AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

kingjaxe pisze:nie no qrwa zamraza kwotowania, teraz na kilka minut nawet
właczylem od nowa platforme i teraz spoko zianie, bo inne pary chodza,
a ta na której skalpowałem, nie ma notowań tzn. w miejscu gdzie powinna być cena są kreski, nie wyświetla ceny ( wykres też sie nie zmienia)
Nie wiem czy celowo to robi Alior, żeby utrudnić gre, ale udawanie że wszystko jest ok, jest bez sensu

Edit
zalogowałem się jeszcze raz i teraz znowu wszystkie pary stoją w miejscu
To nie pierwszy raz takie coś się zdarza i to najczęściej jak są gwałtowniejsze ruchy
Zapewniam, że Alior nie robi tego celowo i każdej takiej informacji się dokładnie przyglądamy. Czy na wykresie nadal występują "kreski" zamiast normalnych kwotowań ? Jeżeli tak to proszę o informację na priv, na jakim walorze oraz mniej więcej o której godzinie to miało miejsce.
Haq pisze:Jedynym problemem jest mała baza danych, co momentami bardzo przeszkadza. Na dziennym interwale występuje często tylko koło 70 słupków, co zdecydowanie utrudnia analizy. Czy wiadomo kiedy baza ma być uzupełniona?
Jeszcze trochę trzeba będzie poczekać na większą ilość danych historycznych. Jak tylko to zrobimy, poinformujemy o tym również tutaj na forum.
brodaty pisze:mam pytanie do Aliora:
na jakiej zasadzie działa Trailing Stop? 9Czy działa przy wyłączonej platformie?
bo mam wrażenie że przez TS "zawiesza" mi zlecenia na demo, tzn: zlecenie przechodzi przez TS, nie zamyka automatycznie pozycji, a potem nie moge go już zamknąć z ręki, ani nic... restarty platformy nie pomagają....
Trailing Stop działa przy wyłączonej platoformie. Proszę o kontakt w tej sprawie, z podaniem nazwy rachunku DEMO, na adres at.demo@alior.pl. Postaramy się prześledzić ten problem.

Emde pisze:Witam,nie wiem czy była tu poruszana kwestia/nie przeglądałem 78 stron/,nazwijmy to timingu.Mój brok to AM,ale obserwuje notownia równiez w Alior trader,i...dzisiejsze całkiem przyjemne ruchy na eu,porównując obie platformy,zaskoczyły mnie bardzo mocno.Ruch o dwadziescia kilka pipsów o 19.31 na AM,ten sam ruch w Alior o ...19.33??Ruch powrotny Am 20.16,Alior...dwie minuty później??Z wielkim zaskoczenie obserwowałem spadek o 40 pips na platformie AM,podczas gdy Alior grzecznie stał w miejscu?Generalnie przyobserwowałem,i opóźnienie jest zauważalne..Nie musze mówic,jakie stwarza to możliwości..
pzdr,
m.
Kwotowania na platformie DEMO mają to do siebie, że transakcje nie są zawierane na rzeczywistych pieniądzach, tak więc kwotowania mogą być przesyłane do nas z opóźnieniem.
Natomiast na platformie Rzeczywistej takie opóźnienia nie mogą mieć miejsca - transakcje są zawierane pomiędzy naszymi Klientami, a Bankami z którymi Alior Bank zawarł stosowne umowy.
Zawarcie transakcji po cenie jakkolwiek odbiegającej od ceny będącej wynikiem agregacji ofert wszystkich banków nie może wystąpić.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Emde pisze:W każdym razie Alior ma dużego minusa u mnie,nie jest wiarygodny-jak na razie.
Jest dokładnie odwrotnie,jest to bardzo wiarygodne tz. uśrednia.
W realu to może być dla Ciebie....być.... albo nie być....//po stracie depozytu///... o to jest pytanie...

Piszesz że/// generalnie przyobserwowałem,i opóźnienie jest zauważalne//

To nie jest opóżnienie tylko o tyle co napisałeś patrząc lata wstecz broker ciebie o tyle w wała zrobił.....,ponieważ w osrym ruchu nie pozwolił kupić z regóoły reqwoty...,lub luki... na 30-50 pipsów podczas u brokera ECN normalnie handlowałeś w tym czasie......

Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Emde pisze:Nie mam zamiaru znizac sie do oszustwa/wykorzystania luki czy jakkolwiek to zwał,chcąc zarobić na fx,bo wtedy to nie byłby fx
Zawarcie transakcji na rachunku Rzeczywistym w żaden sposób nie jest oszustwem/wykorzystaniem luki - jest to zawarcie rzeczywistej transakcji z Bankiem będącym drugą stroną transakcji
Emde pisze:W każdym razie Alior ma dużego minusa u mnie,nie jest wiarygodny-jak na razie.
Inwestowanie na rynku FX powinno mieć miejsce tylko wtedy gdy mamy pełne zaufanie do instytucji, za pośrednictwem której dokonujemy transakcji.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski

Awatar użytkownika
Emde
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Emde »

Zawarcie transakcji na rachunku Rzeczywistym w żaden sposób nie jest oszustwem/wykorzystaniem luki - jest to zawarcie rzeczywistej transakcji z Bankiem będącym drugą stroną transakcji

Witam,
źle Pan mnie zrozumiał-chodziło mi o to,iż jeśli widzę gwałtowny ruch na platformie u mojego brokera i wiem,że Alior ma opóźnienie,wtedy śmiało moge otworzyc pozycję zgodną z ruchem włąśnie na platformie w Aliorze.A to w moim mniemaniu jest wykorzystanie luki w systemie-oszustwo to może zbyt wielkie słowo ;)
pzdr,
md
ps.prywatnie nic nie mam do Aliora,mam tam nawet konto,i jest ok;)

@zz-opóźnienie jest na Aliorze,jaka tu wiarygodność?Jeśli u AM(nie wiem jak na innych platformach) był o 20.16 gwałtowny ruch,a ten sam ruch w AT jest 2 min później,to...sam sobie odpowiedz.
Chyba ze czegoś nie kumam ;)

emde

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Emde pisze:A to w moim mniemaniu jest wykorzystanie luki w systemi
Jasne, tutaj moglibyśmy polemizować czy jest to wykorzystanie luki w systemie, czy wykorzystanie nadarzającej się okazji rynkowej.

Proszę się przyglądać platformie - może kiedyś nabierze Pan pełnego zaufania, a może zdecyduje Pan pozostać u swojego obecnego brokera. Każdy gra tam gdzie się czuje pewnie.

Pozdrawiam

freetrader
Stały bywalec
Stały bywalec

Błędy platformy real

Nieprzeczytany post autor: freetrader »

No to jeszcze moje 3 pipsy :lol: (platforma real)

1. Logowanie ok. 17.30, Internet 6 megabitów, Dialog - nie mogę się połączyć, system po nieudanej próbie wysyła drugiego smsa

2. Ok. 21.30 - jak wyżej z tym, że jestem w domu, sieć Multimedia

3. Dziesięć minut później (już po zalogowaniu) rozłącza się platforma; wyskakuje okienko z informacją o rozłączeniu, przychodzi kolejny sms (Alior się nie wypłaci za te smsy :wink: )

4. Platforma się muli, nie pobiera danych przy przełączaniu pomiędzy M1, M5 itede

5. Ale w zupełne osłupienie wprawia mnie fakt, że kilka razy platforma sama zmieniała mi wartości SL i TP w okienku transakcyjnym. Przez jakiś czas miałem TP = 0.00002 i SL 0.00010; dzisiaj było TP = 0.00010 i SL = 1.00000 (dziesięć tysięcy pipsów), a teraz - sami zobaczcie screena - 1 pip i półtora pipsa.

Zaczynam się bać tego oprogramowania ... w tym samym czasie Metatrader (live Oanda) chodzi bajecznie ... wassup?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pokaż mi swój PIT, a powiem Ci, kim jesteś ;-)

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Emde pisze:Zawarcie transakcji na rachunku Rzeczywistym w żaden sposób nie jest oszustwem/wykorzystaniem luki - jest to zawarcie rzeczywistej transakcji z Bankiem będącym drugą stroną transakcji

Witam,
źle Pan mnie zrozumiał-chodziło mi o to,iż jeśli widzę gwałtowny ruch na platformie u mojego brokera i wiem,że Alior ma opóźnienie,wtedy śmiało moge otworzyc pozycję zgodną z ruchem włąśnie na platformie w Aliorze.A to w moim mniemaniu jest wykorzystanie luki w systemie-oszustwo to może zbyt wielkie słowo ;)
pzdr,
md
ps.prywatnie nic nie mam do Aliora,mam tam nawet konto,i jest ok;)

@zz-opóźnienie jest na Aliorze,jaka tu wiarygodność?Jeśli u AM(nie wiem jak na innych platformach) był o 20.16 gwałtowny ruch,a ten sam ruch w AT jest 2 min później,to...sam sobie odpowiedz.
Chyba ze czegoś nie kumam ;)

emde
Pytanie brzmi : Real czy Demo ? Bo jak demo to o czym Ty tu piszesz...

Awatar użytkownika
Emde
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Emde »

Pytanie brzmi : Real czy Demo ? Bo jak demo to o czym Ty tu piszesz...[/quote]

Cyb-demo,ale jaka to różnica?Nie mówimy a różnicy kilku sek.,ale 2 minut,w dodatku pzry gwałtownych ruchach się to zdarzyło.Nie odważę się otworzyć realnego konta jak nie mam zaufania,tak?W sumie to powinienem napisać,że to demo,ale po prostu mi wypadło.Rach w AM oczywiście real,też mam porównanie do demo i nigdy nie zauważyłęm takich rozbieżności.
m.[/quote]

edit:włąśnie dostałęm info do jednego z uzytkowników,i twierdzi,że na realu opóźnień nie ma.Może ktos z reala wrzucic screena z tej godziny,proszę,na minutówce?
m.
Ostatnio zmieniony 02 cze 2011, 22:26 przez Emde, łącznie zmieniany 1 raz.

freetrader
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freetrader »

A, no i jeszcze kilka spostrzeżeń:

1. przekonwertowałem kilka wskaźników z .mq4 do .pcm; z tego, co zdążyłem już wyłapać - dwa z nich (zero lag macd i fisher cg) zupełnie przekłamują, inne nie chcą się w ogóle wyświetlić; pewnie to błąd samego konwertera, oczywiście zero pretensji do Aliora w tym miejscu, ale piszę ku Waszej przestrodze, trzeba dokładnie porównać przerobiony wskaźnik z oryginałem w MT4, żeby nie było niespodzianek.

2. być może to już gdzieś było - nie da się narysować linii trendu w okienku wskaźnika, trochę to drażniące

3. wskaźniki typu macd, cci nie mają możliwości ustawienia poziomów, np. zero (ręcznie też nie - patrz pkt 2)

4. linie TP i SL da się ustawić tylko dla pozycji long, SL nie chce wejść nad TP

PS.
Nie żebym się czepiał, po prostu chcę być pomocny :lol:
Pokaż mi swój PIT, a powiem Ci, kim jesteś ;-)

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Na realu żadnych opóźnień nie było.
A na demo to wiesz mogą specjalnie dać takie opóźnienia, żeby czasem ktoś nie brał ich kwotowań dla siebie przy niusach. W ogóle to demo jest jakieś dziwne i nie ma porównaniu do reala w Aliorze.

ODPOWIEDZ