Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Lex7
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lex7 »

Witam
Coś na początek tygodnia (to tylko moje spostrzeżenia przez weekend)
USD/CHF
GBP/AUD
Co i jak każdy powinien wiedzieć

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

ka7 pisze:dolaczyl 2005, przez 6 lat to mamy chyba milionera na watku :D,
ROTFL!
Urocze:) Polecam wątki Grzegorza, on dołączył nawet przede mną i ma podobne przemyślenia, nie będę tu asmo wątku zaśmiecał swoimi wspomnieniami.

pozdro
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Dear Mr. Leader:

I am writing to notify you, as required under 5 U.S.C. § 8348(l)(2), of my determination that, by reason of the statutory debt limit, I will be unable to invest fully the portion of the Civil Service Retirement and Disability Fund (“CSRDF”) not immediately required to pay beneficiaries. ... In addition, I am notifying you, as required under 5 U.S.C. § 8438(h)(2), of my determination that, by reason of the statutory debt limit, I will be unable to invest fully the Government Securities Investment Fund (“G Fund”) of the Federal Employees’ Retirement System in interest-bearing securities of the United States, beginning today, May 16, 2011.

Sincerely,
Timothy F. Geithner

No i ciekawe co dalej :) Może raport kwartalny z Japonii ? Nie chce siać paranoi ale jest coraz zabawniej :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

qwak
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qwak »

Asmo, czy gral byl tego pina na GBPCAD w takim boczniaku D1 ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Graj tylko spelniajace sie analizy!

Awatar użytkownika
ka7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ka7 »

nie wiem jak asmo ;) ale ja bym podjal probe,bylo duzo za, inni podjeli,trejd opisany tutaj, plus fachowa analiza mikea http://www.forexfactory.com/showthread. ... &page=6365
Trzeba określić cele I zrobić to mądrze,To do czego dążę to sława i pieniądze,Chce mieć tak jak książę:Posiadłość i pałac,Własną podobiznę w skałach,Tak jak prezydenci w Stanach ,Spędzać życie na muzyce i niekończących balach,

Awatar użytkownika
Ace
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ace »

Ja wziałęm ten trade, ale nie na D1, tylko inside bar na H4. Niestety na SL mnie wywaliło na cofnięciu.. Zastanawiam się, czy postawiłem dobrze SL, czy nie.

Awatar użytkownika
Ace
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ace »

Co myślicie o short na USD/CAD?

Na w1 rysuje nam się spadkowy pinbar, od linii trendu,
Na d1 trend spadkowy, (korekta do 61.8fib)
Na H4 pojawiają się sygnały sprzedaży - średnie kroczące, fib, oraz inside bar, MACD.

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

EUR_USD

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Witam wszystkich,

trochę mi smutno, że dynamika forum znacznie spadła, ale sądzę, że to wynika po części z tego, że główni animatorzy forum są bardzo zajęci.

Kontynuuję (bo Asmo jeszcze póki co mnie za to nie skrytykował :roll: , a tak na marginesie - dalej pokornie proszę o kolejne filmy , bo działo się ostatnio na forexie wiele fascynujących zwrotów akcji, które niełatwo komentować) uwagi na temat poręczności ichimoku jako dodatkowego oscylatora w technikach PA.

Moim ulubionych mistrzem PA jest Nial Fuller. Jego setupy i analizy są przykładem klarowności i trzymania się zasad. Polecam.
Dzisiaj zestawiam jego analizę (nie setup) EURUSD z moją próba czytania ichimoku.

Chcę zwrócić uwagę, że to, co on nazwał dynamicznym oporem pomiędzy EMA8 i 21 pięknie ukazuje górne ograniczenie chmury ichimoku. Z kolei ewentualne wybicie dołem z chmury (dolne graniczenie to na ogół ostatnie wsparcie) będzie mogło oznaczać kontynuację spadków. Gdyby jednakże zostało naruszone wsparcie na linii span b (dolna granica chmury) w postaci np młotka -- to byśmy mieli sygnał kupna. Be ready..for action

Spotkałem się na forum z nieco powierzchowną uwagą, że linie ichimoku dostosowują się do kursu. Dla zainteresowanych polecam kurs wideo, który ukazuje głębię tego wskaźnika i sugeruje połączenie ichimoku z techniką świec japońskich
http://akademia.pb.pl/webcast/webcastsxt.html

Awatar użytkownika
Uciu
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Uciu »

Dzieki Zbyszek za materiał o Ichimoku. Myslę, ze to może być dobre połączenie ze strategią Asmo, chociaż jak dzisiaj patrzę na edka to chyba wszystkie większe wskaźniki dają wyraźny sygnał sprzedaży - bardzo silny trend spadkowy.

Miłego handlu
Carpe diem

ODPOWIEDZ