2 + 2 * 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

2+2*2=

8
10
12%
6
74
88%

Liczba głosów: 84

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

O tym myślałem już nie jeden raz :)
Tylko teraz mam SL=4p a TP>20p więc jak mam serię 4-5 wtop to mnie 'nie rusza' bo wiem że jeden plus pokrywa mi całą tą serię. Jeśli zwiększę ponad 2 razy SL to już tracę ten komfort psychiczny a nie dam razy zwiększyć TP - przynajmniej nie na tym etapie ewolucji.

Na razie potestuje takie założenia na koncie FXPRO i zobacze jak się sprawdzi po kilku tygodniach. Dzisiaj rano słabe ruchy i nie widziałem możliwości na TP>20p więc nic nie grałem. Na testowym zrobiłem 3 wejścia:
1 - dobry kierunek ale ruch zbyt mały i zamknąłem na minus
2 - dobry kierunek i ruch około 10p złapany ale przy 2p spreadu to krótkie skalpowanie słabo wypada o czym zapomniałem po przeprowadzce do AM PRO
3 - dobry kierunek około 9:00 na UP ale zrobili jeszcze cofkę i zamknąłem na minus w okolicach BE a dopiero potem zrobili więcej pipsów UP ale ja już do pracy wychodziłem
Ogólnie dwa minusy i jeden plus grane 0.5 lota ale dopisałem do konta jakieś 20$
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Patrz w stronę skuteczności.

If >>> skuteczność lepsza
then >>> nie potrzebujesz takich dużych RR.
Coś za coś. Mało tego - zobacz ile x analizę masz ok a Ciebie wypinają bo sl za mały. Wiadomo że mało łatwo odrobić, ale może nie zawsze? nie wiem - myślę że by Ci mogło pomóc trochę.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Argumenty jak najbardziej na TAK. Z racji że mam to konto testowe to spróbuje na nim takiej gry. Jak będę widział że przekłada się to na lepsze wyniki wprowadzę do głównego konta.

No chyba że wyzeruje konto testowe :) ale na razie po pierwszym dniu MC oddalone o prawie 50%. Chociaż przy takim ryzyku i dźwigni 1:500 to taki wynik nie jest niczym do chwalenia się.

Na AM PRO nie znalazłem momentu do wejścia a w zasadzie to jeden taki znalazłem pod koniec dnia na ruch w górę ale z racji że to było przeciw trendu nie widziałem realnej szansy na >20p. Wszedłem na FXPRO ale połowe zamknąłem na marnych kilku pipsach a drugą połowę jak cofnęli na BE i dopiero potem zrobili więcej pipsów w górę ale ja już sobie wracałem z pracy. Nie ma to jak poćwiczyć cierpliwość aż do znudzenia.

Dodatkowa uwaga: obserwując jednocześnie wykres obu broków zauważyłem jak często są te mini luki na AM PRO. Wcześniej już to widziałem ale nie przykładałem do tego większej uwagi a teraz to wygląda prawie że okropnie: na FXPRO płynnie cały czas cena się porusza a na AM czasami kilka sekund jest w miejscu a potem widać "luczkę" czasami nawet na 4-5p czyli jak moje SL :?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

BE+

s/r na 4261 skutecznie się bronił a kolejne świeczki robiły nowe dołki więc po tym jak przy kolejnym podejściu pod s/r szybko cofneli znalazłem szybkie LT i zagrałem na przebicie. Jeśli cena miała iść w dół to SL=4p wydawało się w miarę bezpieczne. Jak cena doszła do s/r na 4242 trzymałem guzik na zamknij ale cierpliwie wytrzymałem i mogłem po kolejnych kilku pipsach ustawić BE+ a wyznaczyłem sobie lekko ponad przebity s/r. TP dosyć optymistycznie nad ostatnią przebitą górką. Optymistycznie bo jednak był to początek dla europy a azja wyznaczyła kierunek na UP. Liczyłem że jednak wcześniej zrobią korektę łapiąc ewentualne stopy azji.
Cieszy przynajmniej jakiś plus bo było już blisko saldo <20% a teraz mam margines bezpieczeństwa.

Najśmieszniejsze jest jednak to iż wydawało mi się że to samo zagrałem na testowym tzn obserwuje wykres AM i przełączam się na FXPRO aby coś zagrać albo zamknąć pozycję. Akurat wypadło tak że najpierw zrobiłem wejście na AM bo cena była w miejscu gdzie chciałem wejść a tutaj potrzebuje większej precyzji ale chwile potem dałem S na FXPRO i wróciłem do AM aby obserwować co się wydarzy. Jak już cena była bezpieczna kilka pipsów niżej wróciłem do FXPRO ale zobaczyłem tam tylko pytanko czy chce wejść w rynek po nowej cenie bo się przesunęła od mojego kliknięcia - brakowało mi tych uroków MM :lol:

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Statystyki po 13 tygodniach
Wejścia: 266
Na plus: 133
Saldo: +23.94%

Konto testowe w okolicach z czwartku więc dalej blisko 50%

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Słabo jakoś ostatnio mi to wszystko idzie. Na głównym koncie drugi dzień bez wejścia. No cóż lepsze zero niż granie na siłe i minus. Chociaż przymierzałem się przed chwilą na dobre miejsce dla S'ki i chociaż nie znalazłem idealnego to przynajmniej większe SL pozwoliło mi zrobić dwa wejścia na koncie testowym. Pierwsze zamknąłem idealnie a drugie wręcz przeciwnie. Kilka pipsów jednak udało się zgarnąć.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

guccon pisze:Kilka pipsów jednak udało się zgarnąć
codziennie nawet kilka pipsów i się po czasie uzbiera i zrobi ładny wynik.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Jak najbardziej. Kiedyś nie umiałem tego dostrzegać ale teraz czasami nie mam cierpliwości do tego że mogę zgarniąć te kilka pipsów każdego dnia bo konto rośnie wolniej niż bym tego oczekiwał. Cierpliwość to jednak podstawa więc już nie narzekam :)

I jeszcze saldo konta testowego w załączniku - jak na razie dzielnie się broni.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Pierwszy trejd w tym tygodniu a już czwartek :? i na dodatek na minus.
Po przebiciu LT cena wróciła do niej plus wróciła do s/r i obszaru który był dla mnie na ewentualne odbicie.
SL tak niefortunnie wypadło jeszcze w tym obszarze cenowym ale ponad ostatnie górki więc takie zostawiłem - złapało się i tak 1.3p wyżej :/
TP dobrze wypadło zaraz przed s/r w okolicach 4350 więc był sens wejścia.
Niestety cena troche się pomęczyła ale w końcu zrobiła UP i ciekawe czy to taka fałszywka na zgarnięcie SL czy kierunek na dzisiaj to L :?

Nie zauważyłem że dzisiaj banki odpoczywają więc znowu może być dzień stracony.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Ponowiłem wejśćie w S ale jeszcze nie mogę ustawić BE a wychodzę więc trejd sam sobie musi poradzić :lol:

ODPOWIEDZ