Forexoholic

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Na tych poziomach mogą trochę odbić w górę. Jeśli zaczeliby odbicie od 1.4170 mogliby zrobić ładny RGR a potem lot w dół.

Jeśli natomiast przeszliby bez przystanku no to moim zdaniem droga otwarta przynajmniej do 1.3700 gdzie będzie fibo 61.8 całego ruchu wzrostowego.

Dobry moment jeszcze będzie i to bardzo blisko. Przygotuj się bo kolejne 800pkt do zgarnięcia powinno być jeśli zrobią powtórkę z rozrywki. A tymczasem ubijamy tymczasowe dno.

Sell 1.44-1.45
TP około 1.36-1.38
patrzymy na ten sam poziom dla S, obecnie indexy wskazuja mozliwa korekte
Wszyscy mówimy o tym samym. jeśli dużo osób to widzi to może sie nie sprawdzić.. Ale poziom 1.4500 byłyby idelany na gruuuubą Skę :D
MkubuxK pisze:Dobry moment jeszcze będzie i to bardzo blisko. Przygotuj się bo kolejne 800pkt do zgarnięcia powinno być jeśli zrobią powtórkę z rozrywki. A tymczasem ubijamy tymczasowe dno.
Jeśli to nie tajemnica to możesz podaj na priv parametry tej średniej ze screenu ?
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Hej inwestor86 fajny jurnal śledze od jakiegoś czasu widze duzą konsekfencje i samokontrole - brawo :)
Odnośnie edka na aktualnym poziomie to jak dla mojego sysa jest sygnał na UP. Pomimo tego ze na W1 mamy objęcie , z którego jak widze wyciągnołeś conieco :wink: mamy nadal tren UP. Powiedz na jakiej podstawie sądzisz ze bedziemy dalej nurkowac? :)
Mozna polemizować czy ja chce łapać fale impulsu czy Ty ale jak tak patrze na wykres poczciwego edzia to widzi mi sie nadal trend wzrostowy czyli branie S to walenie pod prąd....
Musze jeszcze tylko zaznaczyc ze ja łapie mniejsze targety w tym konkretnym przypadku ok 150-200 pips takze i przedział czasowy jest troszkę inny wic w dalszej perspektywie mozemy miec racje oboje :wink:

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

Pełnomocnik pisze:Powiedz na jakiej podstawie sądzisz ze bedziemy dalej nurkowac?
na podstawie W1, na ten samej na ktorej to wchodzilem w S na 1.49

fakt, ze testujemy obecnie linie trendu i moze troche odbic, jednak nie licze na zbyt silny ruch, spojrz co sie rozpoczelo w grudniu 2009, zjazd z 1.50 na 1.17, obecnie moze byc powtorka, juz pokrylismy 23%, mysle, ze w ciagu kilku miesiecy dociagniemy do 50% czyli ok. 1.33 jak wspominalem wczesniej. Nie widze jakis waznych wsparc po drodze, dlatego napisalem, ze cena moze podrygiwac na wyznaczonych poziomach... tak to mniej wiecej widze, no chyba, ze odbijemy od tej linii trendu powyzej 1.51 wtedy bedzie zmiana planow ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

zapomnial bym o indexach, euro na wsparciu h4 - daily, dollar na oporze h4.. dlatego mam mieszane uczucia i stawiam na odbicie w ok. 1.44 - 1.45 a pozniej kontynuacje spadkow

na konkursowym mam L z 1.4160, ogolnie ten miesiac szedl calkiem ok bo bylem w top 20 przez 1/3 miesiaca, ale ostatnich kilka dni zaszalalem i ledwo sie utrzymuje w pierwszej 50tce :mrgreen:

skoro juz sie chwale to dodam rowniez, ze robocik robi w miare stabilne zyski od 3 miesiecy z czego jestem bardzo zadowolony :)

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kondek »

Gratuluję postawienia S ponad 1,49, ja planowałem swoje drugie S na 1,50 ale tam nas nie było już.
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

inwestor86 pisze:na konkursowym mam L z 1.4160
zamknalem +157p, na realu +129p. z racji gorszego wejscia

Kondek, swiete slowa w Twojej stopce :wink:

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

daromanchester pisze:Nikt nie ma obowiązku przyznawać pochwał które zaproponowałeś.
To że Tobie się wydaje że się należą to nie znaczy że tak ma być.
Skoro dwóch różnych modów uznało że się nie należy to tak ma być.
Bo swoją drogą za co? Za kopiowanie dosyć chaotycznie informacji które można znaleźć w necie?
proponuje zamknac forum bo przeciez wszystkie informacje o fx mozna znalezc w internecie :doh:

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Regulamin:
1. Pochwałę może przyznać autor wątku użytkownikowi, którego wypowiedź pomogła rozwiązać problem lub wnosi bardzo dużą wartość dodaną do wiedzy ogólnej Forum (każda pochwała musi być opatrzona sensownym uzasadnieniem).
2. Na prośbę innego użytkownika moderator może przyznać pochwałę dla innego użytkownika wypowiadającego się na forum. Muszą być jednak spełnione kryteria z punktu 1. Pochwały nadaje się poprzez zgłoszenie posta do moderatora (odpowiedni przycisk przy wypowiedzi) wraz z uzasadnieniem.
Stosuje się oczywiście od tego odstępstwa ale w tym przypadku ja nie zauważyłem jakiejś ważnej przyczyny żeby dać pochwałę.
Generalnie jest taka zasada że jak jest jakaś kontrowersyjna pochwała i żaden z modów jej przez dłuższy czas nie przyzna (czyli się nie zgadza z nią) to wtedy jest odznaczana.
Twój raport z tego co widziałem wisiał dłuuuugo, więc każdy z modów widział go.
Ignorujemy wiele pochwał bo czasem są niesłuszne a wręcz idiotyczne.
Więc nie jest to tak że sie ktoś na Ciebie uwziął.
Po prostu w tym przypadku żaden z modów nie uważał tak jak Ty.
Może Ciebie te informacje interesują ale to nie to forum.
Jak tak dalej pójdzie to zaraz w dziale Humor ludzie będą chcieli dawać pochwały.
A swoją drogą coś się tak na nią uparł?
Tak bardzo temat Ci spasował czy masz zamiar jakąś wojnę polsko-polską zaczynać na forum.
Bo ledwo kilka wygasło i tak cicho co nie? :)
Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

kiedys pomoglem uzytkownikowi Janek Trader rozwiazac problem ze wskaznikami o ile dobrze pamietam, po czym zglosil on pochwale, ale zostala zignorowana.. ok bywa, moze przeoczenie

2 dni temu zglosilem pochwale dla dextera, za wklad w watku o fukuszimie i do dzisiaj nie dostalem odpowiedzi, mysle, ze jedna wiadomosc od moderatora, tlumaczaca dlaczego nie, rozwiazala by sprawe, ale takiej sie nie doczekalem

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

chfjpy

R przebite zamienilo sie w S, moze byc odbicie i dalsze wzmacnianie sie chf, wzialem L na konkursowym, na realu S na usdchf

ODPOWIEDZ