Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Spekulant83 pisze: PS. Nadal boje się, że GRUBASY z instytucji i funduszy jak Goldman zaczną SABOTOWAĆ te poziomy gdy zauważy ich jakiś tam dział analityków, że to się upowszechniło...żeby kosić SL itp. Jestem świadom, że mogę mieć błędne myślenie bo znam także drugą wersję kwestii na którą wy przystajecie...ale mam takie obawy i nie dają mi spać. Nie dają.
Zobacz - Sam Seiden propaguje to od 2007 roku
http://www.fxstreet.com/search/contribu ... bf77216d2f
W tych filmach opowiada, że stosuje to od czasu, gdy wykresy rysował ołówkiem na papierze.

i nadal działa, przynajmniej godzinę temu jeszcze działało :P

pozdrawiam
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

okolice 1.4260 chyba ciekawy poziom do S na edku ?

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Microbi pisze:okolice 1.4260 chyba ciekawy poziom do S na edku ?
W zasadzie to jednak wolę fresh levels, a inna sprawa to kwestia widoczna na scr.. nie żebym był jakoś mocno uparty, ale jak coś takiego widzę to ciężko mi się klika S :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

gutek04 pisze:Panie Spekulancie chyba źle pan S/D zaznacza... ;]
gutek04 to była złośliwość jak na moją męską intuicję. Widzisz...w nowym shorcie na edku pi razu oko obsuw miałeś 10 pips a SL na 20. Miałeś BE nie wiem na jakim poziome, +1? I odbiło dalej na północ po korekcinie na 10 pips. Chyba jednak zamknęło Ci na BE. A ja cały czas na longu od 1.4193 - na tym źle wyznaczonym poziomie moim. Innych darzysz większą sympatią chyba, może za świeży na tym forum jestem...ale mi nie wyjaśniłeś dlaczego źle wyznaczam.
Kangurek tak samo prawie zachował się jak Edek. Tam też long.
1.4264 to wg. mnie miejsce potencjalnego shorta dopiero. Twój short opierał się o słaby poziom ale jak zostanie on pokonany to dodatkowy long do starego Longa z targetem na 4264...cóż za zbieżność...61.80% zniesienia akurat tam jest ostatniego spadku...
PS. Z tego Journala zrobił się WĄTEK. Mam nadzieję, że ADMKOWAL nie będzie miał za złe....to jest super dziennik...każdy rwie się z wypowiedzią i obserwacją.
PS2. I proszę...nie kłóćmy się tylko pracujmy razem jak Zachód to robi na swoich forach.
POZDR.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2011, 13:48 przez Spekulant83, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

quapi pisze:
Spekulant83 pisze: PS. Nadal boje się, że GRUBASY z instytucji i funduszy jak Goldman zaczną SABOTOWAĆ te poziomy gdy zauważy ich jakiś tam dział analityków, że to się upowszechniło...żeby kosić SL itp. Jestem świadom, że mogę mieć błędne myślenie bo znam także drugą wersję kwestii na którą wy przystajecie...ale mam takie obawy i nie dają mi spać. Nie dają.
Zobacz - Sam Seiden propaguje to od 2007 roku
http://www.fxstreet.com/search/contribu ... bf77216d2f
W tych filmach opowiada, że stosuje to od czasu, gdy wykresy rysował ołówkiem na papierze.

i nadal działa, przynajmniej godzinę temu jeszcze działało :P

pozdrawiam
zawsze bedzie dzialalo, oczywiscie straty tez beda, ale jesli stosujem zasade min. 1:3 R:R to sa male szanse, zeby nie wyjsca na plus

przyklad z wczoraj, wejscie na m5, sl ok 17 pipsow: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 777#314777

tylko, ze trejder dupa przestawil za wczesnie na b/e a pozniej nie wszedl ponownie mimo, ze poziom wytrzymal. Poszlo w gore rowne 200 pipsow.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Spekulant83 pisze:
gutek04 pisze:Panie Spekulancie chyba źle pan S/D zaznacza... ;]
gutek04 to była złośliwość jak na moją męską intuicję. Widzisz...w nowym shorcie na edku pi razu oko obsuw miałeś 10 pips a SL na 20. Miałeś BE nie wiem na jakim poziome, +1? I odbiło dalej na północ po korekcinie na 10 pips. Chyba jednak zamknęło Ci na BE. A ja cały czas na longu od 1.4193 - na tym źle wyznaczonym poziomie moim. Innych darzysz większą sympatią chyba, może za świeży na tym forum jestem...ale mi nie wyjaśniłeś dlaczego źle wyznaczam.
Kangurek tak samo prawie zachował się jak Edek. Tam też long.
1.4264 to wg. mnie miejsce potencjalnego shorta dopiero. Twój short opierał się o słaby poziom ale jak zostanie on pokonany to dodatkowy long do starego Longa z targetem na 4264...cóż za zbieżność...61.80% zniesienia akurat tam jest ostatniego spadku...
PS. Z tego Journala zrobił się WĄTEK. Mam nadzieję, że ADMKOWAL nie będzie miał za złe....to jest super dziennik...każdy rwie się z wypowiedzią i obserwacją.
PS2. I proszę...nie kłóćmy się tylko pracujmy razem jak Zachód to robi na swoich forach.
POZDR.
Ależ ja daleki jestem od złośliwości, równie daleko mam do bycia dobrym traderem. Owszem mój short nie był zbyt owocny, co zresztą już udowodnił mi rynek (potencjał ~20 p.) "...cóż za zbieżność..." <-- to już złośliwość z Twojej strony :D a tak bardziej serio to nie patrze zupełnie na fibo. Nie spodobały mi się zaznaczone przez Ciebie poziomy, bo:
a) było ich za dużo (zbytni chaos tam dla mnie panował)
b) zaznaczałeś jedynie cienie świec
Ale: Jeżeli dla Ciebie to działa, to rób tak dalej nie ważne w jaki sposób, bo celem jest zarabianie pieniędzy a nie poprawne rysowanie na wykresie!
Kwestii sympatii nie mieszam zupełnie w dyskusje na forum. Pozdrawiam i pipsów życzę!

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

gutek04 pisze:Ale: Jeżeli dla Ciebie to działa, to rób tak dalej nie ważne w jaki sposób, bo celem jest zarabianie pieniędzy a nie poprawne rysowanie na wykresie!
Kwestii szacunku nie mieszam zupełnie w dyskusje na forum. Pozdrawiam i pipsów życzę!
Gutek04 zgodnie z tym co pisałem...zobacz co się stało na Edku, Kangurze i Kablu. Ponad 150 pipsów w kieszeni. Te 3 pary w chwili obecnej znalazły się na poziomie problemów chociaż na EDKU jest BREAK.

Ogólnie żeby offtopem nie zalatywało powiem, że dziwie się wam z tym czekaniem na odbicie co do pipsa od jakiegoś tam poziomu itp. itd.
Ja tam patrzę na to jak wygląda świeca i nawet jak podaż była wielka w stronę poziomu to i tak wejdę - ale tylko zgodnie z kierunkiem TRENDU z wyższego TF i nie czekam na odbicie albo DOTKNIĘCIE...i nawet jak mi zatrzyma się od poziomu w odległości 20 pips to nie zastanawiam się czy dobrze poziom zaznaczyłem - ryzykuję i wchodzę na zasadzie wag prawdopodobieństw - i podpinam ewentualną stratę pod oczywistość tego co mówi MM.

Co do BE...często wam pożera zyski...ADMKOWAL fajnie to robi - 3 pozycje i jeśli pierwsza osiągnie TP dwie pozostałe na BE wskakują. To jest to...

ADMKOWAL pisał mi chyba, że nie ważne jak zaznacze (bo się dopytywałem jak dokładnie to robić na początku tego wątku) ale ogólnie o priorytet danego poziomu w otoczeniu nadrzędnych warunków rynku - trend na wyższych TF itp.

ADMKOWAL na początku te schematyczne wykresy przedstawiał - wypowiadał się jak psycholog rynku ze skalpelem w ręku - klasa maturalna i taki poziom? To będzie milioner.

Również powodzenia i pipsów życzę.

PS. Odnosząc się do tego co napisałem wyżej trochę nieskładnie. Kabel, wykres H30, świeca z 14:30 czasu polskiego. Cień liznął mi poziom S/D o 3 pipsy ale ja wszedłem na otwarciu tej świecy i na +20 pips już. Jak dla mnie istnieje jeszcze aura 10 pipsowa od tych poziomów i taki SL stosuję - POZIOM S/D + aura lub logiczny SL wynikający z jakiegoś HIGH lub LOW który zgwałcił mi S/D wcześniej. I kurde...działa! Na Kangurze też. (Nie mogę dodać screenu wybaczcie).

EDIT: DODAJĘ SCREEN...jak to u mnie na kablu wyglądało...

[/img]
Ostatnio zmieniony 27 maja 2011, 14:54 przez Spekulant83, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Zszorciłem Ejka, ciekawe co z tego wyniknie.

macche
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: macche »

Spekulant83 pisze:dziwie się wam z tym czekaniem na odbicie co do pipsa od jakiegoś tam poziomu itp. itd./ nawet jak mi zatrzyma się od poziomu w odległości 20 pips to nie zastanawiam się czy dobrze poziom zaznaczyłem - ryzykuję i wchodzę
Jednak , gdy ktoś chce wchodzić z bardzo ciasnym Sl'em musi być cierpliwy i wyczekiwać momentów "idealnych"
Jaki miałeś SL na kablu , bo nie ma tego na wykresie , albo inaczej we wszystkich swoich 3 jak widać udanych transakcjach jakie wartości Sl stosowałeś ?

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Limit postawiony i poszedłem w świat, bo jak to natura nakazuje trzeba było pomóc rodzinie. Przychodzę i co widzę? +75 i zdejmuję. Teraz to święte prawo leniucha nakazuje do żabki po piwo :) Życzę miłego łikendu :)

ps. poziom widoczny z rana na scr jakby komuś chciało się pokopać.
ps2. o L też była mowa^^

Straszne te poziomy są. A ja głupi skalpowałem ^^

ODPOWIEDZ