michael7 pisze:Pokazywałem Ci kiedyś taki PPZ (Profit Protection Zone)
Taki schemat proponował największy badacz formacji XABCD na swiecie Scott Carney...
Nie do końca rozkminiam ten schemat ale z tego co widzę faktycznie TP powinien być na linii pociągniętej z punktów AC, do tego zależy od formacji można TP mieć również w punkcie B.
michael7 pisze:Generalnie formacje harmoniczne na wyresach D1 na forexie się tak nie sprawdzają.
Zauwazyłem już to jakiś czas temu ale te formację miałem rozrysowaną z H4 tylko tutaj wrzuciłem z D1 aby lepiej było widać. Co nie zmienia faktu, że najlepsze jak dla mnie wejścia w HT wychodzą z H1 zgodnie z trendem
michael7 pisze:Co nie zmienia faktu, że Twój TP Czerwinek jest śmieszny ;]
zmieniłem już TP i zobaczę będzie następne doświadczenie, ale jeżeli R:R mam 2:1 to dla mnie jest OK, więc z każdych 60 pipsów należy się cieszyć mi do szczęścia dużo nie trzeba
michael7 pisze:(choć gartley taki sobie jak dla mnie)
Tutaj jak zawsze się ostatnio z Tobą nie zgadzam, jak dla mnie te dwa paternny prawie idealne, tylko Ty szukasz tych 1:1 a ja na to za bardzo nie zwracam uwagi, może jak będę bardziej doświadczony w tych formacjach to zacznę nowych problemów szukać
Ogólnie wielkie dzięki za odpowiedź.