Dolly
Krzysieks1 - Czyli wychodziło by na to, że większą część wskaźników wykorzystujesz... jednak czy większość z nich się nie pokrywa ze sobą? W sensie, że zazwyczaj wskazują to samo.
a co do wyników z dziś, czy te wartości który podałeś są ze spreadem czy bez i trzeba odejmować?
pytam ponieważ dziś nie było żadnych większych ruchów, taki marny dzień.
a co do wyników z dziś, czy te wartości który podałeś są ze spreadem czy bez i trzeba odejmować?
pytam ponieważ dziś nie było żadnych większych ruchów, taki marny dzień.
-
- Bywalec
Co radzicie w takiej sytuacji? Jestem na S 0,8411. Sygnał był lekko spóźniony 2-3 swiezki. Niedawno pojawiła sie zielona strzałka w górę i wskaźniki zmiany trendu. zamknąć pozycję, czy może jeszcze przytrzymać traktując wynikłą sytuację jako szum 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
NMike
Sam widziałeś co potem działo się na wykresie..
Moim zdaniem ryzykownie otworzyłeś tego shorta, bo sytuacja nie była jeszcze klarowna.
Domyślam się, że reguły w Dolly są ci znane.
Sygnały są bardziej wiarygodne jeśli kurs znajduje się blisko którejś strefy (czerwonej lub niebieskiej) .
Sam widziałeś co potem działo się na wykresie..
Moim zdaniem ryzykownie otworzyłeś tego shorta, bo sytuacja nie była jeszcze klarowna.
Domyślam się, że reguły w Dolly są ci znane.
Sygnały są bardziej wiarygodne jeśli kurs znajduje się blisko którejś strefy (czerwonej lub niebieskiej) .
"I trade what I see not what I think"
Pierwszy trade -21pips. Gdyby nie spóźnione wejście, to bym się załapał w TP 20pips
A/U wszedłem w zasadzie na poziomie zero o godz. 12:46. Wszystko było ok, ale później po pojawieniu się niebieskich pałek powinienem wyjsć. Czy Wy kończycie od razu w momencie pojawienia się na świeczkach tych pałek o przeciwnym kolorze , np macie S na czerwonych i sytuacja robi sie niepewna, pojwaiają się niebieskie pałki...

Teraz wbiłem się na U/CA... wydaje się ok.
Hmm, zniknęły mi poziomy Buy Sell po godzinie 24... Raczej powinny się pojawić automatycznie, a tu nic. Spotkaliście się z taka sytuacją

A/U wszedłem w zasadzie na poziomie zero o godz. 12:46. Wszystko było ok, ale później po pojawieniu się niebieskich pałek powinienem wyjsć. Czy Wy kończycie od razu w momencie pojawienia się na świeczkach tych pałek o przeciwnym kolorze , np macie S na czerwonych i sytuacja robi sie niepewna, pojwaiają się niebieskie pałki...

Teraz wbiłem się na U/CA... wydaje się ok.
Hmm, zniknęły mi poziomy Buy Sell po godzinie 24... Raczej powinny się pojawić automatycznie, a tu nic. Spotkaliście się z taka sytuacją

Widzę, ze już powróciły
U/CA też nieudane wejście... Posiłkować się strzałkami góra/dół w oknie max bars
Dają dość pewne sygnały zgadzające się z resztą wskaźników i widze, że w przypadku zmiany z czerwonej -po wejściu-na zieloną, można wyjść z rynku... 
Kolejne wejście.
19.06 - 08:44
U/CH
S 1,2395
SL 1,2420
TP 1,0395
JEsli coś źle interpretuje, prosze o uwage.
No i znowu niewypał -28pips
Widze, że Dolly lubi ruchome SL i to wydaje sie być najlepszy sposób minimalizowania strat.

Kolejne wejście.
19.06 - 08:44
U/CH
S 1,2395
SL 1,2420
TP 1,0395
JEsli coś źle interpretuje, prosze o uwage.
No i znowu niewypał -28pips