Dolly

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

Krzysieks1 - Czyli wychodziło by na to, że większą część wskaźników wykorzystujesz... jednak czy większość z nich się nie pokrywa ze sobą? W sensie, że zazwyczaj wskazują to samo.

a co do wyników z dziś, czy te wartości który podałeś są ze spreadem czy bez i trzeba odejmować?

pytam ponieważ dziś nie było żadnych większych ruchów, taki marny dzień.

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: NMike »

A to ciekawe, mam wersje z 1-ego postu i u mnie ten wsaźnik różni się kolorem linii, ich przebiegiem ... :lol: Domyślałem sie, ze to pewnie cos w tej okolicy :wink:

Lepiej jest obserwować pstrokate wykresy :) A czy sie wykorystuje... Każdy może wybrać nieco inny zestaw. JEst w czym wybierać :wink:

krzysieks1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzysieks1 »

Wynik jest netto.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Korzystacie z poziomów Bands, czy tez można je usunąć i uprościć wykres :wink: :?:
Ostatnio zmieniony 18 cze 2007, 18:26 przez NMike, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Co radzicie w takiej sytuacji? Jestem na S 0,8411. Sygnał był lekko spóźniony 2-3 swiezki. Niedawno pojawiła sie zielona strzałka w górę i wskaźniki zmiany trendu. zamknąć pozycję, czy może jeszcze przytrzymać traktując wynikłą sytuację jako szum :?:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
gart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gart »

NMike
Sam widziałeś co potem działo się na wykresie..
Moim zdaniem ryzykownie otworzyłeś tego shorta, bo sytuacja nie była jeszcze klarowna.
Domyślam się, że reguły w Dolly są ci znane.
Sygnały są bardziej wiarygodne jeśli kurs znajduje się blisko którejś strefy (czerwonej lub niebieskiej) .
"I trade what I see not what I think"

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Pierwszy trade -21pips. Gdyby nie spóźnione wejście, to bym się załapał w TP 20pips :wink:

A/U wszedłem w zasadzie na poziomie zero o godz. 12:46. Wszystko było ok, ale później po pojawieniu się niebieskich pałek powinienem wyjsć. Czy Wy kończycie od razu w momencie pojawienia się na świeczkach tych pałek o przeciwnym kolorze , np macie S na czerwonych i sytuacja robi sie niepewna, pojwaiają się niebieskie pałki... :mrgreen: :?:

Teraz wbiłem się na U/CA... wydaje się ok.

Hmm, zniknęły mi poziomy Buy Sell po godzinie 24... Raczej powinny się pojawić automatycznie, a tu nic. Spotkaliście się z taka sytuacją :?:

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Mam pewnie inne poziomy i inny wskaznik ale problem ten sam.Jezeli masz TF np.15min to poziomy wskacza prawdopodobnie po 15 min./po zamknieciu pierwszej swieczki w nowym dniu/

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Widzę, ze już powróciły :D U/CA też nieudane wejście... Posiłkować się strzałkami góra/dół w oknie max bars :?: Dają dość pewne sygnały zgadzające się z resztą wskaźników i widze, że w przypadku zmiany z czerwonej -po wejściu-na zieloną, można wyjść z rynku... :?:

Kolejne wejście.
19.06 - 08:44
U/CH
S 1,2395
SL 1,2420
TP 1,0395

JEsli coś źle interpretuje, prosze o uwage.

No i znowu niewypał -28pips :( Widze, że Dolly lubi ruchome SL i to wydaje sie być najlepszy sposób minimalizowania strat.

Scalper

Nieprzeczytany post autor: Scalper »

Dzis byl najgorszy dzien dla dolly od kiedy gram tym systemem czyli od 28.05.Same niewypały :?

ODPOWIEDZ