Jeszcze jedna uwaga.
Jeżeli sobie ustawicie w zleceniu np. 50 000 to czasami się zdarza że po zamnknięciu zleceń zmieni się Wam samoistnie warość na 100 000 przestrzegam,są to sporadyczne sytuacje lecz się zdarzają !.
Pozdrawiam.
Cyb moja ostatnia uwaga do Ciebie łopatka,wiaderko i do piaskownicy.
AliorTrader - ECN.
Witam.
Ważne, że real chodzi dobrze
Wersja demo i wersja real to są inne wersje Alior Tradera.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Demo się nie przejmuj. Niedłgo mają wymienić na nową wersję.zz pisze:Demo.MaRCHeW pisze:ZZ używasz demo czy real?
teraz chodzi wszystko super.
Pozdrawiam.
PS. piszę to po to aby to dopracowali ponieważ tak nie może być.
Ważne, że real chodzi dobrze

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Uwagi możesz kierować co najwyżej do swoich znajomych, nie do mnie.
Prawda jest taka że próbujesz być znawcą od wszystkich brokerów. We wszystkich możliwych tematach wypowiadasz się *BEZ POSIADANIA* tam rachunku real. No chyba że serio masz 4534546 kont - co też byłoby głupotą.
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ( może nie doczytałeś ) ale platforma demo nigdy nie odzwierciedla warunków rzeczywistych.
Na całe szczęście masa osób z tego forum ma najzwyczajniej w świecie polewkę z Twoich postów... Chociaż na to się przydajesz.
A teraz masz te swoje łopatki i idź zrobić babkę...
Prawda jest taka że próbujesz być znawcą od wszystkich brokerów. We wszystkich możliwych tematach wypowiadasz się *BEZ POSIADANIA* tam rachunku real. No chyba że serio masz 4534546 kont - co też byłoby głupotą.
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ( może nie doczytałeś ) ale platforma demo nigdy nie odzwierciedla warunków rzeczywistych.
Na całe szczęście masa osób z tego forum ma najzwyczajniej w świecie polewkę z Twoich postów... Chociaż na to się przydajesz.
A teraz masz te swoje łopatki i idź zrobić babkę...
MaRCHeW jesteś pewien że na realu nie ma tych niedoróbek?.MaRCHeW pisze:Demo się nie przejmuj. Niedłgo mają wymienić na nową wersję.
Ważne, że real chodzi dobrze Smile
Jeżeli ktoś z Aliora by to posumował byłbym zobowiązany,nie chciałbym tego przechodzić na real,a jeżeli taka sytuacja się zdarzy to jak z reklamacjami ?.
Zadałem konkretne pytanie zlecenie nie dało się zamknąć potwierdzenie wisiało na platformie, czy w takiej sytuacji będzie u Was systemie widoczne że chciałem zamnąć?.
Prosiłbym tych forumowiczów co grają ostro aby na to co napisałem zwrócili uwagę ,czy w realu też to występuje.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 5 minutach:
Witam.
AT real jest nowszą wersją niż platforma, która jest na demo. Alior ma to zmienić niedługo.
Ja miałem raz sytuację gdy nie mogłem zamknąć zlecania, ponieważ był jakiś zwis platformy. Reklamacja poszła, Alior sprawdził w logach serwera czy faktycznie próbowałem zamknąć pozycję na określonych przeze mnie poziomach i kasa była z powrotem na koncie w ciągu 2 dni.
Prócz tego w samej platformie masz panel "Rejestr zdarzeń", który pokazuje wszystko co robiłeś na platformie. Zawsze też możesz dołączyć do maila wyciąg z tego panelu dla potwierdzenia.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Alior Trader zawiera 40 "gotowych" wskaźników.wieraj pisze:Witam.
Mam pytanko.
Gdzie można znaleść gotowe wzkażniki do ProTradera.
Pozdr.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 5 minutach:
Witam.
Nie do końca wiem ZZ co Ty tam kombinujesz z tymi filtrami ale Alior Trader REAL działa eleganckozz pisze:MaRCHeW jesteś pewien że na realu nie ma tych niedoróbek?.MaRCHeW pisze:Demo się nie przejmuj. Niedłgo mają wymienić na nową wersję.
Ważne, że real chodzi dobrze Smile
Jeżeli ktoś z Aliora by to posumował byłbym zobowiązany,nie chciałbym tego przechodzić na real,a jeżeli taka sytuacja się zdarzy to jak z reklamacjami ?.
Zadałem konkretne pytanie zlecenie nie dało się zamknąć potwierdzenie wisiało na platformie, czy w takiej sytuacji będzie u Was systemie widoczne że chciałem zamnąć?.
Prosiłbym tych forumowiczów co grają ostro aby na to co napisałem zwrócili uwagę ,czy w realu też to występuje.
Pozdrawiam.

Ja miałem raz sytuację gdy nie mogłem zamknąć zlecania, ponieważ był jakiś zwis platformy. Reklamacja poszła, Alior sprawdził w logach serwera czy faktycznie próbowałem zamknąć pozycję na określonych przeze mnie poziomach i kasa była z powrotem na koncie w ciągu 2 dni.
Prócz tego w samej platformie masz panel "Rejestr zdarzeń", który pokazuje wszystko co robiłeś na platformie. Zawsze też możesz dołączyć do maila wyciąg z tego panelu dla potwierdzenia.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Tu http://protrader.org/scripting masz opisane wszystkie wskaźniki jakie są dostępne w Alior Traderze. Resztę musisz skonwertować samemu.wieraj pisze:Wiem, ale może coś więcej?Skonwertowac z Metatradera to jest troche roboty.
Poza tym jak skonwertować wskaźnik z .exe bo próbowałem i nie idzie a niektóre wskaźniki w MT mają tylko takie rozszerzenie.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Przy ostrym inwestowaniu same filtry się włączają.MaRCHeW pisze:Nie do końca wiem ZZ co Ty tam kombinujesz z tymi filtrami
Ten filtr to sobie przypilnuje,przypilnuje sobie też samoistną zmianę ustawień np. z 50 na 100 tyś.
Prosiłbym jednak aby odnieś się do tego Zlecenia STOP i LIMIT wchodzą bez problemu,natomiast MARKET mimo że potwierdza zlecenie nie wchodzi w ogóle,jeżeli wejdzie // zrealizuje /// zlecenie po STOP i LIMIT to owszem wejdzie w takiej sytuacji lecz nie można tego zlecenia zamknąć.
PYTANIE CZY jak weszły po MARKET , LIMIT i STOP i przy zamknięciu wyskakiwało potwierdzenie lecz to potwierdzenie wisiało na platformie czyli chyba nie potwierdziło.Moje pytanie co w takiej sytuacji?,czy reklamacja będzie uznana skoro nie zamneło pozycj,a potwierdzenie wisiało na platformie. CZY w TAKIEJ KONKRETNEJ SYTUACJI BĘDZIE GDZIEŚ POTWIERDZENIE w SYSTEMIE ŻĘ chciałem zamknąć mimo że potwierdzenie wisi na platformie..?
Dobrze by było jakbyście to zgłosili producentowi..
Jeszcze jedno pytanie w jakich godzinach jest czynny help desk ?.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,