Szkoła Scalpingu
5 to naprawdę mało - od kiedy stosuje więcej luzu widze inne efekty. Zwłaszcza jak grasz w wiekszosci na edku a ta para potrafi płatac rózne psikusy
kolejne + 4 pipsiorki z edka - dołączenie do trendu, zwróc uwage jak cena respektuje poziomy - momentalnie po tym zagraniu poszło w górę i jest juz 8 pips dalej ( chyba nie musze tłumaczyc co by sie stało gdybym miał ustawione BE albo SL 5 pips
)
kolejne + 4 pipsiorki z edka - dołączenie do trendu, zwróc uwage jak cena respektuje poziomy - momentalnie po tym zagraniu poszło w górę i jest juz 8 pips dalej ( chyba nie musze tłumaczyc co by sie stało gdybym miał ustawione BE albo SL 5 pips

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Co do SL i BE, jak widzisz, to musisz sam sobie dopasować do techniki gry, ja mam SL z otwarcia 10 pips, średni SL to 6-7 pips, często zamykam na -4 jak widzę że nie jest tak jak ja chcę
co do BE , tu ustawiam po 6 pips, albo idzie albo nie, ale potrafi wyciąć BE i spaść, cóż, taka praca.
A w załączniku skalpik na edku

A w załączniku skalpik na edku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Otwierałem transakcję na rozpoczęciu nowej świecy i zamykałem gdy cena poszła w złą stronę o jakieś 2-3 pipsy.Widząc, że ostatnie kilkadziesiąt świec było spadkowych, a w okolicy nie było żadnych poziomów S/R prawdopodobieństwo, że kilka kolejnych słupków również będzie spadkowe było spore.
Kilka dni temu na M1 zauważyłem coś takiego:

Kilka słupków (zazwyczaj 4-6) tworzy linię trendu nachyloną pod małym kątem, by po chwili mocno się od niej odbić.
Pozdrawiam. Michał
Kilka dni temu na M1 zauważyłem coś takiego:

Kilka słupków (zazwyczaj 4-6) tworzy linię trendu nachyloną pod małym kątem, by po chwili mocno się od niej odbić.
Pozdrawiam. Michał