Czy trend jest pojęciem relatywnym?
Czy trend jest pojęciem relatywnym?
To znaczy relatywnym do TF? Inaczej mówiąc w różnych TF-ach może być różny. Intuicyjnie wydaje mi się że tak ale nigdzie nie widziałem jakiegoś definitywnego stwierdzenia na ten temat więc raz na zawsze chciałbym to wyjaśnić. 
-
Mr.T
Dobrze kombinujesz tylko im niższy TF tym zasięg tego,,podtrendu" jest mniejszy.Generalnie jeśli na H1 jest wzrostowy to w sumie zjazd w dół na M15 mozna by nazwać korektą.pzdrrobs pisze:To znaczy relatywnym do TF? Inaczej mówiąc w różnych TF-ach może być różny. Intuicyjnie wydaje mi się że tak ale nigdzie nie widziałem jakiegoś definitywnego stwierdzenia na ten temat więc raz na zawsze chciałbym to wyjaśnić.
a na 5M pewnie bedzie to trendemMr.T pisze:Generalnie jeśli na H1 jest wzrostowy to w sumie zjazd w dół na M15 mozna by nazwać korektą.pzdr
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
http://www.etiudafilozoficzna.pl/Tematy ... tywny.htmlrobs pisze: Intuicyjnie wydaje mi się że tak ale nigdzie nie widziałem jakiegoś definitywnego stwierdzenia na ten temat więc raz na zawsze chciałbym to wyjaśnić.
Czy kondolidacja może być trendem? Może.
Więc w ogóle definicji trendów (ich opisów) w różnych Tf mogą być różne trendy.
Wystarczy spojrzeć na wykresy.
Warunki o których pisze formuła tyczą się w tym aspekcie horyzontu czasowego gdzie definiuje się w nim trend.
To właśnie trudność oznaczenia w tym chaosie trendów nastręcza wiele problemów.
Masz jakieś głębsze spojrzenie na problem?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
- freshman89
- Gaduła