wyjaśnienie wejścia
post z Sro 11-05-2011, 16:08 drugi screen, zapraszamquapi pisze:1. Wg jakich zasad wybierasz świeczkę do wyznaczanie supp/dem? Doczytałem na ff, że dla supply biorą korpus i cień górny, dla demand korpus i cień dolny - ale nigdzie, również u Ciebie, nie znalazłem jasnych zasad wg których wybierasz samą świecę w danym TF. Czy jest to - dla demand ostatnia świeczka spadkowa poprzedzająca momentum w górę? znalazłem kilka stref demand narysowanych w oparciu o swiecę up.
post Sro 11-05-2011, 17:30 wypunktowanequapi pisze:2. Moment wejścia - np. w shorta - wg tego co piszesz wchodzisz na zetknięciu knota z dolnym poziomem supply, wg wątków z ff - oni czekają na potwierdzenie PA, - nie wiem, pinbar, BeOB itd.
żyje swoim życiem tyle że ja już na nim nie gram, wchodze bez zarzadzania pozycją na innym demo tylko zeby wrzucic poziomy do dziennika, a na czarno są poziomy z reala.kupidyn pisze:konto na myfxbook Red jest martwe? Bo na screnach widzę ze jakieś pozycje zajmujesz, ale na myfx się już nie pojawiają?
teraz już nie będę poprawiał, ale fakt literówka wpadłainwestor86 pisze:typ 2 jest lepszy, popraw to really na screenach Wink
matura zdanaSpekulant83 pisze:Powodzenia na...maturze.
ok, dzieki za odpowiedz, poogladam po poludniu w wolnej chwiliadmkowal pisze:post z Sro 11-05-2011, 16:08 drugi screen, zapraszamquapi pisze:1. Wg jakich zasad wybierasz świeczkę do wyznaczanie supp/dem? Doczytałem na ff, że dla supply biorą korpus i cień górny, dla demand korpus i cień dolny - ale nigdzie, również u Ciebie, nie znalazłem jasnych zasad wg których wybierasz samą świecę w danym TF. Czy jest to - dla demand ostatnia świeczka spadkowa poprzedzająca momentum w górę? znalazłem kilka stref demand narysowanych w oparciu o swiecę up.
post Sro 11-05-2011, 17:30 wypunktowanequapi pisze:2. Moment wejścia - np. w shorta - wg tego co piszesz wchodzisz na zetknięciu knota z dolnym poziomem supply, wg wątków z ff - oni czekają na potwierdzenie PA, - nie wiem, pinbar, BeOB itd.
.