AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

kingjaxe pisze: nie no qrwa zamraza kwotowania, teraz na kilka minut nawet
właczylem od nowa platforme i teraz spoko zianie, bo inne pary chodza,
a ta na której skalpowałem, nie ma notowań tzn. w miejscu gdzie powinna być cena są kreski, nie wyświetla ceny ( wykres też sie nie zmienia)
kingjaxe zrób takie doświadczenie,spróbuj składać zlecenia z klawiatury,też tak miałem jak TY,chodzi super,a czasami na minutę się zwiesza,tylko w tych momentach zauważyłem że z klawiatury chodziło płynnie ,przy zawieszonej platformie pezrz ok. 1.5 minuty złożyłem płynnie ok. 50 zleceń.
Daj znać czy w takich momentach pomogło,może być tak że jeżeli platforma się zwiesza,a z klawiatury cacy to może w ogóle nic nie wykazywać że zrywało połączenie.
Proszę forumowiczów o obserwacje tego i podzielenie się doświadczeniami.Jest to ważna sprawa.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

zz
Jak składałeś wtedy z klawiatury zlecenia to ci wchodziły po tej cenie,
która była aktualnie na rynku tzn. u innych brokerów?? mimo że na aliorze wyświatlało inną (tą zamrożoną,która się nie zmieniała)?

Tzn. jak zamrozi ceny na Aliorze, to patrzysz na kwotowania innego brokera i składasz zlecenia z klawiatury i wchodzi ci w Aliorze, po tej cenie jaką ma inny broker??

Edit
zz napisałem ci priva
Ostatnio zmieniony 02 cze 2011, 18:29 przez kingjaxe, łącznie zmieniany 1 raz.

zz
Maniak
Maniak

Masz demo czy real?.
Z tego jak ja składałem to nie zauważyłem aby cena odbiegała od rynkowej,sam tego nie rozumiem .

Pozdrawiam.

Dodano po 3 minutach:

Sprawa najważniesza aby forumowicze tego przypilnowali i zobaczymy,są to sytuacje sporadyczne lecz mogą krwi napsuć,dlatego jeżeli uda się nam rozwiązać sprawę przez klawiaturę zanim informatycy coś nie wymyślą to będzie OK.
Ja tak miałem z trzy razy i za każdym razem z klawiatury wchodziło,więc Aliorowi może nawet nie wykazazywać że było zerwane połączenie.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
brodaty
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: brodaty »

mam pytanie do Aliora:
na jakiej zasadzie działa Trailing Stop? 9Czy działa przy wyłączonej platformie?
bo mam wrażenie że przez TS "zawiesza" mi zlecenia na demo, tzn: zlecenie przechodzi przez TS, nie zamyka automatycznie pozycji, a potem nie moge go już zamknąć z ręki, ani nic... restarty platformy nie pomagają....

..........................

właśnie zainstalowałem REAL i pierwsze wrażenie jest takie, że chodzi on lepiej od DEMA, jakby bardziej płynnie. Także chyba faktycznie demo i real u Aliora to dwie różne bajki :D
Ostatnio zmieniony 03 cze 2011, 09:54 przez brodaty, łącznie zmieniany 1 raz.
W czasie uczty nie opowiadaj, jak należy jeść, ale jedz, jak należy.

zz
Maniak
Maniak

ZRÓBMY TAK

Jeżeli ktoś z kolegów jest mocny w angielskim niech napisze // zapyta // na fora światowe np.forexfactory i inne co sądzą koledzy na świecie o zawieszaniu platformy // składaniu w takich sytuacjach zleceń z klawiatury // usłudze Barclays Bank który pracuje też na Pro Traderze,może to nam wyjaśni sprawę?.

Pozdrawiam.

Dodano po 1 godzinach 26 minutach:

PS w takiej sytuacji spróbujcie też zamknąć z paska platformę i anulować...,pomogło i odmroziło platformę...

Awatar użytkownika
Emde
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Emde »

Witam,nie wiem czy była tu poruszana kwestia/nie przeglądałem 78 stron/,nazwijmy to timingu.Mój brok to AM,ale obserwuje notownia równiez w Alior trader,i...dzisiejsze całkiem przyjemne ruchy na eu,porównując obie platformy,zaskoczyły mnie bardzo mocno.Ruch o dwadziescia kilka pipsów o 19.31 na AM,ten sam ruch w Alior o ...19.33??Ruch powrotny Am 20.16,Alior...dwie minuty później??Z wielkim zaskoczenie obserwowałem spadek o 40 pips na platformie AM,podczas gdy Alior grzecznie stał w miejscu?Generalnie przyobserwowałem,i opóźnienie jest zauważalne..Nie musze mówic,jakie stwarza to możliwości..
pzdr,
m.

zz
Maniak
Maniak

Kolega ciekawe rzeczy zauważył
Emde pisze:.Nie musze mówic,jakie stwarza to możliwości..
Nie chodzi o możliwości// to też // moim zdanie patrząc na FX nie przez pryzmat ostrej spekulaci lecz inwestycji ,to zauważyłeś to samo co ja że w ostrych ruchach ECN jest lepszy o 2- 30 pipsów w sosunku do MM // mało solidnych....///,to jest moim zdaniem FUNDAMENT rynku walutowego,jeżeli Alior poprawi lub wytłumaczy pewne niedoróbki // i jak się w nich zachować// ...,to będziemy mieć w Polsce zajeb...ście.....

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Emde już nie musisz mówić jakie to stwarza możliwości.
Bo jutro już ich nie będzie. :)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

PS
zz pisze:,to będziemy mieć w Polsce zajeb...ście.....

Jeżeli jeszcze do tego dorosną nasi politycy i wprowadzą np. wzorem UK przyjazne rozwiązania podatkowe,wtedy będzie.... no ...tego...

Awatar użytkownika
Emde
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Emde »

daromanchester pisze:Emde już nie musisz mówić jakie to stwarza możliwości.
Bo jutro już ich nie będzie. :)
Pewnie nie tylko ja to zauważyłem-poza tym nie wiem,czy to reguła,czy przypadek,więc ciężko mówić.Zresztą...Nie mam zamiaru znizac sie do oszustwa/wykorzystania luki czy jakkolwiek to zwał,chcąc zarobić na fx,bo wtedy to nie byłby fx :D :D
pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie :) :)
W każdym razie Alior ma dużego minusa u mnie,nie jest wiarygodny-jak na razie.

md

ODPOWIEDZ