zz pisze:Czy doświadczył ktoś dzisiaj poślizgu tak jak ja na parze CAD/JPY ? Wczoraj wieczorem otwarłem longa po 82,81 dałem stopa 82,20 , dzisiaj po południu otwieram platforme a tam stop zrealizowany po 81,45 (75 pipsów poniżej mojego limitu) Czy ktoś wie o co chodzi??? Jak jest możliwy tak duży poślizg na takiej płynnej parze (tam są spready od 1 max do 5 pipsów)???
Tak to analizuje,wbrew pozorom to nie są bardzo płynne waluty,Kolega zrobił błąd.
Ok. 14 29 zmiejszyła się diametralnie płynność i była masakra czyli luka z 82.40 na 81.84,następnie spadło do 81.30
Radzę koledze robić jak ja robię,analizuję takie waluty jak Kolega lecz zawieram transakcje tylko jeżeli czuję że można przenieść to na E/$ i na E/$ zawieram,wiadomo z jakimś marginesem ponieważ idealnie to się nie odniesie.
Z tego co wiem to najlepsi i najwięksi na świecie też tak robią,analizują różne waluty lecz transakcje zawierają tylko na E/$ ze względu na płynność.
Aby to potwierdzić na konkretnym przykładzie ,miałem u innego brokera np. //cyrk// że nawet na AUD czy GBP zapytanie o cenę które wisiało kilkanaście sekund,na rynku E/$ nigdy takiej sytuacji nie miałem.
Nie za bardzo rozumiem jak to można przenieść na E/$ przeciez ja zawieram transakcje na CAD/JPY , proszę wytłumacz o co Ci chodzi ???