Broker typu ECN

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

13Spekulant pisze:A teraz załóżmy, że mam pozycję 100lotów, przychodzi kwotowanie na mój SL/TP, ale z wolumenem 25lotów. To co wtedy?
Mogę powiedzieć jak jest w Dukascopy, bo tam też gram. Broker gwarantuje wykonanie SL/TP natomiast nie gwarantuje wykonania po wskazanej cenie, właśnie z możliwości wystąpienia braku drugiej strony transakcji. W takim wypadku zaliczamy poślizg cenowy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
13Spekulant pisze:
raposo pisze:
13Spekulant pisze:czy kwotowanie zawiera także wolumen (tak jak na GPW)?
Broker ECN powinien (i innego w sumie nie widziałem) dawać dostęp do wolumenu, co prawda nie całego z rynku ale chociaż tego w obrębie swoich LP.
Czyli zgodnie z intuicją. A teraz załóżmy, że mam pozycję 100lotów, przychodzi kwotowanie na mój SL/TP, ale z wolumenem 25lotów. To co wtedy?
Wszystko zależy od technologi (czyli platformy). Niektóre platformy zamkną Ci wpierw 25 lotów i będą czekać na kolejne zlecenia przeciwstawne mogące zamknąć dalszą część pozycji. Inne platformy będą czekać, aż znajdą zlecenie przeciwstawne powyżej 100 lotów by móc zmaknąć Twoje zlecenie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Szybkość realizacji (uwzględniając też czas wysłania zlecenia) zależy od technologicznych możliwości brokera i/lub inwestora (łącze etc.) - teoretycznie odbywać się to natychmiastowo. Natomiast w niektórych przypadkach zlecenie po prostu może zostać odrzucone lub zrealizowane z poślizgiem cenowym (jeśli się na niego godzimy). To samo dotyczy zamknięcia.
ridera napisał:
Jaki to poślizg cenowy ,ile pipsów zazwyczaj :) Dziękuję !
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Nie ma jasnej odpowiedzi ile może wynieść. Może być tak że nigdy poślizgu nie zaliczysz, a możesz mieć poślizg na 50 pips ( np na danych ). Gdzie ta liczba pips będzie naprawdę za każdym razem inna.
Rynek dyktuje warunki, więc nie da się tego przewidzieć...

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Dziękuję za pomoc :) Ale w takim razie czym różni się ECN od STP? Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
ridera pisze:Dziękuję za pomoc :) Ale w takim razie czym różni się ECN od STP? Pozdrawiam!
Tu masz to ładnie wyjaśnione: http://forum.mql4.com/31514

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ