ramaso pisze:do której godziny można w piątek w czasie rzeczywistym przelać środki z alior trader na konto ROR w aliorze, tak żeby środki były natychmiast dostępne? czy w weekendy też jest to możliwe?
Można tego dokonać 24H na dobę/7 dni w tygodniu. Co do tego nie ma żadnych ograniczeń.
zz pisze:1- Proszę się odnieś do tego
zważyłem że jeżeli platforma się zawiesza to na zleceniach z klawiatury nie zdarzają się zawieszenia,
dzieje się to w tym samym czasie,na platformie zwiecha,a z klawiatury wszystko ładnie i płynnie,Co o tym sądzić ?.
Nie zauważyliśmy, aby problem "zawieszania się" aplikacji dotyczył wszystkich, bądź większości użytkowników - być może jest to kwestia sprzętowa
zz pisze:czy czy przy większych kapitałach dżwignia się zmiejsza ?,jest na to jakiś podział/?.
Dźwignia jest przypisana na stałe do instrumentu i nie zależy od wielkości kapitałów posiadanych przez użytkownika
zz pisze:2- Czy na platformie jest // można stosować hedging ?.
Co rozumiemy przez Hedging ?
mariusz911 pisze:pomijając połączenie, zauważyłem że platformę najbardziej obciążają wskaźniki
czy może mieć to związek że są zaimportowane z MT4 czy poprostu dobijają ją wskaźniki?
Nie wykluczam takiej możliwości, że improtowany wskaźnik obciąża platformę - musielibyśmy sprawdzić wskaźnik, który Pan używa
Dodano po 9 minutach:
brodaty pisze:Na bitach, bajtach itd sie za dobrze nie znam, ale jakiej wielkości może być "paczka" jednorazowej zmiany ceny (w końcu to jeden , dwa parametry - łącznie z czasem, a ceny są przeważnie 6-cio cyfrowe) - u mnie schodzi na Aliorze 50-80MB na godzine przy otwartych 4-rech gołych wykresach
Nie do końca tak jest. Proszę spojrzeć na to w ten sposób - w sekundę platforma może otrzymać nawet 100-120 kwotowań (najaktualniejszych). Nie jest to też tylko jeden parametr ceny - dochodzi do tego np. wolumen. Do tego dochodzą kwotowania Level 2 - dla instrumentów Spot tych kwotowań jest naprawdę dużo.