AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

Gordon Geco pisze:.Mt4 do analizy, alior do zleceń i jazda!
Mam nadzieje ,że ludzie odpowiedzialni za wybór tej platformy już w tej firmie nie pracują.

Dodano po 3 minutach:
MaRCHeW pisze:Poświęcisz jej 2-3 dni i będziesz w niej obcykany tak jak w MT4.
Już miesiąc jej poświęciłem i wciąż wychodzą nowe kwiatki, coraz większe błędy.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
besot pisze:
Gordon Geco pisze:.Mt4 do analizy, alior do zleceń i jazda!
Mam nadzieje ,że ludzie odpowiedzialni za wybór tej platformy już w tej firmie nie pracują.
Ludzie odpowiedzialni za wybór platformy są jednymi z lepszych w tej dziedzinie w Polsce, i znają się na rzeczy.
Wybór MT4 wiązał by się z powstaniem kolejnego brokera typu MM ewentualnie STP, co mijałoby się z założeniami Aliora.
besot pisze:
MaRCHeW pisze:Poświęcisz jej 2-3 dni i będziesz w niej obcykany tak jak w MT4.
Już miesiąc jej poświęciłem i wciąż wychodzą nowe kwiatki, coraz większe błędy.
Jakoś nie widzę byś zgłaszaj jakiekolwiek błędy. A to, że orange przysyła Ci sms'a z godzinnym opóźnieniem to miej pretensje do orange lub zmień operatora.
Nikt nie zgłaszał prócz Ciebie tego typu problemu.

Być może da się dodać opcję wyłączania sms'owej autoryzacji w późniejszym terminie.
W/g mnie będzie to konieczne w przypadku autotradingu.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

MaRCHeW pisze:Witam.
mdmainside pisze:
MaRCHeW pisze:Witam.
Jakbyś mógł rozwinąć swoją tezę byłoby miło, bo takie stwierdzenia nadają się tylko do zgłoszenia do moderatorów jako zaśmiecające wątek.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Mam na myśli platformę , nie jest to mt4 więc trzeba uczyć się jej od nowa , więc pytam czy warto?

Ankieta pewnie by pomogła w wyborze , na podstawach osób grających real.
Też chętnie założył bym rachunek w PL , ale raczej w podjęciu takiej decyzji potrzebne są opinie , złożone w jedną całość.

Przy wyborze brokera sugerowałem się opiniami (ankietą głównie), pewnie jak większość , w momencie ewentualnej zmiany też będę.

To tylko pomysł :)

Pozdrawiam
Dla niektórych świat kończy się na MT4 :D Platforma Alior Trader jest bardzo intuicyjna, masz podręcznik w języku polskim. Poświęcisz jej 2-3 dni i będziesz w niej obcykany tak jak w MT4.

Sugerowanie się ankietą przy wyborze brokera jest IMHO najgorszym z możliwych sposobów jego wyboru.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie kończy , ale jest tak jak sam napisałeś - poświęcenie 2-3 dni , to dużo , przynajmniej dla mnie.

A sugerowanie się ankietą jest dobre , oszczędzam czas , kolejny etap to demo ale przy braku w miarę ogarniętych opinii nawet nie sprawdzam :)

Nie jestem pewnie jedyny , który tak robi..

Ogólnie to jest mi obojętne gdzie będę miał konto , to broker powinien walczyć o klienta a nie odwrotnie.

I tyle w temacie

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Mam na myśli platformę , nie jest to mt4 więc trzeba uczyć się jej od nowa , więc pytam czy warto?
No czegoś trzeba będzie się w końcu nauczyć.
Jak pewnie wiesz to praktycznie nie ma możliwości grania u ECN przy pomocy MT4.
Więc nie ma innego wyjścia jak prędzej czy później zacząć się rozglądać za nowymi platformami.
No ale jak chcesz siedzieć w "bucket shopach" bo mają MT4 to Twój wybór.
Jedną pozytywną rzeczą którą daje Alior moim zdaniem to że wytrąca argument ludziom siedzących u polskich MM z powodu depozytu w PLN i wysyłanego PIT'a.
Teraz ta grupa może w końcu przestać narzekać że gdyby nie brok to by zarabiali i zacząć grać u ECN.
Jak to mówią - "złej baletnicy przeszkadza nawet rąbek u spódnicy" :)
A platforma się dotrze z czasem jak i brok. I mam nadzieje (Alior pewnie nie ;) ) że konkurencja wyjdzie na przeciw z konkurencyjnym produktem.
Może Ninja..... :)

Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

spokojnie, jeden z banków obecnych w Polsce rozważa też taką możliwość, cierpliwości, konkurencja nie spi.

Krzysztof1978
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Krzysztof1978 »

zz pisze:
Czy doświadczył ktoś dzisiaj poślizgu tak jak ja na parze CAD/JPY ? Wczoraj wieczorem otwarłem longa po 82,81 dałem stopa 82,20 , dzisiaj po południu otwieram platforme a tam stop zrealizowany po 81,45 (75 pipsów poniżej mojego limitu) Czy ktoś wie o co chodzi??? Jak jest możliwy tak duży poślizg na takiej płynnej parze (tam są spready od 1 max do 5 pipsów)???
Tak to analizuje,wbrew pozorom to nie są bardzo płynne waluty,Kolega zrobił błąd.
Ok. 14 29 zmiejszyła się diametralnie płynność i była masakra czyli luka z 82.40 na 81.84,następnie spadło do 81.30
Radzę koledze robić jak ja robię,analizuję takie waluty jak Kolega lecz zawieram transakcje tylko jeżeli czuję że można przenieść to na E/$ i na E/$ zawieram,wiadomo z jakimś marginesem ponieważ idealnie to się nie odniesie.
Z tego co wiem to najlepsi i najwięksi na świecie też tak robią,analizują różne waluty lecz transakcje zawierają tylko na E/$ ze względu na płynność.
Aby to potwierdzić na konkretnym przykładzie ,miałem u innego brokera np. //cyrk// że nawet na AUD czy GBP zapytanie o cenę które wisiało kilkanaście sekund,na rynku E/$ nigdy takiej sytuacji nie miałem.

Nie za bardzo rozumiem jak to można przenieść na E/$ przeciez ja zawieram transakcje na CAD/JPY , proszę wytłumacz o co Ci chodzi ???

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

daromanchester pisze:
No czegoś trzeba będzie się w końcu nauczyć.
Jak pewnie wiesz to praktycznie nie ma możliwości grania u ECN przy pomocy MT4.
Więc nie ma innego wyjścia jak prędzej czy później zacząć się rozglądać za nowymi platformami.
No ale jak chcesz siedzieć w "bucket shopach" bo mają MT4 to Twój wybór.
Jedną pozytywną rzeczą którą daje Alior moim zdaniem to że wytrąca argument ludziom siedzących u polskich MM z powodu depozytu w PLN i wysyłanego PIT'a.
Teraz ta grupa może w końcu przestać narzekać że gdyby nie brok to by zarabiali i zacząć grać u ECN.
Jak to mówią - "złej baletnicy przeszkadza nawet rąbek u spódnicy" :)
A platforma się dotrze z czasem jak i brok. I mam nadzieje (Alior pewnie nie ;) ) że konkurencja wyjdzie na przeciw z konkurencyjnym produktem.
Może Ninja..... :)

Pozdrawiam
Darek
Nie znasz mnie więc nie wiem gdzie nabyłeś info że nic nie umiem ? :)

Staram się oddzielić ziarna od plew , bo szkoda mi czasu na naukę czegoś co może okazać się nic nie warte.

Poza tym nie gram u mm , a przymierzam się do zmiany brokera z większym depo , PL dało by mi poczucie większego bezpieczeństwa, ale jak widzę, tu brokera nie znajdę...

Pozdrawiam

Gordon Geco
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gordon Geco »

spokojnie, jeden z banków obecnych w Polsce rozważa też taką możliwość, cierpliwości, konkurencja nie spi.
Podziel się z nami tym przebojem kto to taki?

mariusz2011
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mariusz2011 »

Gordon Geco pisze:
Podziel się z nami tym przebojem kto to taki?
podobno BZ WBK cos przygotowuje

N_Tesla
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: N_Tesla »

Teraz to już Santander. Podobno BZWBK jako marka ma być wycofany (podobnie jak dzisiaj Erę zastąpiono T-Mobile).

Jak ECN będzie uruchomiony to zobaczymy co ma do zaoferowania.:)

Szykuje się ustawka Włochów (Alior) z Hiszpanami (Santander vel. BZWBK).

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ