marcin.ino

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

popraw link do myfxbook bo nic tam nie widać jeśli możesz.

Ile już grasz na forexie? Bo jeśli nie wiedziałeś do dzisiaj kiedy można sl ustawić, to możliwe że dużo rzeczy przed tobą, także śmiało się pytaj, wszyscy pomogą i podpowiedzą.

A i właśnie, jakim systemem grasz, na jakie tp polujesz, kiedty wchodzisz kiedy wychodzisz (chociaż jako że grasz bez sl to nigdy nie wychodzisz na tarczy tylko z tarczą :D )

marcin.ino
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marcin.ino »

gram depozytem dolarowym dlatego ze gdy grałem PLN miałem większe ciśnienie nawet gdy było to +44 zł to jakoś docierało do mnie ze można dużo zyskać i się stresowałem nawet na demo . 1.4335 kolejny opór na parze eur/usd to dobrze mama nadzieję ze przed snem jeszcze wiele zyskam . Będę podnosił stopa na każdym z oporów .fajnie ze coś tak potrzebnego odkryłem teraz już nie muszę zamykać sam transakcji zrobi to za mnie komp

marcin.ino
Stały bywalec
Stały bywalec

0.1 lota interesuje mnie tp od 30- 100 pipsów ale i mniejszym też się zadowolę o ile to będzie wynikało z mojej analizy że czas zamknąć zlecenie . Ja gram od 1,5 roku niecałe nie przywiązywałem przez ten czas uwagi do szczegułów Wiedziałem ze można Sl ustawić tylko dla mojej strategi jest to najważniejsze aby można je było ustawić po zawartym zleceniu a tego nie potrafiłem tylko tygi3r mi powiedział

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

ale to i wiesz, że nie tylko sl można ustawić ale i tp?

marcin.ino
Stały bywalec
Stały bywalec

zamykał będę transakcje ręcznie albo SL z TP nie będę korzystać . Uczestniczyłem przez pewien czas w szkoleniach na globtrex .com i tak poza tym to długo szlifowałem moją strategię .Także początek mam jak widzicie na razie udany po pierwszym dniu 58$ zysku moim sukcesem było już to że przekroczyłem depozyt 2000 usd przy kwocie 300$ a takze niedawno zrobiłem z 300$ w 1,5 miesiąca 4700$ także myślę ze strategia się sprawdza tylko trzeba jeszcze się samemu dokształcić

marcin.ino
Stały bywalec
Stały bywalec

tak ale jest mi trudno określić do jakiego miejsca będzie zmierzał TP

marcin.ino
Stały bywalec
Stały bywalec

przyznam się że nie znam typowego słownictwa dla forexu wiec proszę aby Ci wszyscy który komentują czy też czegoś się dopytują mieli to na względzie :oops:

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

marcin.ino nie ustalając tp ani sl nie znasz r/r tym samym nie wiesz czy Twoje wejście jest opłacalne, czy ryzyko jest warte zysków.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

marcin.ino
Stały bywalec
Stały bywalec

stratę ustalam na poziomie 15-30 pipsów wtedy się wycofuję z transakcji trudno jest mi przewidzieć długość trendu wiec nie używam tp

marcin.ino
Stały bywalec
Stały bywalec

na tą chwilę mam ustawione Sl powyżej transakcji kupna różnica wynosi 9 pipsów tak że tą kwotę już mam zapewnioną i o to mi się rozchodziło gdy trend się odwróci to nie dojdzie mi do 0 czy poniżej lini kupna dlatego tak bardzo mi się spodobało ustawienie sl

ODPOWIEDZ