Szkoła Scalpingu
VinciPro pisze:Witam, mam pytanie. Jak ustawiacie SL? Kiedy przestawiacie na BE? SL nad ostatnim dołkiem lub szczytem czy może bezpośrednio na przebitym s/r?
nie stosuje BE bo zbyt wiele razy cena zawracała, wycinała mi BE ( znacznie czesciej niz SL'a ) a pozniej szła zgodnie z kierunkiem który obstawiłem
EDIT: heh - jakby na zawołanie na przykład zagranie sprzed kilku minut - zobacz jak cena wróciła, wyrżnęła by mi BE a dalej poszło po mojemu - znów pluł bym sobie w brodę
a tak ?
+26 pips

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
stop to inna bajka - kiedys stosowałem 5 pipsów ale mase razy wycieło mi na 7-9 pipsach więc daje 10-12 i mam znacznie mniej wycięć. Jesli zgadza się z poprzednimi szczytami to tym lepiej. TP równiez więcej niż 20 - absolutne minimum, ale bardzo czesto zamykam z ręki kiedy widze ze dochodzi do jakiegoś punktu lub widze ze cos zaczyna sie nie tak. Ogólnie tych zasad jest całkiem sporo - cały czas się uczę ich przestrzegać. Kurs u Yogiego naprawdę bardzo dużo mi dał i każdemu polecam.
tutaj nawet nie zdązyłem przestawić TP na 20 pipsów a juz zamknąłem z ręki
kabelek, ultra szybkie +3,2 - poszło dalej ale trudno - co moje to moje hehe - i tak plan dnia wyrobiony z bardzo duzom nawiązką - do tego dwa zagrania w ciągu tygodnia na łacznie + 470 pipsów które pokazałem wczesniej i w zasadzie czego chciec więcej ?
tutaj nawet nie zdązyłem przestawić TP na 20 pipsów a juz zamknąłem z ręki
kabelek, ultra szybkie +3,2 - poszło dalej ale trudno - co moje to moje hehe - i tak plan dnia wyrobiony z bardzo duzom nawiązką - do tego dwa zagrania w ciągu tygodnia na łacznie + 470 pipsów które pokazałem wczesniej i w zasadzie czego chciec więcej ?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2011, 16:58 przez skalpel_szczecin, łącznie zmieniany 1 raz.