skalp na tym EU teraz jestem w Long na GU z SL pod konsolką chwilową i TP 1,6120 Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Z konsoli na EU nic nie będzie, tak jak i na GU, Gu nie spadło jeszcze do kreski więc sell ostry, EU podąży myśle, Selluje EU do 1,4080 coś koło tego.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Muszę się oduczyć brzydkiego nawyku sugerowania się innymi. Tylko swoje kreski i swój dziennik i swój styl gry.
P.S. Gdy gram z pracy myfxbook się nie aktualizuje więc dużo się może zmieniać. Dopiero koło 17-18 aktualizacja jest.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Tak, wesołe wiadomości mi wycieły pozycje a nie miałem jak SL przesunąć bo byłem poza biurem eh. Ponawiam sell na EU. Analogiczna sytuacja była na poprzednim szczycie z RGR na tej parze.

EDIT : tiaaa widzę że drugi raz to samo mnie wycięło z fajnej pozycji i niepotrzebna strata, teraz ładny quasi i czekam na powrót środków, przerzuciłem 4tysie bo przy 10tyś jest zmiana dźwigni jak tłumaczyłem, więc sobie zarabiam na innym koncie. Gram max na 2ch naraz i na dwóch parach naraz. Nie wiem czy teraz nie spróbuje czegoś innego, myślę o tym żeby dobijać do 9tyś i grać 3lot jedna transakcja, zamykać i withdraw do 9 znów i jedna transakcja 3lot. Problem w tym że konto na którym mogę 3 lot grać ma 1:200 levar. Konto na którym mam 1:500 ma max 2lot w grze i zmiane levaru przy 10tyś więc bezsens. Stąd te manewry u mnie. Ale itak idzie nieźle i sprawnie, zarobek fajny, ratio do ogarnięcia.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Ładny koniec tygodnia wisi w powietrzu : )
Teraz cena robi korekte, idealnie idzie po kreskach myślę że to dobry czas na lekką ściemę ruchu w górę a jak wszyscy się złapią na chwilową stagnacje i lekkie ruchy w górę cena przebije supporty i rypnie w ziemie tak, że diabeł z kibla spadnie.

1,4185 powinno być pierwszym murem, może nawet wystarczy żeby cena nie dała rady. Wszystko na BE żeby życie bezstresowe było. Zostawiam na weekend.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Zmieniłem konto w stopce, teraz na tym coś więcej pogram, levar:1:100 ,tam kilka tysięcy do odrobienia, grałem z doskoku na nim i nie poszło, teraz normalnie. Pozamykałem EU bo na GU mam bardziej przejrzysty punkt TP i kupna w przyszłym tygodniu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Lekki skalp na sell trzymanym przez weekend. Teraz Sellka EU ze względu na mniejszy wymagany SL. Pozycja 4lot cena 1,4125 podzielona na 2+1+1. SL 1,4152. TP 1,4005 czyli mniej więcej 23% poniżej dna formacji Quasi, zwykle tam właśnie dociera przed korektą. W razie niepewności częściowo będę zamykał.
http://demotywatory.pl/47556/Parabole-tancza
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Tak nawiasem mówiąc, odkąd przestałem wchodzić w wejścia innych, trzymać się SL zwykle 20-25 a max 40pkt ( w zależności od wielkości pozycji), grać w trendzie i nie panikować gdy coś tracę a później próbować odrobić to wszystko zaczyna działać jak powinno.
Obrazek

ODPOWIEDZ