AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

no to otwórz rachunek REAL w Aliorze, nie przelewaj żadnych środków, zaloguj się na platformie realnymi danymi i wtedy zacznij porównywanie. Sto razy już tutaj było mówione, że real to nie demo, a demo to nie real.

Jak znajdziesz takie działania na realnej platformie, to masz ode mnie skrzynkę piwa. Nie ma bata - nie znajdziesz.
A demo faktycznie w aliorze powinno zniknąć - bo tylko takich podejrzliwych zniechęca. Real działa fantastycznie, demo do kitu.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Pisałem jak byk 1234324232 razy - DEMO nigdy się nie liczyło i nigdy liczyć się nie będzie. Demo jest do nauki platformy i do niczego innego ( zarówno u tego brokera jak i u innych ).
Jeżeli ktoś zawraca głowę supportowi problemami z demo to po prostu marnuje czas...

Awatar użytkownika
Emde
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Emde »

Cyb pisze:Pisałem jak byk 1234324232 razy - DEMO nigdy się nie liczyło i nigdy liczyć się nie będzie. Demo jest do nauki platformy i do niczego innego ( zarówno u tego brokera jak i u innych ).
Jeżeli ktoś zawraca głowę supportowi problemami z demo to po prostu marnuje czas...
Nie zawracam tylko zwracam uwaqę,a to różnica.Support jest po to,by rozwiewac watpliwosci,tak?I doskonale wiem,czym jest demo-co i tak nie zmienia faktu,ze takiego demo w istocie nie powinno byc.
pozdrawiam,
m.

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

witam
jak mam natomiast pytanie troche z innej beczki.
ianowicie w obecnej chwili nie moge zalozyc rachunku aliortrader na siebie i dzis zalozylem rachunek na mame,jakie bylo moje zdziwwienie, kiedy dowiedzialem ie ,ze do konta w allior trader nie mozna ustanowic pelnomocnicta,czy naprawde tak jest?jest to troche niewygodna sytuacja ,bo np. odpukac w razie jaiegos nieszczescia, nie ma zadnej upowaznionej osoby do zarzadzania kontem,Jak planujecie to rozwiazac,I teraz pytanie co mam teraz zrobic jak bede chcial kontaktowac sie w razie jakis problemow telefonicznie,przeciez nie jestem upowazniony i nie udziela mi zadnych informacji.Czy jest na to jakis sposob?
Pozdr.

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

jest sposób - założyć konto na siebie.

nie założyłeś konta na mamę - tylko mama założyła konto na siebie. więc z jakiej paki tobie ma ktoś podawać jakieś informacje?

co do pełnomocnictwa - ciekawa kwestia. w sumie istotna.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

glaca38 pisze:witam
jak mam natomiast pytanie troche z innej beczki.
ianowicie w obecnej chwili nie moge zalozyc rachunku aliortrader na siebie i dzis zalozylem rachunek na mame,jakie bylo moje zdziwwienie, kiedy dowiedzialem ie ,ze do konta w allior trader nie mozna ustanowic pelnomocnicta,czy naprawde tak jest?jest to troche niewygodna sytuacja ,bo np. odpukac w razie jaiegos nieszczescia, nie ma zadnej upowaznionej osoby do zarzadzania kontem,Jak planujecie to rozwiazac,I teraz pytanie co mam teraz zrobic jak bede chcial kontaktowac sie w razie jakis problemow telefonicznie,przeciez nie jestem upowazniony i nie udziela mi zadnych informacji.Czy jest na to jakis sposob?
Biuro Maklerskie przyjęło taką politykę w stosunku do pełnomocnictw do rachunknów Alior Trader. Nie jest wykluczone, że w przypadku większego zainteresowania pełnomocnictwami do rachunku AT - taka możliwość zostanie wprowadzona, jednak napewno nie będzie to miało miejsca w najbliższym czasie

W przypadku wspomnianych "nieszczęść" w regulaminie § 76 punkt 2, mówiącym o zamknięciu rachunku Alior Trader znajduje się zapis:

"W przypadku otrzymania pisemnej, potwierdzonej przez właściwy organ administracji informacji o śmierci Klienta Biuro Maklerskie jest uprawnione do zamknięcia otwartych pozycji na rachunkach Klienta."

Dodano po 6 minutach:
Cyb pisze:Pisałem jak byk 1234324232 razy - DEMO nigdy się nie liczyło i nigdy liczyć się nie będzie. Demo jest do nauki platformy i do niczego innego ( zarówno u tego brokera jak i u innych ).
Dobrze jest jeżeli DEMO w miarę wiernie odwzorowuje rzeczywistość jednak nie jest to priorytetem. Tutaj zgadzam się z kolegą, że Demo służy głównie do nauki platformy oraz ewentualnie testowania strategii. Jednak jeżeli ciągłość danych jest zachowana - nic nie stoi na przeszkodzie aby na opóźnionych danych testować m.in automatyczne strategie (których możliwość testowania już niedługo zostanie udostępniona).

Dodano po 6 minutach:
freetrader pisze:1. przekonwertowałem kilka wskaźników z .mq4 do .pcm; z tego, co zdążyłem już wyłapać - dwa z nich (zero lag macd i fisher cg) zupełnie przekłamują, inne nie chcą się w ogóle wyświetlić; pewnie to błąd samego konwertera, oczywiście zero pretensji do Aliora w tym miejscu, ale piszę ku Waszej przestrodze, trzeba dokładnie porównać przerobiony wskaźnik z oryginałem w MT4, żeby nie było niespodzianek.
Niestety kowertowanie wskaźników może nieść ze sobą takie niebezpieczeństwo. Również sugeruję dokładne porównanie wyników konwersji wskaźników na 2-óch platformach.
freetrader pisze:2. być może to już gdzieś było - nie da się narysować linii trendu w okienku wskaźnika, trochę to drażniące
Taka funkcjonalność jest zgłoszona - wg dostawcy oprogramowania może być ona udostępniona za ok. 3 miesiące.

freetrader pisze:3. wskaźniki typu macd, cci nie mają możliwości ustawienia poziomów, np. zero (ręcznie też nie - patrz pkt 2)
Może dobrą funkcjonalnością byłoby dodanie możliwości włączenia linii poziomej dla wskaźnika na określonym przez uzytkownika poziomie. Na których wskaźnikach wg. Was taka funkcjonalność miałaby sens ?
freetrader pisze:4. linie TP i SL da się ustawić tylko dla pozycji long, SL nie chce wejść nad TP
Mówimy oczywiście o składaniu zleceń z wykresu - Ta kwestia również jest już zgłoszona do dostawcy oprogramowania.

Dodano po 9 minutach:
freetrader pisze:1. Logowanie ok. 17.30, Internet 6 megabitów, Dialog - nie mogę się połączyć, system po nieudanej próbie wysyła drugiego smsa

2. Ok. 21.30 - jak wyżej z tym, że jestem w domu, sieć Multimedia

3. Dziesięć minut później (już po zalogowaniu) rozłącza się platforma; wyskakuje okienko z informacją o rozłączeniu, przychodzi kolejny sms (Alior się nie wypłaci za te smsy )
Z tego typu problemami prosze się zwracać do nas mailowo bądź telefonicznie - na forum nie będziemy mieli możliwości wyjaśnić/zweryfikować tych problemów.
freetrader pisze:4. Platforma się muli, nie pobiera danych przy przełączaniu pomiędzy M1, M5 itede
A jak inni użytkownicy? Czy też się spotkaliście z takim problemem
freetrader pisze:5. Ale w zupełne osłupienie wprawia mnie fakt, że kilka razy platforma sama zmieniała mi wartości SL i TP w okienku transakcyjnym. Przez jakiś czas miałem TP = 0.00002 i SL 0.00010; dzisiaj było TP = 0.00010 i SL = 1.00000 (dziesięć tysięcy pipsów), a teraz - sami zobaczcie screena - 1 pip i półtora pipsa.
Postaramy się zaobserwować to. Problem dotyczy narzędzia "Szybkie zlecenie" na wykresie, tak ?
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

Pytanie do przedstawicieli Aliora.

Czy poprzez Alior Tradera będzie możliwość handlu kontraktami terminowymi (nie CFD)?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

MOCKBA pisze:Czy poprzez Alior Tradera będzie możliwość handlu kontraktami terminowymi (nie CFD)?
Narazie jest za wcześnie aby można było powiedzieć, że tak lub nie. Napewno bierzemy pod uwagę taką możliwość.

Pozdrawiam
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Emde pisze:zz-opóźnienie jest na Aliorze,jaka tu wiarygodność?Jeśli u AM(nie wiem jak na innych platformach) był o 20.16 gwałtowny ruch,a ten sam ruch w AT jest 2 min później,to...sam sobie odpowiedz.
Chyba ze czegoś nie kumam Wink
Raz to jest demo,tym się nie sugeruj.
Dwa jest odwrotnie niż piszesz,wiele takich ruchów po 2-30 pipsów u brokera MM jest po to aby wyszyścić klientów że SL,natomiast jabyś chciał zawierać wtedy transakcje to albo dla Ciebie rqwot,albo luka,albo poślizg,często w takich sytuacjach ECN jest bardziej mułowaty lecz dla nas to jest wiarygodność i szansa,analizowaliśmy z kolegą a&z sytuację że u brokera MM była luka przeciw trendowi na 40-50 pipsów ,a u solidnego brokera ECN do minus 30 pipsów cały czas było transakcyjnie,jest odwrotnie jak piszesz nie jest to oszustwo,czy niedoróbka systemu tylko to potwierdza wiarygodność ECN

Pozdrawiam.

PS napisałeś
//chodziło mi o to,iż jeśli widzę gwałtowny ruch na platformie u mojego brokera i wiem,że Alior ma opóźnienie,wtedy śmiało moge otworzyc pozycję zgodną z ruchem włąśnie na platformie w Aliorze.A to w moim mniemaniu jest wykorzystanie luki w systemie-oszustwo to może zbyt wielkie słowo Wink
pzdr, ///
Jeszcze raz nie jest to oszustwo tylko potwierdzenie wiarygodności,ponieważ na ECN PRAWDZIWYM // nie takim na niby/// zawierasz realne transakcje z drugą stroną rynku bez manipulowania cenami czy kursem.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

jeszcze takiego tłumaczenia nie słyszałem, na demo gorzej chodzi.."uwierz że na realnym koncie smiga"... jak nie przymierzając odkurzacz z marketu nie dla idiotów.

Wszędzie jest zupełnie odwrotnie, ale pewnie zielony jestem, i się nie znam.
Btw, doskonały serial będzie na HBO o Włochach, "Rodzina Borgiów".
Chyba nie ma co się spieszyć z otwieraniem konta, poczekajmy na pierwsze MC. :lol:

ODPOWIEDZ