MkubuxK pisze:Chwilowy brak czasu, ale nadrobię z nawiązką.
Ostatecznie 3 miejsce po weryfikacji wyników w konkursie XTB 2011 w kategorii opcje wpadło tak więc Woking wygrane. Jestem bardzo z tego faktu dumny jako że to moja dopiero druga jakakolwiek nagroda na forex ( pierwsza to drugie miejsce u nas na forum w konkursie na koncie real )
Liczę na gratulacje, będzie mi z tego faktu bardzo miło
No gratuluje
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Jeszcze mnie nie ma na rynku ale obserwuje notowania EURUSD z innego komputera. Osiągneliśmy mój poziom docelowy i prawdopodobnie dzisiaj wejde w długo oczekiwane drugie długie S. Kabel już leci, EURUSD czeka widocznie na Stany.
Wycieczka do Woking - nie jest to Mercedes ale nie liczyłem na niego nawet - by go wygrac trzeba by było mieć dużo szczęścia.
Analiza ceny - w taki sposób przygotowuję się do dzisiejszego wejścia w S.
Poczekam na podejście do strefy oporu wyznaczonej na rysunku i tam otworzę pozycję przy niskim ryzyku ( analiza RSI i CCI sugeruje podejście w te rejony ). Potwierdzenie impulsu spadkowego po przebiciu lokalnego wsparcia RSI.
Są dwie możliwości wejścia w ten sygnał:
a) poczekanie na krótkoterminowe wykupienie rynku i wejście pod oporem przy niskim ryzyku - jest to wyprzedzenie sygnału głównego czyli impulsu RSI i zawrócenia średniej. Plus jest taki że możemy zagrać ze SL 10pkt a TP będzie około 200 minimum.
b) poczekanie cierpliwie na sygnał ale SL będzie musiał wynieść około 40pkt ze względu na możliwe ponowne podejście rynku pod poziomy gdzie nastąpił impuls spadkowy.
Ja preferuję zazwyczaj wariant A czyli niskie ryzyko przy dużym możliwym TP. Zawsze przestawiam szybko na BE i patrzę na potwierdzenie sygnału. Dzięki temu mogę być szybciej na rynku, zagrać większym lotem i nie bać się potem że mnie wyrzuci ( po potwierdzeniu sygnału ).
WAŻNE: pisałem o możliwej jeszcze jednej świecy wzrostowej dla D1 ( analiza odchylenia od cyklu ) i mamy te świecę - i jak dla mnie jest to moment krytyczny - każda L będzie bardzo ryzykowna teraz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
SL zaliczyłem i odnowiłem po tej samej cenie. Panowie podjechali znacznie wyżej aniżeli się spodziewałem.
*UPDATE godzina 19.30*
Dopiero obrócili średnią na spadkową i odchylili się od niej, powinien być jeszcze ostatni powrót i dopiero zwałka. Poziom 1.44 możliwy i tam dołożę do pozycji - pozycja x2.
Update rysunku z dzisiejszego dnia. Przypatrzcie się uważnie RSI i CCI i przeczytajcie jeszcze raz mój post. Stało się dokładnie to o czym pisałem tylko trochę wyżej. Jakbym był bardziej cierpliwy to pozycję powinienem zająć dopiero po 1.4450.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dodam jeszcze że w okolicy 1.4450 mieliśmy fibo 50.0 korekty ruchu spadkowego od 04.05 do 23.05..
Dzisiaj również wypatrywałem tej S-ki, ale wyrzuciło mnie pare razy na BE i dałem sobie spokój a szkoda.. Chodz do tego spadania nie jest jeszcze przekonany w 100 % Popatrz na M30/H1 tak jakby zaczynała się konsola.. Ciekawy jestem tego co zrobią skośni, gdyż to oni w ostatnich dniach oni mają większe ruchy aniżeli europa.. Czy warto zarwać noc ?
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.