AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

mattmct258
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mattmct258 »

zz pisze: zważyłem że jeżeli platforma się zawiesza to na zleceniach z klawiatury nie zdarzają się zawieszenia,

dzieje się to w tym samym czasie,na platformie zwiecha,a z klawiatury wszystko ładnie i płynnie,Co o tym sądzić ?.
Na platformie demo zaraz po umożliwieniu jej testowania, też były u mnie zauważalne takie zachowania. Kilkusekundowe lagi przy składaniu/zamykaniu zleceń kliknięciem myszki, a natychmiastowe zamykanie/składanie z klawiatury.
W tej chwili u siebie tego nie doświadczam.

N_Tesla
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: N_Tesla »

Witam!

Dzisiaj założyłem rachunek rzeczywisty w Aliorze.

Zauważyłem, że na platformie real w oknie matrix są inne zlecenia(mniejsze kwoty, mniejsza ilość zleceń) niż na platformie demo.

W związku z tym, które zlecenia są prawdziwe?
Pozdrawiam!

Bogumił Nurkiewicz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bogumił Nurkiewicz »

Zauważyłem, że na platformie real w oknie matrix są inne zlecenia(mniejsze kwoty, mniejsza ilość zleceń) niż na platformie demo.

W związku z tym, które zlecenia są prawdziwe?
Witam,

Obydwa środowiska są odseparowane.

Mniejsze kwoty jakie Pan widzi są pozycjami naszych Klientów w platformie real.

W systemie Demo są widoczne zlecenia użytkowników tegoż systemu...kwoty są większe bo przecież konsekwencji finansowych brak :)

Pozdrawiam
Bogumił
Bogumił Nurkiewicz

Manager ds. Platform Transakcyjnych
Biuro Maklerskie Alior Banku

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

krótkie pytanie:

do której godziny można w piątek w czasie rzeczywistym przelać środki z alior trader na konto ROR w aliorze, tak żeby środki były natychmiast dostępne? czy w weekendy też jest to możliwe?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

ramaso pisze:do której godziny można w piątek w czasie rzeczywistym przelać środki z alior trader na konto ROR w aliorze, tak żeby środki były natychmiast dostępne? czy w weekendy też jest to możliwe?
Można tego dokonać 24H na dobę/7 dni w tygodniu. Co do tego nie ma żadnych ograniczeń.
zz pisze:1- Proszę się odnieś do tego
zważyłem że jeżeli platforma się zawiesza to na zleceniach z klawiatury nie zdarzają się zawieszenia,
dzieje się to w tym samym czasie,na platformie zwiecha,a z klawiatury wszystko ładnie i płynnie,Co o tym sądzić ?.
Nie zauważyliśmy, aby problem "zawieszania się" aplikacji dotyczył wszystkich, bądź większości użytkowników - być może jest to kwestia sprzętowa
zz pisze:czy czy przy większych kapitałach dżwignia się zmiejsza ?,jest na to jakiś podział/?.
Dźwignia jest przypisana na stałe do instrumentu i nie zależy od wielkości kapitałów posiadanych przez użytkownika

zz pisze:2- Czy na platformie jest // można stosować hedging ?.
Co rozumiemy przez Hedging ?
mariusz911 pisze:pomijając połączenie, zauważyłem że platformę najbardziej obciążają wskaźniki
czy może mieć to związek że są zaimportowane z MT4 czy poprostu dobijają ją wskaźniki?
Nie wykluczam takiej możliwości, że improtowany wskaźnik obciąża platformę - musielibyśmy sprawdzić wskaźnik, który Pan używa

Dodano po 9 minutach:
brodaty pisze:Na bitach, bajtach itd sie za dobrze nie znam, ale jakiej wielkości może być "paczka" jednorazowej zmiany ceny (w końcu to jeden , dwa parametry - łącznie z czasem, a ceny są przeważnie 6-cio cyfrowe) - u mnie schodzi na Aliorze 50-80MB na godzine przy otwartych 4-rech gołych wykresach
Nie do końca tak jest. Proszę spojrzeć na to w ten sposób - w sekundę platforma może otrzymać nawet 100-120 kwotowań (najaktualniejszych). Nie jest to też tylko jeden parametr ceny - dochodzi do tego np. wolumen. Do tego dochodzą kwotowania Level 2 - dla instrumentów Spot tych kwotowań jest naprawdę dużo.
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Dariusz Wiśniewski pisze:zz napisał:
czy czy przy większych kapitałach dżwignia się zmiejsza ?,jest na to jakiś podział/?.

Dźwignia jest przypisana na stałe do instrumentu i nie zależy od wielkości kapitałów posiadanych przez użytkownika
Jeżeli to prawda to SZACUNEK !.,większość brokerów w tym ECN robi takie ograniczenia np. przy depozycie parę mln ograniczają dżwigne do 1-20
Jeżeli Wy tego nie robicie to jest duży profesjonalizm z Waszej strony.

2- Czy na platformie jest // można stosować hedging ?.

Co rozumiemy przez Hedging ?
Najkrócej np. jestem pewny swoich analiz zajmuję pozycję z trendem lecz boję się ataku dużych instytucji finansowych np. między 22 a 1 w nocy i na ten czas chciałem te pozycje pokryć tz złożyć .zlecenia typu hedge .Jest to możliwe ??.

1- Proszę się odnieś do tego
zważyłem że jeżeli platforma się zawiesza to na zleceniach z klawiatury nie zdarzają się zawieszenia,

Nie zauważyliśmy, aby problem "zawieszania się" aplikacji dotyczył wszystkich, bądź większości użytkowników - być może jest to kwestia sprzętowa

Nie zrozumieliśmy się,jeżeli platforma się zwiesza ,a zlecenia z klawiatury wchodzą płynnie, to prawdopodobnie u Was wykaże że nie było żadnej przerwy a platforma się zwiesiła.Moje pytanie proszę zasięgnąć informacji u Waszych informatyków czy w realu grając w ten sposób nie spotkają nas niemiłe niespodzianki ?.Ja mogę w ten sposób grać chodzi mi tylko o to czy czychają na nas jakieś niemiłe niespodzianki.Proszę to sprawdzić.

Pozdrawiam
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

i jak tam platforma w realu się sprawdza warto zakładać czy nie?

movinghead
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

Właśnie przed chwilą znalazłem Alior Tradera i szczerze mówiąc jestem pierwszy raz zaskoczony że coś takiego jest dostępne w naszym kraju to jest duży plus.

Czy może mi ktoś odpowiedzieć jakie dokumenty są wymagane do otwarcia konta Alior Trader???

Szczerze mówiąc jestem zdecydowany przetestować tę "NOWOŚĆ".

co do platformy... chodzi płynnie
z tym że ustawiłem sobie okna najbardziej potrzebne
resztę wyłączyłem i wszystkie okna mam automatycznie
ukryte, wszystko chodzi jak rakieta a na środku mam
wykres w trybie fullscreen, obsługa jest bardzo prosta.

sprzęt: cpu 2ghz/RAM 2GB
jak wam sie coś tnie możecie
pousuwać niepotrzebne skróty
i ikony na pulpicie kompa
bo to też bardzo dużo daje
ja zazwyczaj jak mam pulpit upchany
ikonami to uruchamianie aplikacji
zaczyna zwalniać.

Jeszcze jedna rzecz...
DA SIĘ WYSTYLIZOWAĆ PLATFORMĘ
ŻEBY CHOĆ TROCHĘ PRZYPOMINAŁA
META TRADERA 4 do którego i ja przyzwyczaiłem
oczy....

LINK:

http://imageshack.us/photo/my-images/63 ... atrade.jpg

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
mariusz911 pisze:pomijając połączenie, zauważyłem że platformę najbardziej obciążają wskaźniki
czy może mieć to związek że są zaimportowane z MT4 czy poprostu dobijają ją wskaźniki?
Zwykłe wskaźniki nie obciążają zbytnio platformy (no chyba, że ktoś robi sobie choinkę :) ). U mnie na wykresie jest 6 wskaźników, a platforma odpalona jest na netbooku i wszystko śmiga ładnie.
Najbardziej obciążają platformę wskaźniki MTF i te wykorzystujące funkcje iCustom z MT4.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 3 minutach:

Witam.
zz pisze:
2- Czy na platformie jest // można stosować hedging ?.
Tak, możesz otworzyć zlecenie zabezpieczające.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 3 minutach:

Witam.
krzychu3_1989 pisze:i jak tam platforma w realu się sprawdza warto zakładać czy nie?
Poczytaj w tym wątku opinie osób, które mają konto real to będziesz miał odpowiedź na swoje pytanie :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 7 minutach:

Witam.
movinghead pisze:Czy może mi ktoś odpowiedzieć jakie dokumenty są wymagane do otwarcia konta Alior Trader???
Looknij do pierwszego wątku. Tam masz FAQ, który odpowie na wiele Twoich pytań.
movinghead pisze:Jeszcze jedna rzecz...
DA SIĘ WYSTYLIZOWAĆ PLATFORMĘ
ŻEBY CHOĆ TROCHĘ PRZYPOMINAŁA
META TRADERA 4 do którego i ja przyzwyczaiłem
oczy....
Ukryj jeszcze menu i będziesz miał "prawie" MT4 :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

http://imageshack.us/photo/my-images/63 ... atrade.jpg[/quote]

freetrader
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freetrader »

MaRCHeW pisze: U mnie na wykresie jest 6 wskaźników, a platforma odpalona jest na netbooku i wszystko śmiga ładnie.
Widać coś na 1024 x 600? Masz jakiegoś screena? Bo właśnie mam kupić netbooka. Thx.

ODPOWIEDZ