GMMA in Color
-
- Stały bywalec
http://www.forexfactory.com/showthread. ... 5&page=242
tutaj jest cały wątek poswięcony trend follower razem z wersją EA, która ponoć działa - nie wiem nie testowałem jeszcze, są opisane wszystkie ustawienia i cała masa innych rzeczy
Samo EA też wrzucam, reszte plików znajdzieciwe w tym wątku lub na stronie powyżej
tutaj jest cały wątek poswięcony trend follower razem z wersją EA, która ponoć działa - nie wiem nie testowałem jeszcze, są opisane wszystkie ustawienia i cała masa innych rzeczy
Samo EA też wrzucam, reszte plików znajdzieciwe w tym wątku lub na stronie powyżej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Takie tam, testy, wymysły, na demo. Jak się dalej będzie sprawdzało to przejdę z tym na real. SL średni 5 pips. Tp średni 15-20.
Dodano po 33 sekundach:
aa, z góry dodaję, że nie patrzałem na wskaźniki, po prostu odbicie od wma 100
Dodano po 2 godzinach 10 minutach:
No to podsumowanko, całkiem nieźle sprawuje się koncepcja na granie na odbicie od wma100. Reszta na screenie nr 3
Dodano po 33 sekundach:
aa, z góry dodaję, że nie patrzałem na wskaźniki, po prostu odbicie od wma 100
Dodano po 2 godzinach 10 minutach:
No to podsumowanko, całkiem nieźle sprawuje się koncepcja na granie na odbicie od wma100. Reszta na screenie nr 3

Ostatnio zmieniony 18 maja 2011, 20:45 przez VinciPro, łącznie zmieniany 1 raz.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
I dla sportu na dobranoc dorzucam jeszcze analizę wczorajszego dnia pod kątem właśnie tych pullbacków.
Dodano po 37 minutach:
Miło by było gdyby założyciel wątku napisał co sądzi o moich wejściach
Pozdrawiam
Dodano po 37 minutach:
Miło by było gdyby założyciel wątku napisał co sądzi o moich wejściach

Obserwuję jak zachowuje się cena wobec wma100. jeśli jest respektowana i kurs podczas stosunkowo mocnej korekty zatrzymuje się właśnie tam, to można otwierac pozycję. Natomiast gdy kurs wrzyna się w nią jak nóż w masło i przebija na kilkanaście pips to setup odpada.
Podsumowując, najważniejsze zachowanie się ceny wobec wma.
VinciPro pisze:Obserwuję jak zachowuje się cena wobec wma100. jeśli jest respektowana i kurs podczas stosunkowo mocnej korekty zatrzymuje się właśnie tam, to można otwierac pozycję. Natomiast gdy kurs wrzyna się w nią jak nóż w masło i przebija na kilkanaście pips to setup odpada.
Więc po co CI Gmma ? Nie widzę jej użycia w Twoim wypadku. Samo WMA100 plus obserwacja Ceny.
fx-forum