Never Lose Again by DRAGON33
zacznij od TF m15 - to ma bardzo mało wspolnego ze scalpingiemfievral pisze:Czy uwazacie ze ten system nadaje sie dla poczatkujacych bo wiekszosc twierdzi ze scalping nie jest najlepszy dla niedoswiadczonych zoltodziobow takich jak np ja?
a nauczy Cie grac z trendem itp.
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
Hello,
Dziś 3 wejścia. Założę sobie mikro, wpłacę parę dych i będę sobie tak pocinał.
Załączam screeny
Na kablu uciekłem szybciej, bo zdawało mi się, że trend się wyczerpał, a to leci dalej, z resztą późno już i nie chce mi się siedzieć, więc +1.
Ejman - ucieczka 3 pipsy od TP - powód, jak wyżej.
Edek - wzięło mi elegancko TP podczas kolacji.
Demo oczywiście, ale jak nie w tym to następnym real-mikro.
Pozdrawiam.
Dziś 3 wejścia. Założę sobie mikro, wpłacę parę dych i będę sobie tak pocinał.
Załączam screeny

Na kablu uciekłem szybciej, bo zdawało mi się, że trend się wyczerpał, a to leci dalej, z resztą późno już i nie chce mi się siedzieć, więc +1.
Ejman - ucieczka 3 pipsy od TP - powód, jak wyżej.
Edek - wzięło mi elegancko TP podczas kolacji.
Demo oczywiście, ale jak nie w tym to następnym real-mikro.
Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
Dzięki
SL był nad kanałem, więc wyniósł pewnie nie więcej jak 15-20 pips.
Natomiast TP stawiane tak, żeby zachować jakieś konkretne R/R.
Wejścia takie a nie inne, bo musiałem wyjść z domu, generalnie staram się robić tak, że część pozycji otwieram tak jak na screenach, a z resztą czekam na korektę do ceny otwarcia H1.
Zobaczymy co jutrzejszy dzień pokaże, będę miał więcej czasu, ale czy będzie więcej okazji?
Pozdrawiam

SL był nad kanałem, więc wyniósł pewnie nie więcej jak 15-20 pips.
Natomiast TP stawiane tak, żeby zachować jakieś konkretne R/R.
Wejścia takie a nie inne, bo musiałem wyjść z domu, generalnie staram się robić tak, że część pozycji otwieram tak jak na screenach, a z resztą czekam na korektę do ceny otwarcia H1.
Zobaczymy co jutrzejszy dzień pokaże, będę miał więcej czasu, ale czy będzie więcej okazji?

Pozdrawiam
Witam
Wrzucam wejścia z dziś. Dostałem małą nauczkę, co by nie być zbyt pazernym
Wszystko wyjaśnię w komentarzach do screenów.
Tu pierwsze trzy wejścia.
Dodano po 2 minutach:
A tu kolejne trzy...
Jeśli zaśmiecam wątek to proszę to napisać
Chciałbym jednak wnieść coś w ten wątek, a być może regularne wejścia go ożywią.
Dodano po 1 minutach:

Wrzucam wejścia z dziś. Dostałem małą nauczkę, co by nie być zbyt pazernym

Tu pierwsze trzy wejścia.
Dodano po 2 minutach:
A tu kolejne trzy...
Jeśli zaśmiecam wątek to proszę to napisać

Dodano po 1 minutach:
Czerwone kropki to opory, a niebieskie to wsparcie. Patrz jak się układają, mają wyznaczać trend, z resztą jest to opisane gdzieś na pewno - przykro mi, ale lektura 200 stron wskazanafievral pisze:Dopiero zaczynam uczyc sie tego systemu wiec mam pytanie, czy majac wykres powyzej kanalu nalezy zwracac uwage tylko na niebieskie kropki te (na dole) a czerwone wtedy calkowicie ignorowac?

Nie korzystam z kropek, natomiast wchodzę tylko o pełnych godzinach - taki filtr
Dodano po 9 godzinach 38 minutach:
Witam
Wrzucam dzisiejsze wejścia. Generalnie rozwiązałem dziś jeden mały problem odnośnie systemu, a konkretniej dodałem 2 poziomy do średnich (do górnej +5 i +10, analogicznie dla dolnej).
W dodatku mieliśmy dziś idealny przykład tego, jak ważne jest R/R. 4 transakcje były otwarte błędnie, a mimo to wyszliśmy na przyzwoity +.
Dodano po 2 minutach:
Kolejne wejścia...

Dodano po 9 godzinach 38 minutach:
Witam
Wrzucam dzisiejsze wejścia. Generalnie rozwiązałem dziś jeden mały problem odnośnie systemu, a konkretniej dodałem 2 poziomy do średnich (do górnej +5 i +10, analogicznie dla dolnej).
W dodatku mieliśmy dziś idealny przykład tego, jak ważne jest R/R. 4 transakcje były otwarte błędnie, a mimo to wyszliśmy na przyzwoity +.
Dodano po 2 minutach:
Kolejne wejścia...