purple

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

purple

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

dziennik z gry na M1, Bede tu wrzucał swoje wejścia, abym mógł lepiej wyciągać wnioski z swoich zagrań.

gram na 1,2,3+S/R. SL 5-7pip, Tp>10pip.

oczywiście wszelkie spostrzeżenia innych użytkowników mile widziane. :)
Ostatnio zmieniony 12 maja 2011, 11:08 przez siersciuch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

1.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

2.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

3. troche spóźnione wejście i na ciągane za bardzo, przez co TP musiał by być mniejsze i sl większe. Ale na szczęście zamknąłem wcześniej bo musiałem wyjść.

wniosek: Graj od oporów, a nie od lini trendu, pamiętając o RR.

a i na jedno zlecenie wychodzi 0,2%. niema co szaleć :D. Nie chce trzepać kokosów, tylko sie utrzymać
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

Widzę po screenach że wchodzisz niemal od razu po tym jak cena dobije do upatrzonego poziomu. Ja zauważyłem że lepiej jest jak cena konsoliduje się chociaż kilka minut w strefie s/r. Taka konsola daje sygnał że popyt lub podaż nie jest aż tak silna by przepchnąć cenę przez poziom co zwiększa prawdopodobieństwo odbicia ceny od poziomu s/r. Ale to tylko moje subiektywne zdanie.
Tak w ogóle powodzenia życzę :)

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Dla mie kilka minut jest juz za długo. Nie gram wtedy kiedy cena odbija od S/R tylko jak ją dotknie z nadzieją, ze odbije. Tylko czesto gesto musze czekać z 5 sekund na zrealizowanie zlecenia w tym przypadku jest to dosyć długo, niewiem czy to wina kompa, czy brokera, z serwerem mam 70ms pig wiec nie dużo.
grafmax pisze: Ja zauważyłem że lepiej jest jak cena konsoliduje się chociaż kilka minut w strefie s/r.
tak, ale Ty przez to masz pewnie wieksze TP, ja celuje na 10-15 pips. Umie średnia dlugość tranzakcji to 1-2 minuty. Jak widzisz umie wszystko rozstrzyga się w przeciągu max 5 świec, średnio 1-2 wystaczy, Avg. Trade Length: 1m , zobaczymy jaka będzie później średnia. Przeco nie musze się martwic innymi S/R które stoją pod rodze do TP.

Dzięki za wpis i za powodzonko :D, pogram zobacze czy sie sprawdza moje podejście do gry.
Jestem otwarty na wszelkie spostrzeżenia. :)
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

4. naciagany opór.....

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

przegapiłem dobry setup na 10 pip. Ogólnie nie ma co sie spieszyć predzej czy później coś sie trafi. Lepiej dwa dobre trejdy niz 10 na siłe.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

5. Opór musi byc widoczny prawie co do pipsa, max przebity knotem, nie ciałem świecy/świec.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

6. Wszystko zgodnie z plane, ale nie wypaliło, żaden system nie daje 100% skutecznosci, wiec niema co sie wkurzać :). Zobaczymy ile ten bedzie dawał, tylko dalej bez względnie muszę trzymać się planu.

ODPOWIEDZ