sorry zly temat, myslalem, ze pisalem w temacie PIE o poziomach S/Dseb23mj pisze:nie bardzo kumam??po drugiej stronie wyznaczonego poziomu
Od hobbysty do tradera
- inwestor86
- Pasjonat
Co do wielkości SL to pozwolę sobie zacytować Ciebie

Pozatym przy SL powinieneć mieć na oku wsparcia i opory - jeżeli wyjdzie Ci że SL wyniesie załużmy 5% tzn że nie stać na otworzenie pozycji i czekamy na inną okazję.seb23mj pisze: 2.....NIGDY NIE RYZYKUJ WIĘCEJ NIŻ 2% NA KAŻDY TRADE....
Wiem, że nic nie wiem
proszę o analizę wyjścia z pozycji pod kątem TP. Czy powinienem ustawić większe R/R. obecnie 1:2.85
+202 p pozycje trzymałem 8 dni kalendarzowych
Wydaje mi się że cena poszybuje jeszcze wyżej,niestety nie miałem możliwości przestawienia limitu. Czy powinienem jeszcze raz złożyć zlecenie kupna????
+202 p pozycje trzymałem 8 dni kalendarzowych
Wydaje mi się że cena poszybuje jeszcze wyżej,niestety nie miałem możliwości przestawienia limitu. Czy powinienem jeszcze raz złożyć zlecenie kupna????
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"ponosiłem porażkę za porażką-to dlatego odniosłem sukces" Michael Jordan
Przedstawiam jeszcze jeden wykres . Czy w tym wejściu popełniłem błąd ? chociaż okazało się że że wejście jest nietrafione, to przecież nie można wszystkiego trafiać.
opis:
Czekałem aż cena zbliży się do lini trendu spadkowego i wtedy postanowiłem otworzyć pozycje (wykres D1).Pytanie czy w takiej sytuacji dobrze jest ustawić wąski stop luz w postaci 10 pipsów , bo ja ustawilem w granicach 30 co z perspektywy późniejszych przemyśleń wydaje mi się błędem.
Co sądzicie?
opis:
Czekałem aż cena zbliży się do lini trendu spadkowego i wtedy postanowiłem otworzyć pozycje (wykres D1).Pytanie czy w takiej sytuacji dobrze jest ustawić wąski stop luz w postaci 10 pipsów , bo ja ustawilem w granicach 30 co z perspektywy późniejszych przemyśleń wydaje mi się błędem.
Co sądzicie?
dzisiaj sie wkurzyłem i to bardzo. miałem zapisane w notatkach aby wejść na buy
aud usd na poziomie 1.0480 niestety nie ustawiłem zlecenia oczekującego a tu taki zonk cena +70pipsów
stwierdziłem no cóż , nie ma co się martwić trzeba iść dalej natomiast taka sytuacja nie zdarza mi się pierwszy raz
kolejna sprawa że chyba zbyt asertywnie podchodzę do inwestowania na fx i raczej wiekszośc pozycji wole zamykać z palca. Może z czasem uda sie to zmienić
a przecież to jest rachunek demo więc nie mam pojęcia jakiego stersa będę miał na real
w pozycje wyżej wymienioną wszedłem tylko nie wiem czy nie za późno się zobaczy
poziom 1.0655 i wyżej realne w ciągu dwóch trzech dni????Hhmmm...
aud usd na poziomie 1.0480 niestety nie ustawiłem zlecenia oczekującego a tu taki zonk cena +70pipsów
stwierdziłem no cóż , nie ma co się martwić trzeba iść dalej natomiast taka sytuacja nie zdarza mi się pierwszy raz

kolejna sprawa że chyba zbyt asertywnie podchodzę do inwestowania na fx i raczej wiekszośc pozycji wole zamykać z palca. Może z czasem uda sie to zmienić

w pozycje wyżej wymienioną wszedłem tylko nie wiem czy nie za późno się zobaczy