freshman89 pisze:chcialem zapoznac sie z MACD ale po odpaleniu w mt4 zobaczylem tylko jedna przerywana linie a w ksiazce mam napisane, ze powinny byc 2. W ustawieniach mam szybkie ema 12 wolne 26 a macd sma 9. gdzie ta druga linia??
to przede wszystkim zależy od tego z jak wysokiej dźwigni korzystasz, przykładowo dźwignia 1:500 pozwoli Ci otworzyć znacznie większą pozycję niż dźwignia 1:100.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Więc zakładając, że masz kapitał w wysokości 1000 zł możemy stwierdzić że przy lewarze 1:200 dysponujesz 200 000 zł (1000*200). Jeden lot wynosi zawsze 100 000 waluty bazowej. Jeśli więc walutą bazową jest złoty, tak jak w parze chociażby PLN/USD to stać Cię na kupno 2-óch lotów.
W przypadku pary walutowej EUR/USD kupujesz Euro stąd też przy kapitale 1000 zł stać Cie na mniej. Dopiero przy kapitale 1000 euro mógłbyś kupić wspomniane 2 loty.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
mam pare pytan odnosnie swieczek. Czy kazdy pin bar jest najzwyklejszym młotem lub spadajaca gwiazda?
Slyszeliscie o inside day? jest to formacja inside bara, w ktorej kazda nastepna swieca zamyka sie w obszarze poprzedniej. Nie znalazlem o tej formacji za duzo a jestem ciekaw jej skutecznosci i konkretnie jak z niej skorzystac, grac na kontunuacje czy zmiane trendu.
Czy formacje in + out + pin lub out + in bar itp sa mocniejsze wystepujac jednoczesnie? np pinbar(badz zwykla swieca) w ktoegro obszarze zamykaja sie z obu stron swiece.