Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Game of thrones jeden z najlepszych seriali w tych klimatach ostatnich lat. Mam nadzieje że seria będzie długa :). Ja longuje EU i selluje USD CAD i USD CHF :) pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
perykles
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: perykles »

Mamy coraz nisze szczyty
Wygląda jak klin zniżkujący, zgodnie z teorią wybicie górą jest bardziej prawdopodobne.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Istnieje cel, ale nie ma drogi: to co nazywamy drogą, jest wahaniem.

Awatar użytkownika
FxDemon
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FxDemon »

Asmo - kiedy wydasz ebooka ?

Awatar użytkownika
majacek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: majacek »

Tekron pisze:Game of thrones jeden z najlepszych seriali w tych klimatach ostatnich lat. Mam nadzieje że seria będzie długa :). Ja longuje EU i selluje USD CAD i USD CHF :) pozdrawiam
Ostatnio dwa razy podbierałem S na USDCAD i jakoś nie chciało spadać, zawsze wychodziłem z minimalnym plusikiem. CAD nie jest zbyt mocny ostatnio

Awatar użytkownika
FxDemon
Stały bywalec
Stały bywalec

Czy ktos ma S na USDJPY ?

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

AUDNZD

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

W nawiązaniu do postu Asmo o tej parze zakładam możliwość realizacji formacji nietoperza w niezwykle ciekawym punkcie wsparcia. Do tego jednak jest potrzebny spadek ponad 200 pipsów,
Gdyby w zakreślonym obszarze pojawił się jakiś znak odwrócenia może być ciekawie.

Awatar użytkownika
michael7
Gaduła
Gaduła

Re: AUDNZD

Nieprzeczytany post autor: michael7 »

zbyszek_w pisze:W nawiązaniu do postu Asmo o tej parze zakładam możliwość realizacji formacji nietoperza w niezwykle ciekawym punkcie wsparcia. Do tego jednak jest potrzebny spadek ponad 200 pipsów,
Gdyby w zakreślonym obszarze pojawił się jakiś znak odwrócenia może być ciekawie.
Formację nietoperza opisał Scott Carney !
Pamiętaj, że punkt B nie powinien być większy niż 0.5 XA...
Oczywiście pattern nie wygląda tak źle.... Ale nie jest to zbyt idealna formacja ;]
Widziałem u Carney'a pattern gdzie fibo 50% zostało bardzo mocno naruszone w kierunku 61.8 ... ale mimo wszystko mija się to z zasadami ;]

Bat Pattern Elements:

• B point at a less than a 0.618 retracement of XA, preferably a distinct 50% or
38.2% retracement.
• BC projection must be at least 1.618.
• AB=CD pattern is usually extended.
• 0.886 XA retracement.
• C point with range between 0.382 and 0.886.

Oczywiście jesli będzie to jakas formacja świecowa w tym obszarze to na pewno będzie to pretekst do zajęcia pozycji...;]

P.S. Zdecydowanie bardziej podoba mi się tutaj miejsce 78.6 i 1.272... co by sugerowało niemalże książkowego Gartley'a.. Chyba będe to miał na uwadze :)

pozdrawiam

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

Re: AUDNZD

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

michael7 pisze:
P.S. Zdecydowanie bardziej podoba mi się tutaj miejsce 78.6 i 1.272... co by sugerowało niemalże książkowego Gartley'a.. Chyba będe to miał na uwadze :)

pozdrawiam
Też na to patrzę, ale dynamizm czarnych świec - odpycha. Tak czy inaczej musi tu się pojawić formacja odwrócenia, inaczej nie ma sensu walczyć z trendem..
Odnośnie idealnych formacji , to mam swoją teorię , że rynki się zmieniają i robią sobie te formacje na innych zasadach. Ja naprawdę się nie zdziwię jak tu będzie jeszcze zjazd 200 pipsów , mimo, ze to nie jest idealny bat pattern. Jak zwykle - rynek pokaże drogę.. :D

Z drugiej strony , tak na zasadzie zabawy intelektualnej - ASMO, czeka na zjazd, by kupić Gold, a ja raczej poluję na okazję do sprzedaży, a to znowu z powodu domniemanej formacji harmonicznej - nietoperza.
Argumentuję intensywnością pierwsze ruchu spadkowego, który nie jest odbijany w podobny intensywny sposób. Wiem, że ewentualne przyczyny pęknięcia banki na srebrze tu nie zachodzą, ale pewno gdzieś w głowach funduszy i ludzi z dużym kapitałem pojawiła się idea, że banka może pęknąć także na złocie.

Awatar użytkownika
FxDemon
Stały bywalec
Stały bywalec

Co myslicie o USDJPY ?

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Tekron pisze:Game of thrones jeden z najlepszych seriali w tych klimatach ostatnich lat. Mam nadzieje że seria będzie długa :). Ja longuje EU i selluje USD CAD i USD CHF :) pozdrawiam
No zajebisty jest :)

Skumaj ten cover. Mocuszny

http://www.youtube.com/watch?v=GC-ZmlwB ... dded#at=73

A czemuz tak grasz?
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

ODPOWIEDZ