GMMA in Color

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
horrorschau
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: horrorschau »

A czy sprawdzasz trend na wyższych TF?

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

MkubuxK pisze:Więc po co CI Gmma ? Nie widzę jej użycia w Twoim wypadku. Samo WMA100 plus obserwacja Ceny
Cały czas dopracowuje system pod siebie. GMMA pokazuje mi trend na m5 co jest warunkiem wejscia na m1. Przed chwilą był fałszywy sygnał, dlatego podrzucę coś do filtrowania sygnałów. Może być on jedynie sugestią po odbiciu lub wyznacznikiem sygnałów. Wystarczy, że zamknie się poniżej 0, ale to jak kto woli.

horrorschau pisze:A czy sprawdzasz trend na wyższych TF?
Tak, na m5
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
Stock_winner
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Stock_winner »

ja dzis obserwuje i gram jak narazie z dobrym rezultatem na podobne schematy ale ciut inaczej .

Rano doszło do wygenerowania sygnału gmma na spadki ok 7 rano na M5 i podpialem sie do ruchu zgodnie z zasadami . Nastepnie przy zalamaniu sie szybkich fal na M5 zamykalem pozycje i czekalem na podbitke . Wchodzilem kiedy szybkie srednie zaczynaly penetrowac wolne obserwujac przy okazji wskazniki i zachowanie sie ceny . Za kazdy razem cena zatrzymywala sie i szybkie "kisiły się" :) w wolnych , wtedy otwieralem znow S zgodnie z trendem na M5 plus H1 . I tak do najblizszego wazniejszego wsparcia w rejonach 1.4210 .

horrorschau
Stały bywalec
Stały bywalec

Co myślicie o takim wejściu?Troche ryzykownie bo w okolicach ważnego oporu.

Dodano po 2 minutach:

i kolejne, spóźnione, zgodnie z trendem, po pullbacku, CCI potwierdziło sygnał

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

horrorschau pisze:Co myślicie o takim wejściu?Troche ryzykownie bo w okolicach ważnego oporu.
Na m1 zazwyczaj należy grac do najbliższego oporu.

horrorschau
Stały bywalec
Stały bywalec

tzn?

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Na m1 na eurusd cena zaczyna zawracać zazwyczaj po kilkunastu pipsach więc należy zabezpieczać lub zamykać przy najbliższych oporach.

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

horrorschau pisze:Co myślicie o takim wejściu?Troche ryzykownie bo w okolicach ważnego oporu.

Dodano po 2 minutach:

i kolejne, spóźnione, zgodnie z trendem, po pullbacku, CCI potwierdziło sygnał

Przecięcie CCI 0 to inaczej przecięcie średniej o wyznaczonym okresie. Do tego wystarczy sam wykres plus GMMA - masz tam multum różnych średnich !

MACD - to odchylenie 2 średnich od siebie,kolejny zbędny wskaźnik, widzisz przecież czy wachlarz średnich jest blisko siebie czy też się rozchyla.

Wyrzuc to co zbędne a mniej będzie losowości w Twojej grze i sprzecznych ze sobą sygnałów !

To taka moja rada :) No i efektem ubocznym będzie bardziej czytelny wykres.
fx-forum

Awatar użytkownika
zaburzenia.snu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zaburzenia.snu »

A na jakich interwalach wam sie najlepiej gra,w zeszlym tygodniu testowalem 1M i jak jest duzych ruch to mozna poskalpowac ale trzeba grac na wysokich obrotach i po tygodniu troche zmeczylem sie ale byly efekty
w tym tyg. testuje 5M i jak narazie przegralem to co zarobilem w zeszlym i wiem ze pare tradow to byly moje bledy a niektore sam juz nie wiem,zauwazylem ze na 5M kurs lubi dobic do poprzedniego szczytu lekko go przebic i wchodze a on zawraca i takich okazji mialem pare juz w tym tygodniu,nie rozumiem tego czy za maly ruch,wogole dopiero dzis jakby rynek sie ozywil bo do srody to dla mnie jakby sobie spacerowal... w przyszlym zastanawiam sie na M15 niby wieksze ruchy i wiecej pipsow ale do gmma musi byc duzy ruch(czytac plynnosc) bo innaczej konsolidacje wykanczaja
takie mam wrazenie a jakie wasze sa?

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Proszę, m1. Ja wiem że wskaźniki są be i fuj, ale mi taki system po prostu pasuje :)

Ja otwieram transakcje na m1 zgodnie z trendem panującym na m5.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

ODPOWIEDZ