AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Kris1109 pisze:Czy może Pani w oddziale nie bardzo była zorientowana w temacie...
Mi przy podpisywaniu umowy gość z Aliora wciskał, że ci "inni" brokerzy to mają dużą prowizję + duży spread przy zawieraniu transakcji. A w Aliorze będzie teraz inaczej - najtaniej :) . Nie chciało mi się go wyprowadzać na właściwą ścieżkę oraz tłumaczyć róznic między MM i ECN. Zresztą nie każdy musi znać się na foreksie....chociaż w biurze maklerskim wypadałoby trochę :)
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Kris1109 pisze:1. Czy jest możliwość liczenia promocji dopiero od wpłaty gotówki na rachunek a nie od momentu podpisania umowy?
Niestety nie ma takiej możliwości

Kris1109 pisze:2. Po jakiej cenie jest zamykana pozycja zabezpieczona SL, jeśli otwarcie luki będzie poza stopem? Po cenie stopu? Czy cenie otwarcia luki?
Tak jak powiedział kolega zz - po cenie otwarcia. To jest rzeczywisty rynek i nie ma SL gwarantowanych
Kris1109 pisze:3. W oddziale Aliora powiedziano mi, że SL działa tylko na sesji w dniu, w którym był postawiony. Czyli grając dlugoterminowo dzień w dzień mam modyfikowac zlecenie i stopa ustawiać ? I jeszcze przed 24.00 wstawać Czy może Pani w oddziale nie bardzo była zorientowana w temacie...
SL działa przez cały czas od jego postawienia do momentu 1) jego realizacji 2) anulowania przez Klienta.
rh-fx pisze:Mi przy podpisywaniu umowy gość z Aliora wciskał, że ci "inni" brokerzy to mają dużą prowizję + duży spread przy zawieraniu transakcji. A w Aliorze będzie teraz inaczej - najtaniej . Nie chciało mi się go wyprowadzać na właściwą ścieżkę oraz tłumaczyć róznic między MM i ECN. Zresztą nie każdy musi znać się na foreksie....chociaż w biurze maklerskim wypadałoby trochę
Uczulamy bankierów w oddziałach Alior Banku, aby jeżeli czegoś nie są pewni lub pytanie Klienta przekracza ich wiedzę, kierowali Klientów na infolinię Biura jednak jak widać nie wszyscy tak robią.

Proszę mieć również na uwadze iż osoby podpisujące umowy brokerskie/foreksowe są również odpowiedzialne za znajomość innych usług typowo bankowych - nie można znać się na wszystkim.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
denaturaton
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: denaturaton »

Może nic nie wniosę to tematu, ale ...

Jako początkujący oczywiście świata poza MT4 nie dostrzegałem, jednak po kilku dniach zabawy na AliorTraderze jestem pod miłym wrażeniem.

Chciałem pogratulować, odważnego kroku, oraz wielkiej pracy.
Na pewno kwestią czasu jest mój rachunek rzeczywisty u was.
Ciesze się, że zaczynając zabawę z forexem mam możliwość wyboru pomiędzy tak wysoką jakością prowadzonych usług.

Na chwilę obecną niestety poszukiwać będę mikrolotów, ale jeśli rynek nie wybije mi szybko forexa z głowy to szybko migruje do was.

Gratulacje jeszcze raz.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

kingjaxe pisze:I jakie jeszcze inne funkcje zostały wgrane przy tej aktualizacji?
Zmiany w stosunku do poprzedniej wersji AT:

Poprawki:

- Jeżeli modyfikowano w zakresie ilości zlecenie, do którego przypisano Tr. stop, dla Tr. stop ilość się nie zmieniała,

- Niepoprawne wyświetlanie informacji w kolumnie "Ekspozycja (w walucie rachunku)" w panelu Ekspozycja walutowa

- Nieaktualne kwotowania pozostawały w panelu Arkusz Zleceń

- Niepoprawne linkowanie niektórych paneli

- Transakcje na parach walutowych na ilość mniejszą niż 1 lot, w panelu rejestr zdarzeń pokazywane jako 0

- Poprawki w tłumaczeniu platformy

- Niepoprawne działanie opcji "Zastosuj do wszystkich" w ustawieniach wykresów

- Dublowana jest ostatnia świeczka, gdy użytkownik zmienia interwał wykresu pomiędzy 5M na 10M

Usprawnienia:

- Składanie zleceń z Koszyka Zleceń - pomimo zaznaczenia odpowich ustawień, aplikacja nie pytała uzytkownika o potwierdzenie złożenia zlecenia,

- Dodano opcję Separator dni dla wykresów 4H

- w panelu Rejestr zdarzeń pokazywana jest dodatkowo informacja o odrzuconych zleceniach

Udostępniono:
- Opcje "Anuluj wszystkie wg instrumentu" oraz "Anuluj wszystkie wg rachunku" w panelu zlecenia bieżące

- narzędzie "Margines"

- Wskaźnik Stochastic RSI
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
13Spekulant
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13Spekulant »

Ja pitolę, 8 lat na rynku i tyle bugów. A może AT jest pisany w zasadzie od nowa?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

13Spekulant pisze:A może AT jest pisany w zasadzie od nowa?
Trochę wyrozumiałości....
Przez dwadzieścia dwa lata transformacji jedynie Alior Bank // oraz jeszcze jeden bank ...którego nazwy nie mogę podać.../// podjął trudną próbę przeprowadzenia nas.. w normalnośc...

Chciałem pogratulować, odważnego kroku, oraz wielkiej pracy.
Ja również.Doceniamy Wasz wkład w naszą // normalną// bankowość.
denaturaton pisze:Ciesze się, że zaczynając zabawę z forexem mam możliwość wyboru pomiędzy tak wysoką jakością prowadzonych usług.
Myślę że przedstawiasz opinię 90 % forumowiczów....

Jedynie co mnie gryzie..... to te freezy datafeedu...// mam duży dyskomfort psychiczny...//..
Jeżeli to rozwiążcie ..,będę Wam dozgonnie wdzięczny...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

Dodano także możliwość rysowania w oknach wskaźników :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 11 minutach:

Witam.
13Spekulant pisze:Ja pitolę, 8 lat na rynku i tyle bugów. A może AT jest pisany w zasadzie od nowa?
Alior udostępnia użytkownikom forum informacje o nowościach oraz bug'ach wykrytych i załatanych na platformie, także doceń, że masz dostęp do takich informacji.
Jeżeli wydaje Ci się, że tych kilka bugów to dużo to looknij na wersję MT4 (build) - obecnie dostępna jest 402 wersja MT4 :)

Natomiast MT5 powstaje od 3 lat i dopiero od niedawna wyszedł z fazy BETA, jednak ciągle wiele do życzenia pozostawia kwestia autotradingu.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

matt144
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: matt144 »

Patrzył ktoś jak wyglądają spready podczas publikacji danych makro? Jest sensowna cena na Fx albo CFD na indeksy, tzn. czy spread jest w granicach rozsądku?
Rozumiem że Fx pokrywa GFT, a transakcje na indeksach?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
matt144 pisze:Patrzył ktoś jak wyglądają spready podczas publikacji danych makro? Jest sensowna cena na Fx albo CFD na indeksy, tzn. czy spread jest w granicach rozsądku?
Rozumiem że Fx pokrywa GFT, a transakcje na indeksach?
Co do spreadu to jest bardzo dobry. Najlepiej załóż sobie konto real i sam sprawdź. Kasy nie musisz przelewać by mieć otwarte konto real.

Co do drugiego pytania to jest trochę inaczej:
- Forex jest w technologi ECN.
- Indeksy są w technologi STP.

Looknij do pierwszego postu w tym wątku. Znajduje się tam FAQ, z którego dowiesz się kto jest LP w tych dwóch przypadkach.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

lukaszma
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: lukaszma »

Jeszcze raz prosze o pomoc. Czy na platformie AT moge utawić zlecenia w takiej konfiguracji by poziom zlecenia TS i SL ustawic jednocześnie i był on inny. Np. sl=60p, a ts=30p. Takie ustawienie stosuje w mojej strategii i na MT4 ustawiam bez problemu. Zlecenie działa w ten sposób, ze po otwarciu pozycji załóżmy cena idzie przeciwnie i zamyka się na SL [np. -60p], natomiast jeśli cena porusza się zgodnie z naszymi przewidywaniami i osiąga poziom +30p trailing stop przesuwa zlecenie na zero, gdy mamy zysk +50p trailing stop zabezpiecza nam zysk 20p. Traling stop uruchamia się dopiero,gdy mamy już zysk wypracowany [np.30] i chcemy zabezpieczyć pozycje. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ