Patrząc ma H1 wg mnie od ostatnich szczytów z okolic 1.4920 widać wyraźnie załamanie trendu - lot w dół na 1,4335 co moze sugerować zmianę trendu (600 pips ) - ALE - spójrzmy wyzej, W1 i D1 - wygląda to nie na trwałe złamanie trendu ,,tylko" korektę z którą nalezy zyc w zgodzie i grac do poziomów 1.37xx
na chwilę obecną obstawiam sell ale zobaczymy w poniedziałek jak otworzy się u nas poranna sesja i co skośnookie zrobią z kursem w nocy na sesji azjatyckiej
ja coraz czesciej gram na kablu, edek dla mnie jest jeszcze mniej przewidywalny - chodzi o minimalizacje ryzyka
AHA - i jeszcze jedna sprawa - znów cos się dzieje w Grecji, nie wrózy to dobrze europejskiej walucie
http://imarketnews.com/?q=node/30411
Senior European Union officials told MNI that Germany is extremely reluctant to give any new loan or promise of a loan to Greece. The solution, in the view of Berlin, is to push through some kind of debt restructuring for Greece, which the Germans are referring to as a "re-profiling."
The EU sources also said that since last Monday, financial inspections carried out in Athens by inspectors from the European Commission, the European Central Bank and the IMF have shown that the Greek fiscal consolidation program is way off track. This has alarmed other Eurozone members, these officials said. They noted that Greece may have trouble meeting its borrowing needs not only in 2012 but this year as well.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.