Ja tez z reguly zamykam na 1 TP, ale dzisiaj z racji tego ze bylem obecny przy "kapliczce" oraz widzialem ze cena podąża bez wahania w gore zaryzykowalem
Dzsiejszy dzien dal rowniez ladne wyjscie GBP/USD. W 1 zalączniku widać wrecz ksiązkową formacje i wyjscie z niej. Pierwszy wiekszy ruch zapowiada kierunek kontynuacji.
Na 2 screenie przedstawilem moja metode stawiania SL. Ze wzgledu na to iz wiekszosc sygnalow generowanych przez system sa to swiece dosc dynamicznie rosnace, dlatego tez ustawianie SL na low/high drugiej swiecy przed sygnalną moze dla niektorych wydawac sie zbyt ryzykowne, ale ja stosuje tą zasadę i sie jej trzymam, choc przyznam czasem ze ten 1% przypadkow odbiega od reguły

:D
Systemik jest dobry pod wzgledem szybkosci dzialania, nie musze siedziec dlugo gdyz siweczka po sygnale bardzo czesto w krotkim czasie łapie TP, system oceniam bardzo pozytywnie, podstawa to trzymac sie jego chocby nie wiem co

przynajmniej narazie. Pozdrawiam serdecznie.
PS: male sprostowanie: metoda stawiania SL nie jest moja tylko byla juz wczesniej na forum.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.