Witam.
Emde pisze:Cyb-demo,ale jaka to różnica?Nie mówimy a różnicy kilku sek.,ale 2 minut,w dodatku pzry gwałtownych ruchach się to zdarzyło.Nie odważę się otworzyć realnego konta jak nie mam zaufania,tak?W sumie to powinienem napisać,że to demo,ale po prostu mi wypadło.Rach w AM oczywiście real,też mam porównanie do demo i nigdy nie zauważyłęm takich rozbieżności.
m.
edit:włąśnie dostałęm info do jednego z uzytkowników,i twierdzi,że na realu opóźnień nie ma.Może ktos z reala wrzucic screena z tej godziny,proszę,na minutówce?
m.
Na realu opóźnień nie ma. Też chciałem to wykorzystać i napisać EA, które by to wykorzystywało jednak na realu to nie przejdzie bo tych opóźnień nie ma.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 3 minutach:
Witam.
mariusz2011 pisze:Jest możliwość założenia rachunku przez internet, generalnie poza oddziałem ?
Pozdrawiam
Narazie nie ma takiej możliwości.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 11 minutach:
Witam.
freetrader pisze:A, no i jeszcze kilka spostrzeżeń:
1. przekonwertowałem kilka wskaźników z .mq4 do .pcm; z tego, co zdążyłem już wyłapać - dwa z nich (zero lag macd i fisher cg) zupełnie przekłamują, inne nie chcą się w ogóle wyświetlić; pewnie to błąd samego konwertera, oczywiście zero pretensji do Aliora w tym miejscu, ale piszę ku Waszej przestrodze, trzeba dokładnie porównać przerobiony wskaźnik z oryginałem w MT4, żeby nie było niespodzianek.
Podeślij mi je na
karol.marchewka@hoga.pl Jeżeli nie działają poprawnie przekażę je do PFSoft.
Poza tym pamiętaj, że konwersja wskaźników z MT4, które wykorzystują funkcję iCustom niestety bardzo spowalnia AliorTradera/ProTradera.
Także najlepszym rozwiązaniem jest nie używać funkcji iCustom i wpisać bezpośrednio do wskaźnika wszystko to co jest potrzebne by omijać tę funkcję.
W pozostałych przypadkach wskaźniki działają ok i nie zamulają platformy.
freetrader pisze:2. być może to już gdzieś było - nie da się narysować linii trendu w okienku wskaźnika, trochę to drażniące
W najnowszej wersji ProTrader została dodana możliwość rysowania we wskaźnikach. Także jak tylko zostanie ona oznaczona jako STABLE Alior udostępnia akutalizację Alior Tradera do tej wersji i będzie można korzystać z tej funkcjonalności.
freetrader pisze:3. wskaźniki typu macd, cci nie mają możliwości ustawienia poziomów, np. zero (ręcznie też nie - patrz pkt 2)
Takie poziomy możesz sobie dopisać bez problemu samemu lub zlecić to komuś.
freetrader pisze:4. linie TP i SL da się ustawić tylko dla pozycji long, SL nie chce wejść nad TP
Napisz coś więcej, bo u mnie wszystko działa poprawnie. Jakiego okna używasz do ustawiania SL i TP bo można to zrobić na kilka sposobów.
Najlepiej dołącz screena z opisem by można było to sprawdzić.
Pozdrawiam
Karol Marchewka