Tańczący z pipsami
TP na USDCAD ustawiam na 0,9880 wstępnie + - zależy od czasu, bo będę zamykał tam gdzie się zbliży do kanału trendu automatycznie z sell i TP 0,9820 i tam Buy ;D ktoś mówił ze forex to jak szachy i poker, no to myśleć o kilku ruchach na przód biorąc pod uwagę to że karty niekoniecznie wskoczą i zmieniać strategie w zależności od kart na ręce a nie przewidywanych.
Ok dodałem nowy myfxbook. Gra 1 lub 2 lot SL max 20pkt TP 10-40pkt. Ponieważ AM zmienia levar na 1:100 po 10 000 jak będę dobijał do tej kwoty wybieram 5tyś i daje na kolejne konta, gram na 5ciu w tym momencie u Admirali, wtopiłem dużo kasy u nich i przed zmianą brokera chce ją stamtąd zabrać. Gram na wyczucie.
Jak będę prowadził dziennik, jeszcze nie wiem.
Jak będę prowadził dziennik, jeszcze nie wiem.
- inwestor86
- Pasjonat
Tekron pisze: wtopiłem dużo kasy u nich i przed zmianą brokera chce ją stamtąd zabrać. Gram na wyczucie.
chec odegrania sie to zly motywator, do tego do chodzi presja, zeby zrobic to jak najszybciej i zwinac sie do innego brokera.. skutek bedzie taki, ze bedziesz lewarowal duzo za duzo i liczyl na szczesliwy traf. Nie lepiej obrac jakas strategie zamiast grac na wyczucie i powoli odbierac swoje? Z procentem skladanym moze to nawet nie zajac dlugo.
p.s. z tego co zauwazylem masz chyba dusze gamblera..

Tzn na razie wychodziłem przez ostatnie 2 tygodnie na swoje i to z ładnym zyskiem, teraz mam dwa konta rezerwy na kazdym po 5tys i to jedno do którego teraz myfxbook podpiąłem już zarabia troszke. Wiem że lewaruje ostro i hazardem zajeżdża no ale na razie jeszcze wierzę w siebie. Rozdrażniło mnie w zeszłym tygodniu gdy miałem na jednym koncie otwarte 4lot ale podzielone 2lot i 2lot. Jeden zaklepał tp wcześniej i balance konta wskoczył na 11tyś, automatycznie wtedy zmniejszają lewar
wnerwiająca sprawa. I MC świecić nagle zaczyna. Ale teraz chce chirurgicznie tysiak zysku i zaklepać i znów czekać na mało ryzykowne wejście. W razie większej wtopy mam dwa konta na delikatniejsze wejścia. A inwestor : ) po tym pm do Ciebie zerknąłem jeszcze raz na charty i zmieniłem kierunek wejść więc thx : ) co do gamblera to zgadzam się, hazardowo teraz podchodzę czyli po polskiemu niebezpiecznie : ). I wypłacam kase przed 10tysiami zawsze żeby lewar nie przeskakiwał. Zobaczymy co to będzie next week, ale chyba muszę iść do kowala żeby mi zrobił balls of steel : )

- inwestor86
- Pasjonat