Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

polterge pisze:no i wpadlo na buy limicie na 4548, moze lykne ze 30, a potem w dol pojade
nie łapie się spadających noży
to co ma obecnie miejsce na rynkach jest bardzo ciekawe ropa -8% srebro kontynuuje kierynek południowy dolar się umacnia ciekawie ciekawie :)
przygotowanie pod wiekszy zjazd na giełdach?
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

polterge
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polterge »

taki wyjatek od reguly...probowalem na odbicie zagrac, nie zyskalem, ale i nie stracilem.

co sadzicie o EURGBP? wyglada ladnie na shorta...

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

polterge wg mnie short w tym momencie jest już spóźniony. Jeżeli nie złapałeś szczytu to czekaj na korektę, longi bądź szukaj innej pary.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Pełnomocnik pisze:majacek napisał:
czerwinek napisał:
na EUR/GBP była fajna możliwość wejścia w sell

chłopaki walicie pod prąd...!!
te piny to nie oznaka odwrócenia tylko raczej wychodzenia z długich pozycji...
Pełnomocnik masz trochę rację ale nie wiem czy czytałeś od rana dzisiaj wpisy moje o tej parze. Nie pochwalałem wchodzenia w shorta na pinach z H4 ale później nastąpiła formacja harmoniczna motyla na tej parze i to była okazaja do wejścia z bardzo wąskim SL, ja bym ustawił TP w okolichach 100 pipsów czyli w okolicach 0.8920, mimo wszystko jest to zagranie pod prąd i nie zaleca się tak grać jednak jak widać w tym przypadku okazałoby się zabójczo skuteczne.

Obrazek

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Pamietasz pelnomocnik jak mazalismy po Indexach Euro i Dollara? Timing mielismy kiepski ale sens pozostal:

Obrazek

Ciesze sie ze wrociliscie :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

zbyszek_w
Gaduła
Gaduła

AUD_USD

Nieprzeczytany post autor: zbyszek_w »

Witam po przerwie.

Ponieważ to moje całkiem świadome PA, więc dzielę się radością.
Pierwszy rysunek nie pokazuje w całości pin bara, który powstał na wykresie 4 H, ale wtedy zrobiłem kadr. Rysunek drugi pokazuje realizację znaczącej fali odbicia.

Fajnie, że wróciłeś Asmo, wiem też, że Commax niebawem do nas zawita.
Będzie (jest) fajnie!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Swietnie Asmo że wrociłes do pisania ! Mnie też dopadło lenistwo okołoświąteczne.

W tym tygodniu 2 trejdy na złocie i USD/CAD. Ze złotem było tak że znalazłem ciekawy setup ale nie bardzo wiedziałem co zrobic po otwarciu transakcji i zamknąlem jak skasowało mi 50 % zysku. Nie zobaczyłem tam nic więcej niż "short covering" i decyzja była słuszna ale zabrakło niestety troche timingu...

Na USD/CAD smieszna historia - ustawiłem ZO (chyba jeszcze przed Swiętami) i zupełnie o nim zapomniałem... Dzisiaj po otwarciu MT4 ( a nie wchodziłem na platformę ponad 2 dni) ze zdumieniem odkryłem że zaksięgowano mi zysk - szkoda że narazie wirtualny. Oby więcej takich niespodzianek !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

No powoli zacznę pisać te swoje dyrdymały.

1 Majowy CAD/CHF

Trudno o cos bardziej typowego, sam pin ale dokładnie taki, jaki chcecie. TP na niebiesko, można było więcej ale wolałem wrobla w garści na dzień dobry, teraz idę na piwo bo w UK słonce :)
PS: zgadnijcie dlaczego dzisiejsza świeca zamknęła się w tym obszarze, zwykle S/R

Obrazek

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

bigben pisze:Swietnie Asmo że wrociłes do pisania ! Mnie też dopadło lenistwo okołoświąteczne.

!
hahahah :) Same nietypowe setupy ;) Odezwe sie do ciebie ben w niedziele rano.

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

Asmo, gdzie postawiłeś stopa? czy stosujesz "stop w myślach" ? :)
dobrze że wróciłeś :]
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

ODPOWIEDZ