Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
underart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: underart »

heh ok wielkie thx
problem z głowy ;)

bartman2
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: bartman2 »

Czy istnieje możliwość usuwania i dodawania symboli w rynku w programie MT4?
Nie mam pojęcia dlaczego - ale z okienka (rynek) zniknął GOLD. W programie zaznaczone mam pokazywanie wszystkich symboli. Zatem chyba przez pomyłkę musiałem usunąć coś. Jak można to przywrócić?

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

bartman2 pisze:Czy istnieje możliwość usuwania i dodawania symboli w rynku w programie MT4?
Nie mam pojęcia dlaczego - ale z okienka (rynek) zniknął GOLD. W programie zaznaczone mam pokazywanie wszystkich symboli. Zatem chyba przez pomyłkę musiałem usunąć coś. Jak można to przywrócić?
Prawym myszy na tabelkę - zestawy i tam masz :)

bartman2
Uczestnik
Uczestnik

Niestety w zestawach mam: forex i forex all - ale i tam nie znajduje tego. Próbowałem również poprzez pokaż wszystkie symbole i też lipa.

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

bartman2 pisze:Niestety w zestawach mam: forex i forex all - ale i tam nie znajduje tego. Próbowałem również poprzez pokaż wszystkie symbole i też lipa.
To daj - pokaż wszystkie symbole , musi działać

aaa dałeś , to ja nie wiem , mi działa tak jak piszę

bartman2
Uczestnik
Uczestnik

Próbowałem. Znajduje tyko GOLDs.
W zakładce Plik -> Otwórz skasowany znalazłem Gold i również zaginiony Silver po kliknięciu - czarne okno z komentarzem "czeka na aktualizację".
W oknie rynek w dalszym ciągu nie pojawia się

daniel0001
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: daniel0001 »

Czytałem i czytałem ale dalej jakoś ciężko mi zrozumieć działanie kilku instrumentów na fx no i nie wiem które to są w mt4 np. w am albo fxpro.

Bardzo prosił bym o jakieś wyjaśnienie i przykłady które to, chodzi o:

- futures
- CFD
- forward
- kontrakty terminowe

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Bardzo prosił bym o jakieś wyjaśnienie i przykłady które to, chodzi o:

- futures
- CFD
- forward
- kontrakty terminowe
Jeśli wpiszesz każdy termin w Google lub chociażby wikipedię to tam znajdziesz wszystkie potrzebne informacje wraz z przykładami ;). Nie ma co tego kopiować... Z tym że futures i kontrakty terminowe to jedno i to samo, a CFD występują głównie u brokerów MM.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

daniel0001
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: daniel0001 »

raposo pisze:Jeśli wpiszesz każdy termin w Google lub chociażby wikipedię to tam znajdziesz wszystkie potrzebne informacje wraz z przykładami Wink. Nie ma co tego kopiować... Z tym że futures i kontrakty terminowe to jedno i to samo, a CFD występują głównie u brokerów MM.
No właśnie tam to czytałem ale jakoś to do mnie nie przemawia. Liczyłem na wytłumaczenie przez kogoś no i te przykłady itd.

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

daniel0001 pisze:
raposo pisze:Jeśli wpiszesz każdy termin w Google lub chociażby wikipedię to tam znajdziesz wszystkie potrzebne informacje wraz z przykładami Wink. Nie ma co tego kopiować... Z tym że futures i kontrakty terminowe to jedno i to samo, a CFD występują głównie u brokerów MM.
No właśnie tam to czytałem ale jakoś to do mnie nie przemawia. Liczyłem na wytłumaczenie przez kogoś no i te przykłady itd.
prościej niż w Wikipedii się nie da :)
radze poszukać jakiegoś ebooka z wprowadzeniem do rynków finansowych - jak na moje oko brakuje elementarnej wiedzy dlatego sa problemy ze zrozumieniem
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

ODPOWIEDZ