Stwierdziłem, że to co sobie czytałem o forexie będę chciał zweryfikować, pewnie dla większości forumowiczów okaże się to śmieszne (więc z góry prosze zachować złośliwe komentarze dla siebie , bo to nie o to chodzi
Przystępuje więc do opisu wykresu i pytań które mnie nurtują:
1Czy linia oporu powinna być wyznaczona na cieniu czy oporze?
2-II- wsparcia -II-?
3. tutaj chodzi mi o linie trendu i też nie wiem do końca na świecce czy cieniu?
(Tutaj mam dodatkowe pytanie odnośni trendu-Czy punkty aby stworzyc linie t. muszą być idealne chodzi mi tutaj o tolerancje przebicie /niedociągnięcie wzgledem lini.
4. Tutaj zastanawiam się nad tym wybiciem(jeżeli oczywiście linia jest dobrze nakreślona) czy kwalifikujemy je do wybicia fałszywego ?
Proszę pamiętać, że jest to wykres D1
6)prosze o korekte niebieskiej lini (trend wzrostowy) chodzi tutaj o moment wyjścia -powinienem wyjść gdy świeca przetnie ta linię i standardowo czy jest ona dobrze nakreślona

rodzaj zagrania srednio czy długoterminowe?
5 Moment wejścia
tutaj wchodzę gdy swieca będzie dotykała dolnej kreski trendu-jaki rodzaj zlecenia ustawiam średnio- czy długoterminowe. Drugie pytanie jaki stop lose ustawiamy . Moge korzystać ze wskaźnika Atr?? może zlecenie oczekujące jeśli tak to na jaki okres?
Risk/reward na takim rynku jaki jest optymalny????
po odpowiedziach postaram się jescze raz wrzucic ten wykres ale tym razem poprawiony

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.