Zapewniam, że Alior nie robi tego celowo i każdej takiej informacji się dokładnie przyglądamy. Czy na wykresie nadal występują "kreski" zamiast normalnych kwotowań ? Jeżeli tak to proszę o informację na priv, na jakim walorze oraz mniej więcej o której godzinie to miało miejsce.kingjaxe pisze:nie no qrwa zamraza kwotowania, teraz na kilka minut nawet
właczylem od nowa platforme i teraz spoko zianie, bo inne pary chodza,
a ta na której skalpowałem, nie ma notowań tzn. w miejscu gdzie powinna być cena są kreski, nie wyświetla ceny ( wykres też sie nie zmienia)
Nie wiem czy celowo to robi Alior, żeby utrudnić gre, ale udawanie że wszystko jest ok, jest bez sensu
Edit
zalogowałem się jeszcze raz i teraz znowu wszystkie pary stoją w miejscu
To nie pierwszy raz takie coś się zdarza i to najczęściej jak są gwałtowniejsze ruchy
Jeszcze trochę trzeba będzie poczekać na większą ilość danych historycznych. Jak tylko to zrobimy, poinformujemy o tym również tutaj na forum.Haq pisze:Jedynym problemem jest mała baza danych, co momentami bardzo przeszkadza. Na dziennym interwale występuje często tylko koło 70 słupków, co zdecydowanie utrudnia analizy. Czy wiadomo kiedy baza ma być uzupełniona?
Trailing Stop działa przy wyłączonej platoformie. Proszę o kontakt w tej sprawie, z podaniem nazwy rachunku DEMO, na adres at.demo@alior.pl. Postaramy się prześledzić ten problem.brodaty pisze:mam pytanie do Aliora:
na jakiej zasadzie działa Trailing Stop? 9Czy działa przy wyłączonej platformie?
bo mam wrażenie że przez TS "zawiesza" mi zlecenia na demo, tzn: zlecenie przechodzi przez TS, nie zamyka automatycznie pozycji, a potem nie moge go już zamknąć z ręki, ani nic... restarty platformy nie pomagają....
Kwotowania na platformie DEMO mają to do siebie, że transakcje nie są zawierane na rzeczywistych pieniądzach, tak więc kwotowania mogą być przesyłane do nas z opóźnieniem.Emde pisze:Witam,nie wiem czy była tu poruszana kwestia/nie przeglądałem 78 stron/,nazwijmy to timingu.Mój brok to AM,ale obserwuje notownia równiez w Alior trader,i...dzisiejsze całkiem przyjemne ruchy na eu,porównując obie platformy,zaskoczyły mnie bardzo mocno.Ruch o dwadziescia kilka pipsów o 19.31 na AM,ten sam ruch w Alior o ...19.33??Ruch powrotny Am 20.16,Alior...dwie minuty później??Z wielkim zaskoczenie obserwowałem spadek o 40 pips na platformie AM,podczas gdy Alior grzecznie stał w miejscu?Generalnie przyobserwowałem,i opóźnienie jest zauważalne..Nie musze mówic,jakie stwarza to możliwości..
pzdr,
m.
Natomiast na platformie Rzeczywistej takie opóźnienia nie mogą mieć miejsca - transakcje są zawierane pomiędzy naszymi Klientami, a Bankami z którymi Alior Bank zawarł stosowne umowy.
Zawarcie transakcji po cenie jakkolwiek odbiegającej od ceny będącej wynikiem agregacji ofert wszystkich banków nie może wystąpić.
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski