Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Poziom 1.4130 sprawdził się co do pipsa. Zagrałem go i zamknąłem pozycję z rana. Z racji tego że byłem potem poza rynkiem cały dzień nie pisałem nic.

Teraz czekam na reakcję świecy M15 dla poziomu 1.4080 i wklejam poniżej rysunek z aktualnymi sr. Jest szansa na zgarnięcie jeszcze ze 30pkt
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Jakaś reakcja już jest. Czekam na zamknięcie się świecy. Małe zgrupowanie średnich mamy na obecnym poziomie który zatrzymał spadki - z M15 oraz M30.

*UPDATE*
Zamknęło się UP. Także nici z shorta póki co.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Aktualizacja rysunku z kanałami. Jak zamkną się z H4 tak ze 30pkt wyżej 200pkt do złapania możliwe w dłuższym terminie.

Jeśli chodzi o trend to jesteśmy już we wzrostowym na H1 i wszystkich niższych interwałach dlatego jeśli poradzimy sobie z ostatnim zrupowaniem wolumenu i obronimy dzisiaj ten poziom można grać długie pozycje. Teraz nie grałem L gdyż uważałem je wciaż za zbyt ryzykowne - i były ryzykowne jak spojrzymy na wykres i to ile razy wzrosty były gaszone przy każdym z możliwych poziomów ( każde zgrupowanie wolumenu zadziałało a teraz znajdujemy się przy największym więc rollercoaster murowany ). Dopiero Azja, która gra bardzo technicznie ruszyła EURUSD o 70pkt. Możliwe że po to by wyżej się ustawić do krótkich. Jeśli do godziny 16 będziemy konsolidować się w tym obszarze i Jankesi wejdą do gry spory zjazd gwarantowany. Ostatni dzień dzisiaj gram SHORT. ze względu na zgrupowanie wolumenu, osiągnięcie PIVOT R3 już z samego rana ( w 90% przypadków nie jest on przekraczany ).
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Zółwim tempem do godziny 16 powinniśmy spaść w te rejony. Jeśli mają być wzrosty podadzą ten poziom Jankesom jak na tacy i oni zrobią co do nich należy czyli wejdą z odpowiednim wolumenem. W przypadku konsoli w obecnych rejonach spadki gwarantowane. Jest to dokładnie odwrotna sytuacja do tej którą opisałem. Chociaż z tym L w przypadku spadków do godziny 16 również bym się wstrzymał i poczekał do zamknięcia się świecy tygodniowej, która wiele wyjaśni. Jakimkolwiek wzrostom mówię na chwilę bieżącą NIE.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Zapomniałem że w XTB rozszerzają spread na danych i spora część konta poszła właśnie na SL ( piramidę pod spadki układałem i SL dałem na 1.4105 jako SL całej piramidy, ale lewarowałem zyskami ją również z niższych rejonów - taki ostateczny strzał przed zakończeniem a nóż wpadnie dobrze ). Także w forex już nic nie powalczę. W opcjach jestem 5 w PL ale również dzisiaj shorce.

Przestraszyłem się wczoraj wieczorem i zamknąłem długą na opcjach z małym zyskiem - byłbym już w pierwszej trójce gdyby nie to. No i teraz daje short do jutra wieczorem czyli do ostatniego dnia. Jak dobrze wejdzie to może Woking jeszcze wygram. Ale głupotą było wyjść wczoraj + gdyż ewentualną stratę zabezpieczałem grubą S na forex. Na koncie forex mały SL wpadł a opcji już nie było. Tyle w tym temacie, może w następnym roku jak coś zorganizują się uda a ja będę bardziej wytrwały w trzymaniu dłużej pozycji.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

I ostatni Short znów na dzisiaj. Za chwilę rysunek. Ciasny SL.

*UPDATE*
SL.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Coś mnie tknęło i odnowiłem jeszcze raz. Nie podobały mi się te wzrosty od początku i zrealizował się scenariusz że jeśli zostawią cenę tuż pod oporem jankesi zbiją ją. Mam na myśli 2 scenariusze o których pisałem dzisiaj z rana. Przynajmniej straty ze SL odrobione. Nie mniej jednak piramida na XTB wysypała się.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Na indeksie Euro mamy bardziej klarowną sytuację. Poniżej rysunek i 2 możliwe warianty - oba równie prawdopodobne i oba o fajnym r/r. Trzeba tylko poczekać na reakcje w punkcie D o ile punkt D będzie.

Wariant 1. Cały tydzień to zmyłka pod wzrosty i w przeciągu 2 dni ( czwartek i piątek obrócą świecę tygodniową i zrobią grube S.

Wariant 2. Odbijamy sie i próbujemy pobrać S wyżej - rejony 1.45. Jest to również bardzo prawdopodobne bo na wykresie D1 na RSI mamy dywergencję prowzrostową ( niepotwierdzoną jeszcze - do potwierdzenia brakuje przełamania lokalnego wsparcia RSI ) oraz na CCI dywergencja już jest ( tutaj dywergencjom mniej ufam )..

*UPDATE*

WAZNY UPDATE SR
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Zamknąłem właśnie opcję put w XTB. Chwilowo zatrzymaliśmy sie na wsparciu jeśli chodzi o EURUSD. Jeśli chodzi o indeks Euro przebiliśmy LT i konsolidujemy się pod nią. Możliwe że spowrotem wejdziemy w jej obszar, chociaż spadki bardziej prawdopodobne.

Łączny zysk to 998procent i wiecej już się nie uda. Nie pozwalają otwierać pozycji o wystarczającym locie bym mógł podgonić czołówkę. Trzecie miejsce odskoczyło mi o 200procent i nawet przy skorych spadkach nie dogonię go. Jedyna możliwość to że puścił razem ze mną S a panowie zza oceanu ubiją przez parę godzin dno i mocno się z niego odbiją. Wtedy przy poziomie 1.42 mógłbym go dogonić.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

No to dywergencja z D1 podciągnęła nas jeszcze wyżej.

Jak dalej tak będą wyglądać sesje jak ostatnio to zrezygnuje z gry porannej. Europa stoi w miejscu i ruchy który wykonuje jak dla mnie są nieprzewidywalne. Wchodzą następnie Stany, robią shakeout góra dół tak by wszystkie pozycje z nocy i z rana zostały wyczyszczone i robią właściwy ruch. Shakeout bardzo przyjemna sprawa jeśli jest powtarzalny każdego dnia praktycznie. Wystarczy 2 zlecenia złożyć i można być zarobionym na cały dzień.

Jeśli sytuacja miałaby się powtórzyć to prawdopodobnie czeka nas ruch w rejony 1.4280-1490. Tutaj squeeze, rynek zamiera i wykonuje ruchy o których wspominałem, czyli SL za SL łapie ( ponieważ wybijają z konsoli, wracają do niej, jeszcze raz wybijają, jeszcze raz wracają a cała konsola ma 30pkt z których ja staram się złapać chociaż trochę ). A następnie spadki by zamknąć świecę tygodniową tak by nikt nie miał pomysłu na następny tydzień - czyli w okolice 1.42. Zgadzałoby się to z ułożeniem kanałów, które odziwo działają ostatnio bardzo dobrze.

Przepraszam za niechlujny rysunek ale jeszcze na dobre nie przebudziłem się ;)
fx-forum

ODPOWIEDZ