Nie mam pojęcia, zawsze znikam na jakiś czas jak ktoś zadaje mi to pytanie Nie chce mi sie powiem szczerze ostatnio, wyszło słonce to latam jak kot z pęcherzem. Trzeba pewnie będzie usiąść na dupsku i sklecić cos mądrego.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
zbyszek_w pisze:W nawiązaniu do postu Asmo o tej parze zakładam możliwość realizacji formacji nietoperza w niezwykle ciekawym punkcie wsparcia. Do tego jednak jest potrzebny spadek ponad 200 pipsów,
Gdyby w zakreślonym obszarze pojawił się jakiś znak odwrócenia może być ciekawie.
Formację nietoperza opisał Scott Carney !
Pamiętaj, że punkt B nie powinien być większy niż 0.5 XA...
Oczywiście pattern nie wygląda tak źle.... Ale nie jest to zbyt idealna formacja ;]
Widziałem u Carney'a pattern gdzie fibo 50% zostało bardzo mocno naruszone w kierunku 61.8 ... ale mimo wszystko mija się to z zasadami ;]
Bat Pattern Elements:
B point at a less than a 0.618 retracement of XA, preferably a distinct 50% or
38.2% retracement.
BC projection must be at least 1.618.
AB=CD pattern is usually extended.
0.886 XA retracement.
C point with range between 0.382 and 0.886.
Oczywiście jesli będzie to jakas formacja świecowa w tym obszarze to na pewno będzie to pretekst do zajęcia pozycji...;]
P.S. Zdecydowanie bardziej podoba mi się tutaj miejsce 78.6 i 1.272... co by sugerowało niemalże książkowego Gartley'a.. Chyba będe to miał na uwadze
pozdrawiam
Nie kumam tych waszych skrzydlatych wynalazkow ale jak dziala to why not. Ja czekam az spadnie.
Ponad tydzień temu dyskutowaliśmy na forum odnośnie struktury potencjalnej formacji nietoperza na AUDNZD.
Dzisiaj w nocy, mimo, że do zaistnienia idealnej formacji zabrakło ok. 24 pipów doszło do testu okolic 88,2% zniesienia silnej fali wzrostowej i dlatego uważam formację za zakończoną i pierwszy bardzo poważny sygnał kupna.
Jest to duża formacja , widoczna dokładnie na wykresie tygodniowym i może się tu uformować silny pib-bar na wsparciu , właśnie na tygodniowym wykresie.
Jeżeli tak się stanie będziemy mieli ewidentnie sygnał w duchu PA.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
zbyszek_w pisze:Dzisiaj w nocy, mimo, że do zaistnienia idealnej formacji zabrakło ok. 24 pipów doszło do testu okolic 88,2% zniesienia silnej fali wzrostowej i dlatego uważam formację za zakończoną i pierwszy bardzo poważny sygnał kupna.
Spokojnie z ta formacją. Tak naprawde poziom nie został jeszcze dobrze przetestowany, więc trzeba mieć to na uwadze... także 1.618 BC
Choć jak się zrobi ładne potwierdzenie z formacji świecowej to na pewno będzie pretekst do zagrania ;]
zbyszek_w pisze:Dzisiaj w nocy, mimo, że do zaistnienia idealnej formacji zabrakło ok. 24 pipów doszło do testu okolic 88,2% zniesienia silnej fali wzrostowej i dlatego uważam formację za zakończoną i pierwszy bardzo poważny sygnał kupna.
Spokojnie z ta formacją. Tak naprawde poziom nie został jeszcze dobrze przetestowany, więc trzeba mieć to na uwadze... także 1.618 BC
Choć jak się zrobi ładne potwierdzenie z formacji świecowej to na pewno będzie pretekst do zagrania ;]
Uważam podobnie, dlatego czekam i obserwuję, tym bardziej, że odnoszę wrażenie, że formacje odwrotu (krab na NZDUSD i NZDJPY) mogą się jeszcze zrealizować. Jakby się to powiązało z pogłębieniem dołków na AUDNZD i dynamicznym młotkiem byłoby ciekawie...
Intuicja każe mi jednak przyjąć, że AUDNZD dołek raczej zaliczył.