Czy trend jest pojęciem relatywnym?
Czy trend jest pojęciem relatywnym?
To znaczy relatywnym do TF? Inaczej mówiąc w różnych TF-ach może być różny. Intuicyjnie wydaje mi się że tak ale nigdzie nie widziałem jakiegoś definitywnego stwierdzenia na ten temat więc raz na zawsze chciałbym to wyjaśnić. 

Dobrze kombinujesz tylko im niższy TF tym zasięg tego,,podtrendu" jest mniejszy.Generalnie jeśli na H1 jest wzrostowy to w sumie zjazd w dół na M15 mozna by nazwać korektą.pzdrrobs pisze:To znaczy relatywnym do TF? Inaczej mówiąc w różnych TF-ach może być różny. Intuicyjnie wydaje mi się że tak ale nigdzie nie widziałem jakiegoś definitywnego stwierdzenia na ten temat więc raz na zawsze chciałbym to wyjaśnić.
a na 5M pewnie bedzie to trendemMr.T pisze:Generalnie jeśli na H1 jest wzrostowy to w sumie zjazd w dół na M15 mozna by nazwać korektą.pzdr

Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
http://www.etiudafilozoficzna.pl/Tematy ... tywny.htmlrobs pisze: Intuicyjnie wydaje mi się że tak ale nigdzie nie widziałem jakiegoś definitywnego stwierdzenia na ten temat więc raz na zawsze chciałbym to wyjaśnić.
Czy kondolidacja może być trendem? Może.
Więc w ogóle definicji trendów (ich opisów) w różnych Tf mogą być różne trendy.
Wystarczy spojrzeć na wykresy.

Warunki o których pisze formuła tyczą się w tym aspekcie horyzontu czasowego gdzie definiuje się w nim trend.
To właśnie trudność oznaczenia w tym chaosie trendów nastręcza wiele problemów.
Masz jakieś głębsze spojrzenie na problem?

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
- freshman89
- Gaduła