Propozycje zmian regulaminu dotyczące multikont

Komunikacja do i od admina i moderatorów forum, ogłoszenia, komunikaty.
nash
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nash »

nemezzis pisze:@nash, chyba mozna sie logowac z roznych ip, posiadanie kilku kont na 1 ip jest niemile widziane.
Tyle ze w przeciagu swojej kariery na forum kilka osob moglo sie zalogowac np. z hotspota centrum handlowego. Tak samo jak kilka osob zalogowalo sie sporadycznie z ip xtb.
Moim zdaniem temat ten powinien raczej dotyczyc osob ktora rejestruja kilka kont na forum w celu osiagniecia jakiegos celu udzielajac sie glownie w jednym temacie... tj. pierwszy post=spam/reklama -> z drugiego konta drugi post wychwalajacy post poprzednika itd. Jak mozna w ogole brac pod uwage konta takie jak noob'a ktory zalozyl je kilka lat temu, a w przeciagu ostatnich miesiacy wyslal kilka postow z ip kogos innego (tj. akurat w tym przypadku xtb).

Co do ujawnienia informacji o pracodawcy - jedyny minus tej sprawy jaki widze to taki, ze np. ktos z wyzszych wladz xtb trafiajac akurat na to forum moglby stwierdzic ze jego pracodawcy powiedzmy zle sie wyrazaja o firmie czy pisza jakies bezsensowne posty, co mogloby sie wiazac z jakimis konsekwencjami.
Pomijajac powyzszy aspekt ujawnienie informacji o przynaleznosci danego uzytkownika do danego brokera/banku etc. moim zdaniem mialoby same plusy. Tyle ze nalezaloby rygorystycznie karac userow za obrazanie czy jakiekolwiek uprzedzenia do owych "ujawnionych pracownikow" z powodow przynaleznosci wyzej wspomnianych do danej firmy.

Z mojej strony EOT, swoje zdanie wyrazilem, a wladze forum i tak zrobia co beda uznawaly za stosowne :wink:

sebastos
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sebastos »

to ja może z trochę innej beczki, ale kilkukrotnie w tym temacie pojawiał się wątek ograniczeń technicznych. w takim razie może konwersja na myBB?
Obrazek

Awatar użytkownika
nemezzis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nemezzis »

Nash. Ja na to forum loguje sie z 1 ip stacjonarnego, oraz czasami z telefonu, nie wiem jak jest z telefonem bo sie porusza sporo, wiec moze mam 2 ip albo kilkanascie roznych. A jak pojade zagranice i napisze stamtad, albo wroce do Pl i napisze z PL. To normalne ze bede sie logowal z innych IP, co w tym zlego. To ciagle jeden ja.
Hot spot. Fakt 1 ip, duzo uzytkownikow, Modzi moga dojsc skad jest IP, skoro znalezli ze to jest Z Bossy to znajda ze to jest z HotSpot. Chyba nie sa tacy ograniczeni zeby zbanowac hotspota :)))))))
Z hotspota bedzie mieszanka, przypadkowe czasy, przypadkowi ludzie, nieregularnie, weekendy, zupelnie inny wzorzec niz z Bossy np.

Jak pracodawca dojdzie ze to jego pracownik, po IP, po nicku?
Wniosek taki ze pracodawca moze inwigilowac pracownika i forum, a zwykly user ma nic nie wiedziec i byc zadowolony?
Skoro ktos wspomnial Konstytucje, to jak ona ma sie do tego? to tak polzartem.
Alior jedynie dobrowolnie wystawil p.Bogumila. Inni maja lovery i tym podobne. Bossa tez sie ukrywala...
Tez uwazam ze im wiecej wiemy tym lepiej, zbyt drazliwe tu sa tematy.
To nie forum motoryzacyjne gdzie kazdy moze napisac jaka to zarobiasta moja fura jest. :(
Ave Nash :)
Demo obrazuje mozliwosci Twego Umyslu.
Real - poziom zakucia.

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

edit:
wyslany priv do moda

Dodano po 20 minutach:
nash pisze:Jak mozna w ogole brac pod uwage konta takie jak noob'a ktory zalozyl je kilka lat temu, a w przeciagu ostatnich miesiacy wyslal kilka postow z ip kogos innego (tj. akurat w tym przypadku xtb).
Good point.
Nadgorliwosc to nie jest dobra cecha...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Odpowiem tutaj zamiast na PW.
Żeby zostało dla potomnych.

Prędzej czy później niektórzy userzy tutaj zaczną pracować dla różnych instytucji.
Brokerów, banków itp.
Ale gdy piszą w godzinach pracy z adresu IP pracodawcy to w tym momencie wypowiadają się w jego imieniu.
Nikt mi nie wmówi że ta osoba jest w tym momencie osobą prywatną.
Inni brokerzy informują nas że będą ich przedstawiciele udzielać się na forum i sprawa jest jasna.
Tutaj takiej informacji nie było.
5 dni czekałem z udzieleniem ostrzeżeń.
Jedynym wyjściem z tej sytuacji byłaby informacja od kogoś z XTB że te osoby są przedstawicielami tej firmy i wypowiadają się w jej imieniu.
Nikt tego nie zrobił.
Ja osobiście nie będę przeprowadzał śledztwa i sprawdzał wiarygodności historii które mi są przedstawiane.

Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Domniemuje ze mie odp wiec ja tez odp tutaj zeby zostalo dla potomnych.

1) Nie jestem pracownikiem XTB.
2) Noob zadeklarowal sie ze pracuje w XTB, ja deklaruje ze nie pracuje. Ja i Noob mamy 2 razy dluzszy staz niz szanowny moderator, wiec chociazby z racji tego istnieje chyba wystarczajaca wiarygodnosc zeby wierzyc naszym slowom.

3) Co xtb obchodzi ze Noob sie wypowiada na rozne tematy na jakims forum?? Mial poprosic o jakies pismo ze jest pracownikiem? To jeszcze bym zrozumial, (choc to idiotyczne bo wystarczylo go zapytac...), tylko nie bardzo rozumiem jak ja mam udowodnic ze nie jestem wiebladem?

Kolejny raz piszesz o tych 5 dniach, ale powiedz, czemu ktos mialby tu w ogole zagladac? Ja zajrzalem jak dostalem ostrzezenie z kosmosu...

Skoro osobiscie nie masz zamiaru zajmowac sie tematem to po co go zaczynales???

Jeszcze raz nalegam o wskazenie punktu w regulaminie ktory zlamalem. Nigdy nie mialem tu innego konta wiec mutikonto do mnie nie przemawia, szczegolnie ze w regulaminie taki termin sie nie znajduje.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

No cóż odbierasz to jak jakiś atak na Twoją osobę.
Ja do Ciebie nic nie mam.
Masz staż dwa razy większy i co z tego? Ja jestem dwa razy starszy od Ciebie i czy to ma coś znaczyć?
XTB nic nie obchodzi jeśli robi to prywatnie w domu. Pisząc z pracy będąc pracownikiem z adresu IP wypowiada się w imieniu firmy.
No ale coż Ty będziesz bronił swojego i ja to rozumiem. Normalna reakcja.
Dlatego nie wdaje się w dyskusję.
Temat ten jak nazwa wskazuje został założony po to żeby takich sytuacji uniknąć.
I na ten temat mogę porozmawiać.
Dostałeś ostrzeżenie za multikonto a nie to co napisałeś.
Przykro mi że juz nie pracujesz w XTB ale to Ty się zalogowałeś z ich adresu IP.
Więc jedyne co możesz zrobić to wytłumaczyć użytkownikom jaka była sytuacja i oni wyrobią sobie opinie o Tobie.
Podobna sytuacja była z s_zadora z Bossa ale w jego przypadku przyjął to bez sprzeciwu oraz udzielił wyjaśnień w tej sprawie.
Pomimo że sytuacja była dla niego bardzo niezręczna zachował się naprawdę profesjonalnie.
A też miał konto wcześniej założone niż zaczął pracę.
Nie mogłem wybierać komu mogę przyznać a komu nie bo zostałbym posądzony o stronniczość.
I wierz mi nie takie instytucje jak XTB się tu logują ale jak będzie multikonto to nie będzie taryfy ulgowej dla nich.

Pozdrawiam
Darek

Edit:
Teraz zauważyłem w raportach że odnosiłeś się do postu gdzie zostało Ci przyznane ostrzeżenie.
Wyjaśnię tylko ze ostrzeżenia gdzieś musiałem wlepić ale starałem sie nie zrobić tego np. w temacie humor lub podobnym bo by głupio wyglądało.
Dałem na pierwszy z brzegu więc stopkę możesz usunąć bo to nie o to chodziło :)
Ostatnio zmieniony 08 maja 2011, 23:22 przez daromanchester, łącznie zmieniany 1 raz.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Dzieci, nie kłóćcie się :D
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

daromanchester pisze:Prędzej czy później niektórzy userzy tutaj zaczną pracować dla różnych instytucji.
Brokerów, banków itp.
Ale gdy piszą w godzinach pracy z adresu IP pracodawcy to w tym momencie wypowiadają się w jego imieniu.
Nikt mi nie wmówi że ta osoba jest w tym momencie osobą prywatną.
Inni brokerzy informują nas że będą ich przedstawiciele udzielać się na forum i sprawa jest jasna.
Tutaj takiej informacji nie było.
5 dni czekałem z udzieleniem ostrzeżeń.
Jedynym wyjściem z tej sytuacji byłaby informacja od kogoś z XTB że te osoby są przedstawicielami tej firmy i wypowiadają się w jej imieniu.
Nikt tego nie zrobił.
Cytat żeby się nie powtarzać.
Z przyczyn osobistych nie mam teraz czasu drążyć tego tematu na forum.
Ale oczekuję jakiegoś ustosunkowania się do poniższego rysunku.
Przypominam - http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=16107
Więc nie można mówić że nie było "furtki" do ominięcia powstałej sytuacji.
Temat był wystarczająco dużo razy wałkowany na forum.

Pozdrawiam
Darek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Ale sie reptajl.. wkuwil...

A niektorzy juz wiedza jak sie to skonczy.. ummm :lol:

Ponownie tez prosze o rozwazenie tej opcji..
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=17273
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 903#354903
Ale wpadka... a bossa przypalona jak nie wiem..

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 829#221829
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... or=matt144

Obrzucacie sie .. obrzucacie :lol:

Juz ja wam pomoge.. :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ