Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Obrazek
wyjaśnienie wejścia
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

Wątek bardzo wartościowy. Posługuję się tylko PA, przejrzałem przez chwilę dopiero na niego trafiłem ale nic z tego nie rozumiem jeszcze (tzn. tej koncepcji)...co za zaćmienie :/

Będę tu zaglądał regularnie.

Powodzenia na...maturze. Piękny start w takim wieku i na takim poziomie...widzę to kolorowo. Życzę sukcesów!

PS. Czytam powoli wątek i przypominam sobie o maturze Twojej...niby wiek nieistotny ale ja przypominam sobie moje czasy...ileż ja czasu zmarnowałem...nie będę po polsku ukrywał emocji: masz wielki potencjał, podziwiam Cię i jest duże prawdopodobieństwo, że odniesiesz sukces. BRAWO! Piękny wątek...wzbogaci PA jako takie. Trzymaj fason - olej otoczenie....osiągniesz sukces na FX (zarobisz) i wszystko samo przyjdzie.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2011, 12:14 przez Spekulant83, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

quapi pisze:1. Wg jakich zasad wybierasz świeczkę do wyznaczanie supp/dem? Doczytałem na ff, że dla supply biorą korpus i cień górny, dla demand korpus i cień dolny - ale nigdzie, również u Ciebie, nie znalazłem jasnych zasad wg których wybierasz samą świecę w danym TF. Czy jest to - dla demand ostatnia świeczka spadkowa poprzedzająca momentum w górę? znalazłem kilka stref demand narysowanych w oparciu o swiecę up.
post z Sro 11-05-2011, 16:08 drugi screen, zapraszam

quapi pisze:2. Moment wejścia - np. w shorta - wg tego co piszesz wchodzisz na zetknięciu knota z dolnym poziomem supply, wg wątków z ff - oni czekają na potwierdzenie PA, - nie wiem, pinbar, BeOB itd.
post Sro 11-05-2011, 17:30 wypunktowane

kupidyn pisze:konto na myfxbook Red jest martwe? Bo na screnach widzę ze jakieś pozycje zajmujesz, ale na myfx się już nie pojawiają?
żyje swoim życiem tyle że ja już na nim nie gram, wchodze bez zarzadzania pozycją na innym demo tylko zeby wrzucic poziomy do dziennika, a na czarno są poziomy z reala.
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

inwestor86 pisze:typ 2 jest lepszy, popraw to really na screenach Wink
teraz już nie będę poprawiał, ale fakt literówka wpadła :) dzięki

a typ 2 jest lepszy, ale to było pytanie retoryczne żeby samemu wpaść dlaczego :)
Spekulant83 pisze:Powodzenia na...maturze.
matura zdana :)
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

admkowal pisze:
quapi pisze:1. Wg jakich zasad wybierasz świeczkę do wyznaczanie supp/dem? Doczytałem na ff, że dla supply biorą korpus i cień górny, dla demand korpus i cień dolny - ale nigdzie, również u Ciebie, nie znalazłem jasnych zasad wg których wybierasz samą świecę w danym TF. Czy jest to - dla demand ostatnia świeczka spadkowa poprzedzająca momentum w górę? znalazłem kilka stref demand narysowanych w oparciu o swiecę up.
post z Sro 11-05-2011, 16:08 drugi screen, zapraszam

quapi pisze:2. Moment wejścia - np. w shorta - wg tego co piszesz wchodzisz na zetknięciu knota z dolnym poziomem supply, wg wątków z ff - oni czekają na potwierdzenie PA, - nie wiem, pinbar, BeOB itd.
post Sro 11-05-2011, 17:30 wypunktowane
.
ok, dzieki za odpowiedz, poogladam po poludniu w wolnej chwili
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

admkowal pisze:
wejście na 3 części. 1/3 na +10, 1/3 na +30
ostatnia 1/3 na 27 wyszedłem na danych

druga transakcja po danych
1/3 na 10
2/3 na 3

Obrazek

Obrazek
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek

Obrazek
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

1/3 na 10
1/3 na 20
1/3 be+7
Obrazek
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek

nie wiem jeszcze zobacze na sytuacje, ale coś zmęczony jestem już dzisiaj od z 8 z Shadim polujemy na poziomy. No i zszedłem na M1 nawet z poziomami dlatego to dość wycięczające.

@edit póki co dziś (10+30+27+10+3+3+10+20+7)/3=40
razem 107,3+40=147,3
na real 5,64% przy ryzyku 1,5% na całą transakcje czyli na sumę trzech pozycji
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

Jeszcze nie przejrzałem całego wątku. Idę po kolei. Zastanawiam się, czy pierwszy trade (obydwa zyskowne) jest zasadny. Ten drugi to oczywistość - piękne wejście zgodnie z trendem.

Konsolka przy pierwszym trade przy najbliższym spotkaniu z ceną została pokonana później potraktowałem ją jako opór na zasadzie zmiany biegunów (Nison). Czy ta zasada tak jak przy poziomach S/R tutaj także jest zasadna CZY lepiej jej się nie trzymać? (Pytanie zadane bez testów historycznych tej metody - dopiero wdrażam się). Ogólnie wrzuciłem to pod ocenę czy prawidłowy tok myślenia przyjąłem.

Dzięki za ten post. Na bazie własnego doświadczenia podobnymi rzeczami się posługiwałem jednak to były moje metody i trochę kulawe. Ta metoda jest jak domknięcie i skorygowanie wszystkich negatywów mojej. Dzięki, że nie muszę drugi raz koła tworzyć.

PS. Kiedyś u DiNapolego wyczytałem, że była konferencja na której rzekomo obalono publicznie metody oparte na Fibo...on się cieszył po tym i stwierdził, że to lepiej dla niego metody bo im więcej ludzi zna ją tym większe zakłócenia w dokładności mogą być...też jakoś głęboko (nie z powodu tej opinii) jestem przekonany, że upubliczniona metoda może z czasem stosowana masowo spartaczyć jej precyzyjność...właśnie nie wiem jednej rzeczy - czy to twierdzenie przy PRICEACTION ma w ogóle zastosowanie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ