purple
- siersciuch
- Pasjonat
8. Zagram do -10 % konta, jak takie setupy okaza sie dobre, to nie powinienem tak nisko dość. Może ktos ma jakiś pomysł na po prawe setupów, moze jakiś wskaźnik? moze wyższy tf na sprawdzenie trendu??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.
- siersciuch
- Pasjonat
LT rysowane na M1 nie są zbyt "mocne" dlatego jak już gram na odbicia to tylko na to pierwsze. Kolejne są już dla mnie ryzykowne. Idealnie widać to na Twoim screenie gdzie pierwsze odbicie było dużo ponad TP którego szukasz a od razu druga próba okazała się nietrafiona.
Po drugie odkąd zmieniłem podejście na szukanie przebić a nie odbić polepszyły mi się wyniki. Przy SL na kilka pipsów (ja mam akurat 4p) fałszywe przebicia bardzo często wywalały mnie z rynku a potem wykres ładnie zaliczał moje TP ale już beze mnie.
No i po trzecie ja do filtrowania używam EMA 20, 40 i 100. No ale każdemu coś innego pomaga i nie sugerowałbym się zbyt mocno
Powodzenia życzę
Po drugie odkąd zmieniłem podejście na szukanie przebić a nie odbić polepszyły mi się wyniki. Przy SL na kilka pipsów (ja mam akurat 4p) fałszywe przebicia bardzo często wywalały mnie z rynku a potem wykres ładnie zaliczał moje TP ale już beze mnie.
No i po trzecie ja do filtrowania używam EMA 20, 40 i 100. No ale każdemu coś innego pomaga i nie sugerowałbym się zbyt mocno

Powodzenia życzę

Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
Dokładnie jest jak guccon pisze,może spróbuj LT rysować na M5 masz wtedy większy prawdopodobny zasięg takiego odbicia i też na pierwsze czy jak kto woli trzecie dotknięcie linni wejście jest to najlepszy i o największym zasięgu punkt do wejścia.Kolejna sprawa cierpliwość w czekaniu na setup tu mógłbyś trochę bardziej wyczekać lepiej nie wejść jak wejść żle.guccon pisze:LT rysowane na M1 nie są zbyt "mocne"

Mam nadzieję ,że pomogłem choć troszeczkę.pzdr
P.S przy okazji co do średnich,które proponuje zicmar zapomnij o nich

- siersciuch
- Pasjonat
- siersciuch
- Pasjonat
Jutra bede grał setupem na przebicie lini trendu. wejscie bedzie na 3-4 pips po przebiciu lini, po 5 pips zysku dam na BE, Tylko niewiem co z TP, czy dawać na kolejnym S/R które spotka cena??
Ostatnio zmieniony 17 maja 2011, 18:10 przez siersciuch, łącznie zmieniany 1 raz.
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.
Linie oczywiście rysuje już przy pierwszych dwóch punktach. Jak jest trzeci punkt zazwyczaj obserwuje chociaż kiedyś grałem na odbicia i dla mnie tylko ten moment jest dobry na szukanie takiego trejdu. Ewentualnego kolejnego odbicia już nie tykam. Najczęściej wchodzę na przebicie 4 punktu. Właśnie na coś takiego polowałem (na screenie zaznaczone miejsce gdzie szukałbym wejścia w L - tutaj dodatkowo jako potwierdzenie nie dotarcie ceny do s/r) ale zaczytałem się na forum i uciekło
ale na szczeście tylko kilka pipsów: już późno i teraz ruchy troszkę inne niż w trakcie dnia.

Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.