AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Krzysztof1978 pisze:Czy doświadczył ktoś dzisiaj poślizgu tak jak ja na parze CAD/JPY ? Wczoraj wieczorem otwarłem longa po 82,81 dałem stopa 82,20 , dzisiaj po południu otwieram platforme a tam stop zrealizowany po 81,45 (75 pipsów poniżej mojego limitu) Czy ktoś wie o co chodzi??? Jak jest możliwy tak duży poślizg na takiej płynnej parze (tam są spready od 1 max do 5 pipsów)???
Taka sytuacja mogła mieć miejsce ze względu na niedostępność wszystkich systemów banku w okolicach godziny 14:00.
Zgodnie z regulaminem każdemu Klientowi przysługuje prawo do złożenia reklamacji.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Czy doświadczył ktoś dzisiaj poślizgu tak jak ja na parze CAD/JPY ? Wczoraj wieczorem otwarłem longa po 82,81 dałem stopa 82,20 , dzisiaj po południu otwieram platforme a tam stop zrealizowany po 81,45 (75 pipsów poniżej mojego limitu) Czy ktoś wie o co chodzi??? Jak jest możliwy tak duży poślizg na takiej płynnej parze (tam są spready od 1 max do 5 pipsów)???
Tak to analizuje,wbrew pozorom to nie są bardzo płynne waluty,Kolega zrobił błąd.
Ok. 14 29 zmiejszyła się diametralnie płynność i była masakra czyli luka z 82.40 na 81.84,następnie spadło do 81.30
Radzę koledze robić jak ja robię,analizuję takie waluty jak Kolega lecz zawieram transakcje tylko jeżeli czuję że można przenieść to na E/$ i na E/$ zawieram,wiadomo z jakimś marginesem ponieważ idealnie to się nie odniesie.
Z tego co wiem to najlepsi i najwięksi na świecie też tak robią,analizują różne waluty lecz transakcje zawierają tylko na E/$ ze względu na płynność.
Aby to potwierdzić na konkretnym przykładzie ,miałem u innego brokera np. //cyrk// że nawet na AUD czy GBP zapytanie o cenę które wisiało kilkanaście sekund,na rynku E/$ nigdy takiej sytuacji nie miałem.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Emde pisze:Cyb-demo,ale jaka to różnica?Nie mówimy a różnicy kilku sek.,ale 2 minut,w dodatku pzry gwałtownych ruchach się to zdarzyło.Nie odważę się otworzyć realnego konta jak nie mam zaufania,tak?W sumie to powinienem napisać,że to demo,ale po prostu mi wypadło.Rach w AM oczywiście real,też mam porównanie do demo i nigdy nie zauważyłęm takich rozbieżności.
m.

edit:włąśnie dostałęm info do jednego z uzytkowników,i twierdzi,że na realu opóźnień nie ma.Może ktos z reala wrzucic screena z tej godziny,proszę,na minutówce?
m.
Na realu opóźnień nie ma. Też chciałem to wykorzystać i napisać EA, które by to wykorzystywało jednak na realu to nie przejdzie bo tych opóźnień nie ma.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 3 minutach:

Witam.
mariusz2011 pisze:Jest możliwość założenia rachunku przez internet, generalnie poza oddziałem ?

Pozdrawiam
Narazie nie ma takiej możliwości.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 11 minutach:

Witam.
freetrader pisze:A, no i jeszcze kilka spostrzeżeń:

1. przekonwertowałem kilka wskaźników z .mq4 do .pcm; z tego, co zdążyłem już wyłapać - dwa z nich (zero lag macd i fisher cg) zupełnie przekłamują, inne nie chcą się w ogóle wyświetlić; pewnie to błąd samego konwertera, oczywiście zero pretensji do Aliora w tym miejscu, ale piszę ku Waszej przestrodze, trzeba dokładnie porównać przerobiony wskaźnik z oryginałem w MT4, żeby nie było niespodzianek.
Podeślij mi je na karol.marchewka@hoga.pl Jeżeli nie działają poprawnie przekażę je do PFSoft.
Poza tym pamiętaj, że konwersja wskaźników z MT4, które wykorzystują funkcję iCustom niestety bardzo spowalnia AliorTradera/ProTradera.
Także najlepszym rozwiązaniem jest nie używać funkcji iCustom i wpisać bezpośrednio do wskaźnika wszystko to co jest potrzebne by omijać tę funkcję.
W pozostałych przypadkach wskaźniki działają ok i nie zamulają platformy.
freetrader pisze:2. być może to już gdzieś było - nie da się narysować linii trendu w okienku wskaźnika, trochę to drażniące
W najnowszej wersji ProTrader została dodana możliwość rysowania we wskaźnikach. Także jak tylko zostanie ona oznaczona jako STABLE Alior udostępnia akutalizację Alior Tradera do tej wersji i będzie można korzystać z tej funkcjonalności.

freetrader pisze:3. wskaźniki typu macd, cci nie mają możliwości ustawienia poziomów, np. zero (ręcznie też nie - patrz pkt 2)
Takie poziomy możesz sobie dopisać bez problemu samemu lub zlecić to komuś.
freetrader pisze:4. linie TP i SL da się ustawić tylko dla pozycji long, SL nie chce wejść nad TP
Napisz coś więcej, bo u mnie wszystko działa poprawnie. Jakiego okna używasz do ustawiania SL i TP bo można to zrobić na kilka sposobów.
Najlepiej dołącz screena z opisem by można było to sprawdzić.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

A może da się dodać do tematu jakąś ankietę ?

Kiedyś odpaliłem ale jak zobaczyłem co to jest to ręce mi opadły...
Więc nie wiem co powoduje takie zainteresowanie (stwierdzenie po ilości postów)?

W związku z powyższym , dla leniwych , zanim zaczną ogarniać te wytwory ludzkiej wyobraźni , może należało by sprawdzić czy w ogóle warto ? :)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
mdmainside pisze: Kiedyś odpaliłem ale jak zobaczyłem co to jest to ręce mi opadły...
Więc nie wiem co powoduje takie zainteresowanie (stwierdzenie po ilości postów)?
Jakbyś mógł rozwinąć swoją tezę byłoby miło, bo takie stwierdzenia nadają się tylko do zgłoszenia do moderatorów jako zaśmiecające wątek.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

zanim zaczną ogarniać te wytwory ludzkiej wyobraźni , może należało by sprawdzić czy w ogóle warto ?
Warto z prostej przyczyny,jeżeli dopracują parę szczegółów to nie mają konkurencji // poważnej//
mdmainside pisze:Więc nie wiem co powoduje takie zainteresowanie (stwierdzenie po ilości postów)?
Odpowiedż jest prosta mamy realnie do wyboru np. UBS,Interactivebrokers
,Trade Station,DUKASCOPY,Barclays Bank i Alior Bank zgadnij co wybierzemy>?... :P

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

MaRCHeW pisze:Witam.
mdmainside pisze: Kiedyś odpaliłem ale jak zobaczyłem co to jest to ręce mi opadły...
Jakbyś mógł rozwinąć swoją tezę byłoby miło, bo takie stwierdzenia nadają się tylko do zgłoszenia do moderatorów jako zaśmiecające wątek.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Mam na myśli platformę , nie jest to mt4 więc trzeba uczyć się jej od nowa , więc pytam czy warto?

Ankieta pewnie by pomogła w wyborze , na podstawach osób grających real.
Też chętnie założył bym rachunek w PL , ale raczej w podjęciu takiej decyzji potrzebne są opinie , złożone w jedną całość.

Przy wyborze brokera sugerowałem się opiniami (ankietą głównie), pewnie jak większość , w momencie ewentualnej zmiany też będę.

To tylko pomysł :)

Pozdrawiam

Misiacyk
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Misiacyk »

Kolo pazdziernika pojawi sie kolejny polski ECN na Metatrader5, wiec Alior musi teraz walczyc o stalych klientow. Dopiero wtedy obniza sie prowizje i oplaty bo wymusi to konkurencja.
Pytania na priv.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
mdmainside pisze:
MaRCHeW pisze:Witam.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Mam na myśli platformę , nie jest to mt4 więc trzeba uczyć się jej od nowa , więc pytam czy warto?

Ankieta pewnie by pomogła w wyborze , na podstawach osób grających real.
Też chętnie założył bym rachunek w PL , ale raczej w podjęciu takiej decyzji potrzebne są opinie , złożone w jedną całość.

Przy wyborze brokera sugerowałem się opiniami (ankietą głównie), pewnie jak większość , w momencie ewentualnej zmiany też będę.

To tylko pomysł :)

Pozdrawiam
Dla niektórych świat kończy się na MT4 :D Platforma Alior Trader jest bardzo intuicyjna, masz podręcznik w języku polskim. Poświęcisz jej 2-3 dni i będziesz w niej obcykany tak jak w MT4.

Sugerowanie się ankietą przy wyborze brokera jest IMHO najgorszym z możliwych sposobów jego wyboru.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Gordon Geco
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gordon Geco »

Wizualnie też mi platforma nie odpowiada ale to składanie zleceń bez poślizgu jest ważniejsze.Mt4 do analizy, alior do zleceń i jazda!

ODPOWIEDZ