Jeżeli Alior nie odpowie,lub się nie da to napisz do Lutkoma może napisze Tobie program?.,jeżeli w MT-4 to się dało zrobić to myślę że da się to zrobić.lukaszma pisze:Jeszcze raz prosze o pomoc.
Pozdrawiam.
Jeżeli Alior nie odpowie,lub się nie da to napisz do Lutkoma może napisze Tobie program?.,jeżeli w MT-4 to się dało zrobić to myślę że da się to zrobić.lukaszma pisze:Jeszcze raz prosze o pomoc.
Na platformie Alior Trader sprawa wygląda inaczej z TS niż na MT4.lukaszma pisze:Jeszcze raz prosze o pomoc. Czy na platformie AT moge utawić zlecenia w takiej konfiguracji by poziom zlecenia TS i SL ustawic jednocześnie i był on inny. Np. sl=60p, a ts=30p. Takie ustawienie stosuje w mojej strategii i na MT4 ustawiam bez problemu. Zlecenie działa w ten sposób, ze po otwarciu pozycji załóżmy cena idzie przeciwnie i zamyka się na SL [np. -60p], natomiast jeśli cena porusza się zgodnie z naszymi przewidywaniami i osiąga poziom +30p trailing stop przesuwa zlecenie na zero, gdy mamy zysk +50p trailing stop zabezpiecza nam zysk 20p. Traling stop uruchamia się dopiero,gdy mamy już zysk wypracowany [np.30] i chcemy zabezpieczyć pozycje. Pozdrawiam.
Pierwsza grupa to instrumenty CFD operte na instrumentach futures, występują tu zmiany serii i nie ma na nich finansowania Swap. W drugiej grupie są instrumetny na których nie występuje zmiana serii, a dla niektórych instrumentów pobierane są swapy.MOCKBA pisze:Mam pytanie odnośnie instrumentów.
Po kliknięcu prawym klawiszem myszy na wykresie i wybraniu zakładki: Instrumenty
mamy do wyboru dwie grupy towarów:
- CFD - Commodities (np. COM.CARBON.Z1), oraz
- Commodities (np. COM.BRENT).
spróbuj wpisać w polach:hugo-ml pisze:witam,
proszę o wskazówkę-pomoc,
U mnie działa real i demo.phaxe pisze:Witam
Od kilku dni testuję platformę Alior Trader Demo.
Od wczoraj wieczór coś przestało działać:
Połączenie z serwerem nie powiodło się.
Mam zainstalowany program demo na dwóch różnych komputerach i na dwóch różnych łączach. To chyba coś po ich stronie?
Czy rzeczywista platforma też nie działa?
pozdrawiam
phaxe
Tak jak napisał ZZ wejdź w ustawienia połączenia i wpisz te dane, które Ci podał.hugo-ml pisze:witam,
proszę o wskazówkę-pomoc,
chcę założyć demo
zrobiłem tak jak w instrukcji na pierwszej stronie
przysłali meila z loginem i haslem
jednak po instalacji i odpaleniu alior trader demo wyskakuje okno jak w załączonym obrazku
pytanie brzmi: gdzie mam wpisać login i hasło lub co jeszcze mam zrobić aby pokazało się okno w którym mam wpisać login i hasło
sory za głupi problem ale naprawde nie moge znalezc rozwiazania
pozdrawiam
Range Height masz ustawione na 0.8 pipsa, także przy większych/szybszych ruchach, niektóre świeczki mogą być troszeczkę większe od pozostałych.MOCKBA pisze:Dlaczego na wykresie typu Range świeczki mają różne wysokości?
Ustawiłem Range Height: 8.
Konto real.
Pozdrawiam