Mogę powiedzieć jak jest w Dukascopy, bo tam też gram. Broker gwarantuje wykonanie SL/TP natomiast nie gwarantuje wykonania po wskazanej cenie, właśnie z możliwości wystąpienia braku drugiej strony transakcji. W takim wypadku zaliczamy poślizg cenowy.13Spekulant pisze:A teraz załóżmy, że mam pozycję 100lotów, przychodzi kwotowanie na mój SL/TP, ale z wolumenem 25lotów. To co wtedy?
Broker typu ECN
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Wszystko zależy od technologi (czyli platformy). Niektóre platformy zamkną Ci wpierw 25 lotów i będą czekać na kolejne zlecenia przeciwstawne mogące zamknąć dalszą część pozycji. Inne platformy będą czekać, aż znajdą zlecenie przeciwstawne powyżej 100 lotów by móc zmaknąć Twoje zlecenie.13Spekulant pisze:Czyli zgodnie z intuicją. A teraz załóżmy, że mam pozycję 100lotów, przychodzi kwotowanie na mój SL/TP, ale z wolumenem 25lotów. To co wtedy?raposo pisze:Broker ECN powinien (i innego w sumie nie widziałem) dawać dostęp do wolumenu, co prawda nie całego z rynku ale chociaż tego w obrębie swoich LP.13Spekulant pisze:czy kwotowanie zawiera także wolumen (tak jak na GPW)?
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Jaki to poślizg cenowy ,ile pipsów zazwyczajSzybkość realizacji (uwzględniając też czas wysłania zlecenia) zależy od technologicznych możliwości brokera i/lub inwestora (łącze etc.) - teoretycznie odbywać się to natychmiastowo. Natomiast w niektórych przypadkach zlecenie po prostu może zostać odrzucone lub zrealizowane z poślizgiem cenowym (jeśli się na niego godzimy). To samo dotyczy zamknięcia.
ridera napisał:

Pozdrawiam!
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Tu masz to ładnie wyjaśnione: http://forum.mql4.com/31514ridera pisze:Dziękuję za pomocAle w takim razie czym różni się ECN od STP? Pozdrawiam!
Pozdrawiam
Karol Marchewka