Broker AAAFx - MT4, No Dealing Desk

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
basell
Bywalec
Bywalec

Broker AAAFx - MT4, No Dealing Desk

Nieprzeczytany post autor: basell »

Witam
Posiadam konto u tego brokera od 4 miesięcy.
Broker dedykowany głównie w połączeniu z platformą Zulutrade (tak na niego trafiłem) jednak oferta jest dość ciekawa. Broker posiada konto demo, które obecnie dość dobrze odzwierciedla konto real (na początku były z tym problemy).

Podlega unormowaniom Europejskim

Platforma MT4

Spread nie powala ale nie jest zły:
EUR/USD 2.4 pips (tak podają na stronie jednak w praktyce jest najczęściej pomiędzy 1,8 - 2,6 pipsa)
GBP/USD 2.6 pips (2-3 pipsy w praktyce)
GBP/JPY 4.3 pips (3-5 najczęściej)
więcej na stronie brokera.
Z obserwacji rozszerzanie spreadu np. na danych minimalne (zwłaszcza w porównaniu do InterbankFx)

Lewar: 200:1

Waluty dla depozytu: USD, EUR, GBP, JPY (osobiście zakładałem w EUR, broker ma konta w EU więc przelew SEPA z mBanku kosztuje 5 zł bez względu na kwotę przelewu) (w moim przypadku czas zaksięgowania wynosił 3 dni robocze). Od jakiegoś czasu jest też możliwość wpłaty przez platformę przelewy24.pl
Dodatkowo dla pierwszego depozytu 10% dodają gratis (szczegóły na ich stronie)

Minimalny depozyt: 300$ lub 250 EUR

Minimalna pozycja: 0,01 Lota (1 mikrolot)

No Dealing Desk Execution

No requotes. Prices are filled with just one click. Guaranteed. - osobiście przez te 4 miesiące wykonałem 380 transakcji i żadnego rekwota. Jednak kolega miał jednego.

Islamic accounts are welcome - w praktyce chodzi tu o konto no-swap bez żadnych dodatkowych opłat. (niestety sam założyłem konto swapowe) Jeżeli ktoś ma takie konto i mógłby się podzielić informacjami czy nie odbijają sobie tego na spreadzie?

Expert Advisors welcome. - nie wiem jednak jak ma się sprawa ze skalpowaniem bo nie używam takiej strategii.

Strona główna [EN]: http://www.aaaafx.com

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

osobiście przez te 4 miesiące wykonałem 380 transakcji i żadnego rekwota. Jednak kolega miał jednego.
Jak to możliwe żeby dostać rekwotę, skoro broker ma market execution?
Porównywałem kiedyś spready na danych u tego brokera i niczym się nie różnią od reszty.

basell
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: basell »

psV pisze:Jak to możliwe żeby dostać rekwotę, skoro broker ma market execution?
nie wiem. Ja nie reklamuje tego brokera a chciałem tylko rozpocząć dyskusje o nim.
Kumpel miał jednego rekwota więc to napisałem. Jest to nowy broker więc pewnie się jeszcze docierają.
Porównywałem kiedyś spready na danych u tego brokera i niczym się nie różnią od reszty.
Nie wiem czy miałeś konto Live na InterbankFx tam na danych przy dużych ruchach praktycznie normalny był spread na edku około 15 pipsów a czasami dochodził do 30. Nie wiem jak jest teraz bo jakiś czas temu zamknąłem tam konto.

pabloo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pabloo »

Witam.
Możecie mi powiedzieć, jakim brokerem jest AAA FX, market maker czy ECN? Zamierzam otworzyć sobie u niego rachunek połączony z Zulu Trade, ale wolę wiedzieć co to za firma. Mam teraz rachunek w AVA, wokół którego było kilka skandali (w tym opisanych tu na forum), więc jestem już uprzedzony do Market Makerów.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

pabloo pisze:Witam.
Możecie mi powiedzieć, jakim brokerem jest AAA FX, market maker czy ECN? Zamierzam otworzyć sobie u niego rachunek połączony z Zulu Trade, ale wolę wiedzieć co to za firma. Mam teraz rachunek w AVA, wokół którego było kilka skandali (w tym opisanych tu na forum), więc jestem już uprzedzony do Market Makerów.
AAAFx - MetaTrader 4 (GMT) - min deposit $300, leverage 200:1, spreads variable, Market Maker - Greece

http://www.100forexbrokers.com/mt4forexbrokers
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

pabloo
Bywalec
Bywalec

Ok, dzięki za informację. Jeszcze chciałbym się spytać, jakie doświadczenia mieliście z tym brokerem, chodzi mi głównie o to, czy wypłaty są realizowane szybko i sprawnie i czy jeśli ktoś naprawdę tam zarabia, to czy nikt nie manipuluje mu przy pozycjach, jak w AVA.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Konti insitutional od 100k USD. Wygląda świetnie ciekawy jestem praktyki jeśli chodzi o slippage.

Ale to STP nie MM z tego co mi wiadomo.
Jeśli MM to oczywiście nie ma o czym nawet rozmawiać

grgr
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: grgr »

W jaki sposób realizować wpłaty do tego brookera przy rachunku w USD aby jak najmniej stracić na przewalutowaniach i innych kosztach "po drodze" ?

TheTruth
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: TheTruth »

grgr pisze:W jaki sposób realizować wpłaty do tego brookera przy rachunku w USD aby jak najmniej stracić na przewalutowaniach i innych kosztach "po drodze" ?
Najlepiej przez przelewy24 albo Moneybookers.

pabloo
Bywalec
Bywalec

Korzystam z usług Zulu Trade i jako brokera mam AAAFX. Na jego stronie jest napisane że działa na zasadzie No Dealing Desk, jednak parę dni temu nie weszły mnie 3 pozycje, napisałem do supportu Zulu i odpisali mnie, że pozycje nie weszły nie z winy połączenia Zulu z AAA, tylko dlatego że AAA odrzuciło je, dając komunikat "Trade context is busy". Poszperałem po internecie i z tego co wyczytałem, taki komunikat może dać Market Maker, jednak niczego nie znalazłem o tym, aby taki przypadek miał miejsce w No Dealing Desk. Czy ktoś rozeznany w temacie może mi powiedzieć czemu tak się stało?

ODPOWIEDZ