Skad wiesz, ze nie bedzie przebica s/r?
Moze napiszesz zasady swojego wejscia, opiszesz linie trendu, na jakim TF rysujesz linie? Bardzo ladnie ci idzie.
Audi Q5 2.0 TDI S-tronic
nie mam pojęcia czy nie będzie przebiciapolaczeq pisze:Skad wiesz, ze nie bedzie przebica s/r?
Moze napiszesz zasady swojego wejscia, opiszesz linie trendu, na jakim TF rysujesz linie?

po prostu reaguję na to co robi rynek przy SR jak nie ma siły przebić to wchodzę na odbicie
Co do LT to zazwyczaj na M5 ale im wyższy interwał tym ta linia trendu jest mocniejsza (większa ilość osób ją widzi i rynek bardziej ją respektuje)
zazwyczaj na 5 wejść dziennie 1-2 mam w plecygrafmax pisze:Texs, a mnie ciekawi jaką masz skuteczność wejść?

W załączniku stan konta na dzisiaj
Na koncie bankowym leży już wybrane 1000zł (i jest już nie do ruszenia)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2011, 20:21 przez TeXs, łącznie zmieniany 1 raz.
No i jeszcze scr. z wejścia na ejku, proste odbicie od SRa
zastanowię się czy nie zostawić go na noc (na tą chwilę +20p)
edit:
Niestety chłopaki postanowili jeszcze raz sprawdzić poziom i trafili w BE
zastanowię się czy nie zostawić go na noc (na tą chwilę +20p)
edit:
Niestety chłopaki postanowili jeszcze raz sprawdzić poziom i trafili w BE

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, 05:32 przez TeXs, łącznie zmieniany 1 raz.
- candleelephants2
- Gaduła
Czytam Twój dziennik i jak widzę prawie same zyskowne transakcje to przypomina mi się scena z fimu "Słaby punkt:" gdze Hopkins mówi do Goslinga:
"- ja już znalazłem Twój słaby punkt;
-tak jaki?
- jesteś zwycięzcą"
Czy jakoś tak
mnie ambicja jakiś czas temu wykończyła
ale Twoja psychika wydaje się być mocniejsza
Powodzenia

"- ja już znalazłem Twój słaby punkt;
-tak jaki?
- jesteś zwycięzcą"
Czy jakoś tak

mnie ambicja jakiś czas temu wykończyła
ale Twoja psychika wydaje się być mocniejsza
Powodzenia

dzięki szulczas,szulczas pisze:Nie wolisz uzbierac na koncie troche wiecej $$$ i wtedy grac wiekszym lotem....automatycznie nie musisz zbierac tyle pipsow dziennie...mniej ale drozej
Odlozyles 1k...fajnie...ale masz na koncie ok. 500zl i wiadomo ze maly lot i trzeba byc bardzo ostroznym zeby nie za czesto SL
masz racje, że mając więcej kasy gra się bezpieczniej ale na razie pozostanę przy swojej metodzie (sprawdzona w boju )
Czyli połowa zarobionej kasy w tygodniu ląduje na rachunek bankowy.
To naprawdę dobra zasada, ja osobiście mam tak, że po pewnym czasie kasę na rachunku FX traktuję jako wirtualne cyferki i różnie z tym bywa (bardziej ryzykuje)
A na rachunku u broka mam 1000zł a nie 500zł jak napisałeś

dzięki candleelephants2candleelephants2 pisze:Czytam Twój dziennik i jak widzę prawie same zyskowne transakcje to przypomina mi się scena z fimu "Słaby punkt:"
To może faktycznie tak wyglądać

ale moje podejście (przynajmniej na tą chwilę) jest naprawdę bardzo luźne więc liczę, że dam sobie z tym radę
Co do zyskownych pozycji to jest to pewien element psychologiczny, który u mnie dobrze działa
Skupiam się wyłącznie na zyskownych transakcjach i tylko te analizuje
pozycje stratne staram się błyskawicznie zamykać i absolutnie nie poddaje ich jakiejkolwiek analizie (rynek chciał inaczej, trudno - zapominam )
Być może mniejsze depo i widmo szybkiego wyzerowania w tym wypadku może być dobrym wyjściem , ponieważ zmusza ono do czujności i wchodzenia w trejdy "pewne" (czyt. najbardziej prawdopodobne), a nie przypadkowe i stawiane na siłę.szulczas pisze:i trzeba byc bardzo ostroznym zeby nie za czesto SL
P.s. Poza tym Tex przy depo 1000zł i graniu 0,1 lota i sl10/15 ryzykuje jakieś 3,9/5,8% ,biorąc pod uwagę RR jakie widzimy na screenach i szybki wzrost kapitału o MC nie było by tak łatwo, chyba że po paru pełnych SL z rzędu głowa trejdera by się ostro roztroiła