Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Spekulant83 pisze:
PS. Kiedyś u DiNapolego wyczytałem, że była konferencja na której rzekomo obalono publicznie metody oparte na Fibo...on się cieszył po tym i stwierdził, że to lepiej dla niego metody bo im więcej ludzi zna ją tym większe zakłócenia w dokładności mogą być...też jakoś głęboko (nie z powodu tej opinii) jestem przekonany, że upubliczniona metoda może z czasem stosowana masowo spartaczyć jej precyzyjność...właśnie nie wiem jednej rzeczy - czy to twierdzenie przy PRICEACTION ma w ogóle zastosowanie.
Pan DiNapoli powtarza po prostu brokerska śpiewkę, rynek sam ewoluuje i automatycznie eliminuje nie do końca dopracowane systemy. Znajomy kiedyś mi opowiadał (pracował przez jakiś czas u X brokera), że szereg mitów wypuścili brokerzy, po to aby ludzie nie dzielili się wiedzą/techniką, bo w końcu jeśli wszyscy naucza sie zarabiać, to kto będzie tracił? Świetna propaganda poszła w świat i jeszcze długo będzie się trzymać.

Pozdrawiam.
PS. Świetny dziennik coś nowego jak dla mnie :wink:

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Spekulant83 pisze:Konsolka przy pierwszym trade przy najbliższym spotkaniu z ceną została pokonana później potraktowałem ją jako opór na zasadzie zmiany biegunów (Nison). Czy ta zasada tak jak przy poziomach S/R tutaj także jest zasadna CZY lepiej jej się nie trzymać? (Pytanie zadane bez testów historycznych tej metody - dopiero wdrażam się). Ogólnie wrzuciłem to pod ocenę czy prawidłowy tok myślenia przyjąłem.
Ogólnie powiem że nie rozumiem pytania. Może jestem zmęczony trochę ale gmatwa mi się trochę. Ale powiem że postaraj się myśleć co się kryje za tymi poziomami. Bo chodzi Ci chyba o to czy po przebiciu nadal poziom ma działaś. Opowiedz historię. Nie będę pisał tylko może narysuję.
Obrazek[/URL]

@edit Powinno być 1. Ilość sprzedjących przewyższyła kupujących. lol ide się przekimać...
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

admkowal pisze:
Spekulant83 pisze:Konsolka przy pierwszym trade przy najbliższym spotkaniu z ceną została pokonana później potraktowałem ją jako opór na zasadzie zmiany biegunów (Nison). Czy ta zasada tak jak przy poziomach S/R tutaj także jest zasadna CZY lepiej jej się nie trzymać? (Pytanie zadane bez testów historycznych tej metody - dopiero wdrażam się). Ogólnie wrzuciłem to pod ocenę czy prawidłowy tok myślenia przyjąłem.
Ogólnie powiem że nie rozumiem pytania. Może jestem zmęczony trochę ale gmatwa mi się trochę. Ale powiem że postaraj się myśleć co się kryje za tymi poziomami. Bo chodzi Ci chyba o to czy po przebiciu nadal poziom ma działaś. Opowiedz historię.

@edit Powinno być 1. Ilość sprzedjących przewyższyła kupujących. lol ide się przekimać...
Ok oświeciło mnie. Przypomniałem sobie to co czytałem wiele lat temu o psychologii rynków finansowych. Ten schemat jest OK. Wyjaśnienie również.
Dzięki. Masz niezłą psychikę. DZIAŁAJ DALEJ!

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

inwestor86 pisze:typ 2 jest lepszy, popraw to really na screenach Wink
No faktycznie to "really" jest obciachowe...
inwestor86 pisze:fajny dziennik, widze, ze sledzisz SS i reda, dobra droga
Gdzie reda można śledzić ?

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

bigben pisze:
Gdzie reda można śledzić ?
tu
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=230888

pozdro
The irresistible force met the immovable object

CannabisWhisky
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: CannabisWhisky »

admkowal pisze:
inwestor86 pisze:typ 2 jest lepszy, popraw to really na screenach Wink
teraz już nie będę poprawiał, ale fakt literówka wpadła :) dzięki

a typ 2 jest lepszy, ale to było pytanie retoryczne żeby samemu wpaść dlaczego :)
Cześć! Jestem początkującym na tym forum... i zastanawiam się dlaczego typ 2 jest lepszy ? Proszę o jakieś wyjaśnienie dla laika. Dzięki!

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

CannabisWhisky pisze: Cześć! Jestem początkującym na tym forum... i zastanawiam się dlaczego typ 2 jest lepszy ? Proszę o jakieś wyjaśnienie dla laika. Dzięki!
admkowal pisze:A co Ci mówi logika w tym wypadku? Łatwiej jest kontynować ruch czy zacząć przeciwny? Czyli w którym stosunek kupujących do sprzedających zmienił się bardziej diametralnie?

typ 2 jest silniejszy bo oznacza wieksza ilosc kupujacych/sprzedajacych ( wieksze zlecenia) w miejscu zwrotu ceny

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

"Really" wprowadza ŧeż pewne zamieszane - choć znam koncepcje SS to za pierwszym razem nie skojarzyłem o co chodzi z tym "really" :D.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

bigben pisze:"Really" wprowadza ŧeż pewne zamieszane - choć znam koncepcje SS to za pierwszym razem nie skojarzyłem o co chodzi z tym "really" :D.
specjalnie dla Ciebie dodałem informacje żebyś się nie zamieszał.

Obrazek
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Pierwsza stratna od dwóch tygodni dokładnie od 29.04 ale z mojej winy. Poziom ewidetnie kiepski ale cóż nie wytrzymałem.

Obrazek

Obrazek
profit spada do 147,3 -(30/3)=137,3 a real do 4% zysku
trading is waiting
--

AK

ODPOWIEDZ