2 + 2 * 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

2+2*2=

8
10
12%
6
74
88%

Liczba głosów: 84

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Musze szybciej zakładać tego dukasa :/

W załączniku jak pięknie mnie nabrali: pierwsza strzałka i niebieska kreska to jak wcisnąłem S a potem jak tak źle się otwarło to chciałem zamknąć na BE i wcisnąłem zamknij przy drugiej strzałce i niebieskiej kresce ale wszyło jak widać :(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

I jeszcze raz to samo: guzik z L wciśnięty po dotknięciu s/r ale cena otwarcia zrobiła się jakieś 3p więcej przez co mój SL wypadł prawie na s/r.
Mogłem tutaj przesunąć na x2 mój SL albo zamknąć no ale że ważniejsza ochrona kapitału niż potencjalne zyski więc zamknąłem na plus jak chwile się zastopowali. Kontynuując "szczęśliwe" decyzje zaczęło iść zgodnie z kierunkiem.
Jestem cierpliwy ale takie dni jak ostatnio to ...
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

hm, nie wiem jaką grasz pozycją , może być tak że przy mniejszych lotach jest gorsza egzekucja, poza tym teoretycznie zawsze musi być druga strona transakcji więc jeśli przy powiedzmy 0,1 zbierają to w paczki to moze tu jest problem, ale to takie moje gdybanie, faktem że się zepsuli i też mysle o zmianie broka, jutro moze poskalpuje to napisze jak z otwarciem pozycji bylo u mnie.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

U STP/ECN gdzieś tam wyczytałem że 1,0 wystarcza aby nie było problemów ze znalezieniem drugiej strony transakcji i tak jest u mnie - do wglądu http://guccon.mt4stats.com/ ;)
Ale fakt faktem jak mi się na początku AM PRO podobał to coraz więcej minusów się zbiera. Ja już postanowiłem o przenosinach do dukasa ale nie będzie to "od ręki".
I jak możesz napisz jak z egzekucją zleceń jeśli to sprawdzisz.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+8 :568:

Taki szybki skalpik. Nie załapałem się na spadki (włączyłem MT4 jak już było za późno na wejście z SL=4p) a trudno było wyszarpać ewentualne jeszcze niższe dołki to poczekałem na klarowny moment na podpięcie się pod korekte tych spadków. Jak wybili z trójkąta a potem wrócili do LT i dalej wyżej ponad s/r to wszedłem. TP planowałem na około 10p pod wyższą s/r ale najpierw długo się męczyli z poziomem gdzie wszedłem (SL ładnie wypadło poniżej s/r więc tym razem nie musiałem się denerwować że cena otwarcia mi się przesunęła ponad plan) a potem szybko zrobili podjazd więc zamknąłem szybciej.

Jeden trejd i plus więc przynajmniej pierwszy raz od kilku dni zakończe dzień pozytywnie.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Złapane SL.
Chciałem złapać ewentualny ponowny test dzisiejszych dołków ale zbyt wcześnie wszedłem a potem moje małe SL nie miało dużych szans. Czekam na pewniejszy sygnał zamiast łapać bo może się uda.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

SL
Na dodatek 1pips wyżej niż był ustawiony. Pierwszy raz od dłuższego czasu zjechałem z saldem poniżej 20% ... jakby wiedzieli że będę wypłacał kasę i chcą trochę odzyskać :lol:
A poważniej to jak nie udało im sie zjechać niżej szukałem okazji do BE na zero z prowizją ale cena cały czas była troszkę za wysoko. Już wiedziałem że chcę zamknąć i nie liczyłem że może się odwrócić ale tak się kończy pazerność.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

W piątek był dzień fatalnych błędów. Dobrze określiłem sobie kierunek na S ale wyrzucili mnie z mojej pozycji a nie siedziałem przed wykresem aby ponowić z lepszego poziomu. Potem jak już był zjazd nie miałem gdzie się podczepić więc stwierdziłem że złapie odbicie na korektę. Pomijając fakt że miałem już nie grać pod prąd to na dodatek szukałem tego miejsca na czuja. Skończyło się beznadziejnie no ale głupota kosztuje. Piękny kierunek był i zamiast zgodnie z planem zgarnąć z 20% to zrobiłem -10% :(

Skrócone statystyki po 15 tygodniach
Wejścia: 289
Na plus: 139
Saldo: +12.08%

Konto testowe troszkę ponad 500$ czyli poniżej stanu startowego.
Miałem zajęty weekend i ten tydzień też taki będzie więc podsumowanie po kolejnym miesiącu zrobie jak już będę miał taką możliwość.

EDIT: źle policzyłem tygodnie bo to 15 a nie 16 więc podsumowanie kolejnego miesiąca dopiero po tym tygodniu.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

BE+
Poczekałem sobie na moment do S'ki co nie było takie trudne. Trudne jak zwykle okazało się dobre zamnięcie pozycji. Po tym jak nie zrobili nowego dołka i powoli był UP powinienem zamykać a nie czekać 'bo może s/r' wytrzyma - to chyba nie tak o tej godzinie.

Wejście jeszcze na AM PRO z którego ubyło 5k ale nie zmieniam wielkości pozycji tzn będzie stała na 1.0 a że brak czasu i mały problem z dukasem to 'od ręki' założyłem sobie na FXPRO konto ECN bo nie kosztowało mnie to dużo wysiłku. Jak przeleje tam kase będę grał na tym koncie i jeśli okaże się OK wypłacę resztę kasy z AM.

Na razie w ramach zapoznania się z nową platformą na FXPRO zauważyłem większe spready no i większa prowizja. Jest jednak ALE bo jeśli nie będzie takich poślizgów jak na AM to okaże się że FXPRO przegrywa tylko na papierze. Na weryfikację muszę jednak poczekać ten 1-2 dni.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

BE+1
+37
BE+8

Poszukiwania S'ki średnio udane.
Pierwsze wejście to taka próba wyprzedzenia tego co będzie i na szczęście nie skończyła się jak zawsze a na BE. Druga próba już przyzwoita ale upragnionego trejda >50p nie dała. Połówkę zamknąłem jak przebili s/r ale szybko wrócili i nie widziałem siły na dalsze spadki bez odpoczynku. Potem jeszcze kilka razy wracali do s/r ale na nic. Narysowałem sobie LT której ewentualne przebicie mogło potwierdzić że jednak nie poradzą sobie z dalszymi spadkami. Pozycje zabezpieczyłem na BE+12 czyli dużo ponad punkt przebicia LT i jeszcze po drodze s/r. Zrobili bardzo szybkie UP i chociaz wcisnąłem z ręki zamknij to wcześniej "zadziałało" BE+ ale jak zawsze przy większych ruchach przeleciało ustawiony poziom i to o 4 pipsy :/
Na szczęście dzisiaj w końcu trafiła kase z AM na konto więc mogę zrobić przelew do FXPRO na rachunek ECN i potestować - trzeba panować nad emocjami ale już nie mogę się doczekać :)

ODPOWIEDZ