AliorTrader - ECN.
W załączniku porównanie mniej więcej takiego samego wycinka wykresu. W MT4 wygląda wg mnie dużo bardziej czytelnie.
Czy jest możliwość pogrubienia barów na wykresie?
Gdzieś się natknąłem na ustawianie ilości pikseli ale nie dotyczyło to wykresów.
Czy jest możliwość pogrubienia barów na wykresie?
Gdzieś się natknąłem na ustawianie ilości pikseli ale nie dotyczyło to wykresów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Bywalec
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Krzysztof1978 pisze:Działa wam Alior Trader real ?
Bo u mnie coś zawiesiło się
Dodano po 1 minutach:
już działa Smile
Nie no panowie żarty sobie stroicie.ascende pisze:Co się dzieje ? - U mnie nie działa.
Już działa.
Dodano po 53 minutach:
Jest ktoś z aliora? Cały czas jest problem z połączeniem...
Rozłączy wam połączenie i zamiast chwilę poczekać albo zadzwonić na infolinie lub jakoś inaczej skontaktować się z brokerem to trzepiecie posty bez opamietania żeby sobie minutę później odpowiedzieć samemu że już działa.
O co wam chodzi? Chyba żeby wkurzyć modów i zrobić śmietnik.

A potem płacz z lamet że ciężko znaleźć w temacie to czego się szuka.
Panowie jesteście nowymi userami więc wam na razie ten śmietnik daruję.
Następnym razem będę usuwał i warnował.
Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Dobra a teraz wtrącę swoje trzy grosze, bo przeglądałem umowę. Jest tam mowa m.in. o zagranicznych partnerach, ale nikt nie wymienia w niej LP z nazwy (a chociaż w załączniku by się przydało). O tym wiemy tylko ze strony.
Dwa. Z tego co wiem, jak na razie deale idą do Barclays, a ten jest dla nich market makerem. Ten prowadzi też swoją własną platformę. W związku z tym, skoro i tak jest stroną transakcji, to czemu nie założyć konta u nich, na lepszych warunkach?
Trzy. Do kogo mam zgłaszać reklamacje, jeżeli platforma wisi sporą część dnia? Ok, mogę zamknąć tam konto, ale poważne ECN zapewniają bezawaryjność.
Moim zdaniem oni są po prostu pośrednikiem do MM, który nazwał się trzema literkami ECN.
Wiem, zaraz posypią się liczne posty przeciw temu, co piszę, ale naprawdę, na razie nie ma się czym zachwycać. Bo wybaczcie, ale znam o wiele lepszych brokerów.
Jak się zbiorę to zbiorę informacje i coś o tym więcej napiszę.
Zastrzegam, że to tylko moje zdanie i nie podkupuje mnie konkurencja
Dwa. Z tego co wiem, jak na razie deale idą do Barclays, a ten jest dla nich market makerem. Ten prowadzi też swoją własną platformę. W związku z tym, skoro i tak jest stroną transakcji, to czemu nie założyć konta u nich, na lepszych warunkach?
Trzy. Do kogo mam zgłaszać reklamacje, jeżeli platforma wisi sporą część dnia? Ok, mogę zamknąć tam konto, ale poważne ECN zapewniają bezawaryjność.
Moim zdaniem oni są po prostu pośrednikiem do MM, który nazwał się trzema literkami ECN.
Wiem, zaraz posypią się liczne posty przeciw temu, co piszę, ale naprawdę, na razie nie ma się czym zachwycać. Bo wybaczcie, ale znam o wiele lepszych brokerów.
Jak się zbiorę to zbiorę informacje i coś o tym więcej napiszę.
Zastrzegam, że to tylko moje zdanie i nie podkupuje mnie konkurencja

Trade what you see, NOT what you hear or think
-
- Stały bywalec
Drogi Panie,obra a teraz wtrącę swoje trzy grosze, bo przeglądałem umowę. Jest tam mowa m.in. o zagranicznych partnerach, ale nikt nie wymienia w niej LP z nazwy (a chociaż w załączniku by się przydało). O tym wiemy tylko ze strony.
Wielu z naszych partnerów zastrzegło sobie prawo do wykorzystania ich nazw i logo - jest to normalna praktyka biznesowa.
Muszę sprostować Pańskie słowa...otóż transakcje zawierane są z ok. 14 bankami oferującymi płynność, Barclays Capital działa w imieniu Alior Banku jako Prime Broker, co oznacza że rozlicza dla nas transakcje ze wszystkimi bankami (Barclays posiada odpowiednie umowy wielostronne). Zapewniam że warunki oferowane przez BM Alior Bank dzięki wielości źródeł kwotowań są naprawdę godne polecenia, decyzja jednak zawsze powinna pozostać w gestii Inwestora.Dwa. Z tego co wiem, jak na razie deale idą do Barclays, a ten jest dla nich market makerem. Ten prowadzi też swoją własną platformę. W związku z tym, skoro i tak jest stroną transakcji, to czemu nie założyć konta u nich, na lepszych warunkach
Jak wspomniałem powyżej rolą BM Alior Banku jest sprawne administrowanie systemem transakcyjnym oraz sprawowanie pieczy nad poprawnością rozliczeń z Klientami oraz partnerami. W związku z tym wszelkie reklamacje czy uwagi do działania samej platformy powinno się składać do BM Alior Banku.Trzy. Do kogo mam zgłaszać reklamacje, jeżeli platforma wisi sporą część dnia? Ok, mogę zamknąć tam konto, ale poważne ECN zapewniają bezawaryjność.
Zapewniam że systemy bezawaryjne nie istnieją - każdy z systemów jest mniej czy bardziej zawodny, dlatego też postawiliśmy na współpracę z jednym z liderów handlu elektronicznego na świecie - firmę Integral.
Z technicznego punktu widzenia ma Pan rację - każde z kwotowań pochodzi od Market Makera. Tym co odróżnia nasz system (ECN) jest to że ceny bid i ask pochodzą w większości przypadków z różnych banków (bardzo rzadko zdarzy się że ten sam bank zakwotuje najlepszą cenę kupna oraz sprzedaży na danej parze walutowej). Dodatkową korzyścią jest to że wszystkie zlecenia Klientów BM Alior Banku (SL,TP Trailing Stop) są dla innych uczestników rynku widoczne jako "Market".Moim zdaniem oni są po prostu pośrednikiem do MM, który nazwał się trzema literkami ECN.
Nie aspirujemy do miana najlepszego brokera FX - po prostu wsłuchujemy się w głosy Klientów i staramy się spełniać ich wymagania. Cieszymy się jednocześnie, że wielu Klientów jest zadowolonych z poziomu obsługi - to daje Nam siłę do jeszcze wydajniejszej pracy.Wiem, zaraz posypią się liczne posty przeciw temu, co piszę, ale naprawdę, na razie nie ma się czym zachwycać. Bo wybaczcie, ale znam o wiele lepszych brokerów
Bogumił Nurkiewicz
Manager ds. Platform Transakcyjnych
Biuro Maklerskie Alior Banku
Manager ds. Platform Transakcyjnych
Biuro Maklerskie Alior Banku
Witam,
Mam problem z uruchomieniem platformy. Przesiadłem się na inny komputer i platforma nie może/ nie chce nawiązać połączenia z serwerem, przy czym wyświetla się komunikat przy sprawdzaniu połączenia w ustawieniach: "Upłynął limit czasu operacji". Problem leży po mojej stronie lecz nie wiem w czym rzecz...
Pozdrawiam.
-------------------------
Problem rozwiązany. Jeżeli ktoś spotka się z ww. komunikatem wystarczy zaznaczyć opcję logowanie bezpieczne.
Mam problem z uruchomieniem platformy. Przesiadłem się na inny komputer i platforma nie może/ nie chce nawiązać połączenia z serwerem, przy czym wyświetla się komunikat przy sprawdzaniu połączenia w ustawieniach: "Upłynął limit czasu operacji". Problem leży po mojej stronie lecz nie wiem w czym rzecz...
Pozdrawiam.
-------------------------
Problem rozwiązany. Jeżeli ktoś spotka się z ww. komunikatem wystarczy zaznaczyć opcję logowanie bezpieczne.
gupiś.